Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Pasta is niet langer een dikmaker, het is juist goed voor de lijn

05/04/2018 - 06:56
" De Italianen deden een fantastische uitvinding met hun pasta, alleen werd er jarenlang beweerd dat we er dik van werden. Die claim weerleggen Canadese onderzoekers nu. Het zou juist goed zijn voor je figuur.  Koolhydraten waren lange tijd verbannen naar de diepste krochten van de supermarkten. Je werd er dik van, je kreeg een opgeblazen […] Het bericht Pasta is niet langer een dikmaker, het is juist goed voor de lijn verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pasta een dikmaker? Nieuwe studie toont het tegendeel aan (04/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Heel wat diëten stellen dat je pasta beter achterwege laat omdat het een dikmaker zou zijn, maar een nieuwe Canadese studie bewijst nu het tegendeel. Volgens de onderzoekers verlies je zelfs een beetje gewicht als je nu en dan een bordje verorbert. [naar artikel]


2. Dit gezonde pastagerecht met vis eet je zonder een greintje schuldgevoel (14/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Pasta is een dikmaker, hoor je altijd maar. Als je witte pasta en bakken kaas gebruikt, dan klopt dat. Maar deze volkoren versie met vis en veel... [naar artikel]


3. Zo lekker als canneloni maar beter voor de lijn: gevulde koolrolletjes (17/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pasta is héérlijk, maar ook een dikmaker. Gelukkig kan je de lekkernij met wat creativiteit gemakkelijk vervangen door lichtere alternatieven.... [naar artikel]


4. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


5. FAVV waarschuwt: “Bewaar gekookte pasta niet langer dan twee dagen, je kan er ernstig ziek van worden” (18/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Gekookte pasta bewaar je best niet te lang. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Hoewel koude pastasalades bij warm weer erg populair zijn, raadt het FAVV aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie dat langer doet, kan erg ziek worden, klinkt het bij ‘VRT NWS’. [naar artikel]


6. Bewaar je gekookte pasta niet langer dan 2 dagen: "Je kan er ernstig ziek van worden" (18/08/2023 - VRT NWS)

Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]


7. Deze drie voedselmythes mag je volledig vergeten (21/09/2018 - Metro)

Niet alles wat je hoort over voeding is correct. Soms zijn we rotsvast overtuigd van iets, maar blijkt dat niet waar te zijn. En dat is exact het geval met de voedselmythes die stellen dat pasta eten voor het slapengaan slecht voor je is, dat je van roomboter hartklachten krijgt en dat groenten koken het […] Het bericht Deze drie voedselmythes mag je volledig vergeten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


9. Is brood een dikmaker en tel je best alle calorieën die je opneemt? Lieven Maesschalk en zijn team van diëtisten geven tips over afvallen en voeding (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zijn eetlustremmers een goed idee om te voorkomen dat je bijkomt of zijn ze juist enorm schadelijk? U stuurde massaal uw vragen over afvallen naar... [naar artikel]


10. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


11. 21 dagen gezond: waarom je je favoriete spaghetti echt niet hoeft te mijden. “Koude of opgewarmde pasta is beter voor je lijn” (23/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 13: zeg niet langer spaghetti... [naar artikel]


12. De Lijn stopt niet langer in Noordstation uit angst voor tbc en schurft (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)

BRUSSELDe bussen van De Lijn stoppen vanaf vandaag niet langer aan het Noordstation in Brussel. De Lijn geeft daarmee gevolg aan het protest van de chauffeurs en vakbonden over de onhygiënische omstandigheden rond het station. [naar artikel]


13. Snel, zuiders en bomvol groenten: deze pasta met tonijn scoort op alle vlakken (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]


14. Pasta koken met olijfolie: heiligschennis of niet? (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)

“Doe geen olijfolie bij je pasta”. In een opvallend filmpje van de website Business Insider noemt de Italiaanse kok Fabio Viviani het verspilling als je een scheutje in het kookwater van je pasta giet. [naar artikel]


15. Voedselagentschap waarschuwt: “Eet gekookte pasta binnen twee dagen op” (19/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]


16. Italiaanser wordt het niet: Dolce & Gabbana brengt pasta op de markt (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Italianen houden van mode, pasta en hun mama. Het is een torenhoog cliché, maar in het geval van Stefano Gabbana en Domenico Dolce blijkt dat toch te kloppen. De modeontwerpers hebben namelijk samen met pastaproducent Pastificio di Martino een exclusieve lijn op de markt gebracht. [naar artikel]


17. Energiebom om van te smullen: groene pasta met spinazie, erwtjes en avocado (01/03/2018 - De Morgen)

Als je het slim aanpakt, kan dat heerlijke bord pasta een fantastische bron van energie zijn. De sleutel tot succes? Groene superveggies! Spinazie, erwten en avocado zijn drie smaakbommen die ook nog eens enorm goed zijn voor je lijf. Combineer ze in een pasta en bam: je voelt je ineens stukken fitter. [naar artikel]


18. Wetenschappers: Schrap koolhydraten niet helemaal (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]


19. Wetenschappers waarschuwen: schrap koolhydraten niet helemaal (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)

Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]


20. Chauffeurs De Lijn willen niet langer stoppen aan Brussel-Noord (04/05/2019 - Knack)

De chauffeurs van De Lijn zullen vanaf maandag bij een aantal haltes aan het treinstation Brussel-Noord niet langer stoppen. Dat schrijven de websites van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door Geert Witterzeel van de christelijke vakbond ACV. De chauffeurs vrezen voor ziektes. De Lijn zelf is niet op de hoogte. [naar artikel]


21. Pasta met tomatensaus komt niét uit Italië en 10 andere weetjes over iconische pastagerechten die je nog niet wist (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]


22. Van ravioli tot tortellini: deze adresjes tonen hoe veelzijdig gevulde pasta is (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!