Heel wat diëten stellen dat je pasta beter achterwege laat omdat het een dikmaker zou zijn, maar een nieuwe Canadese studie bewijst nu het tegendeel. Volgens de onderzoekers verlies je zelfs een beetje gewicht als je nu en dan een bordje verorbert. [naar artikel]
Pasta is een dikmaker, hoor je altijd maar. Als je witte pasta en bakken kaas gebruikt, dan klopt dat. Maar deze volkoren versie met vis en veel... [naar artikel]
Pasta is héérlijk, maar ook een dikmaker. Gelukkig kan je de lekkernij met wat creativiteit gemakkelijk vervangen door lichtere alternatieven.... [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Gekookte pasta bewaar je best niet te lang. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Hoewel koude pastasalades bij warm weer erg populair zijn, raadt het FAVV aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie dat langer doet, kan erg ziek worden, klinkt het bij ‘VRT NWS’. [naar artikel]
Koude pastasalades zijn erg populair bij een zomerse barbecue, maar je let er toch maar beter mee op. Volgens het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) mag je gekookte pasta niet langer dan twee dagen in je koelkast bewaren: "Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn." [naar artikel]
Niet alles wat je hoort over voeding is correct. Soms zijn we rotsvast overtuigd van iets, maar blijkt dat niet waar te zijn. En dat is exact het geval met de voedselmythes die stellen dat pasta eten voor het slapengaan slecht voor je is, dat je van roomboter hartklachten krijgt en dat groenten koken het […] Het bericht Deze drie voedselmythes mag je volledig vergeten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]
Zijn eetlustremmers een goed idee om te voorkomen dat je bijkomt of zijn ze juist enorm schadelijk? U stuurde massaal uw vragen over afvallen naar... [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 13: zeg niet langer spaghetti... [naar artikel]
BRUSSELDe bussen van De Lijn stoppen vanaf vandaag niet langer aan het Noordstation in Brussel. De Lijn geeft daarmee gevolg aan het protest van de chauffeurs en vakbonden over de onhygiënische omstandigheden rond het station. [naar artikel]
De perfecte pasta voor een zonnige lentedag? Eentje met een maximum aan smaak en een minimum aan werk (want dan kan je langer zonnebaden!). Deze... [naar artikel]
“Doe geen olijfolie bij je pasta”. In een opvallend filmpje van de website Business Insider noemt de Italiaanse kok Fabio Viviani het verspilling als je een scheutje in het kookwater van je pasta giet. [naar artikel]
Wie pasta klaarmaakt, eet die best binnen de twee dagen na het koken op. Daarvoor waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) aan VRT NWS. Wie pasta eet die langer dan twee dagen bewaard is, kan erg ziek worden. “In het ergste geval kan het zelfs fataal zijn.” [naar artikel]
Italianen houden van mode, pasta en hun mama. Het is een torenhoog cliché, maar in het geval van Stefano Gabbana en Domenico Dolce blijkt dat toch te kloppen. De modeontwerpers hebben namelijk samen met pastaproducent Pastificio di Martino een exclusieve lijn op de markt gebracht. [naar artikel]
Als je het slim aanpakt, kan dat heerlijke bord pasta een fantastische bron van energie zijn. De sleutel tot succes? Groene superveggies! Spinazie, erwten en avocado zijn drie smaakbommen die ook nog eens enorm goed zijn voor je lijf. Combineer ze in een pasta en bam: je voelt je ineens stukken fitter. [naar artikel]
Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]
Langer leven? Volgens een nieuwe studie doe je er dan goed aan om wel koolhydraten te eten, maar met mate. Niet te veel brood, pasta en rijst maar... [naar artikel]
De chauffeurs van De Lijn zullen vanaf maandag bij een aantal haltes aan het treinstation Brussel-Noord niet langer stoppen. Dat schrijven de websites van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door Geert Witterzeel van de christelijke vakbond ACV. De chauffeurs vrezen voor ziektes. De Lijn zelf is niet op de hoogte. [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.