Wetenschappers van de KU Leuven verzamelen zaden van grondwitloof, om die voor de toekomst te bewaren in de diepvries. Want het aantal telers daalt zienderogen. "Het is vijf over twaalf," zeggen de bio-ingenieurs. [naar artikel]
Wie deze zomer in de tuin wil genieten van een weelderige en insectenvriendelijke bloemenweide, moet nu echt gaan zaaien. Maar strooi niet eender wat in de rondte, met veel mengsels doet u meer kwaad dan goed. The post Goede zaden, slechte zaden: bloemenmengsels voor uw tuin getest appeared first on Knack. [naar artikel]
21:44 Vicepremier Kris Peeters (CD&V) waarschuwt dat we moeten oppassen met besparen op het moment dat bedrijven de deuren sluiten. ‘Als we nu niet besparen, moeten we het nooit doen’, reageren economen. [naar artikel]
Het Brabants en Brussels grondwitloofseizoen is begonnen. Al is het voor de boeren bang afwachten hoe hun witte goud er zal uitzien na de extreme droogte van het voorjaar. Boerin Monique was de afgelopen weken best ongerust met de eerste "trieste" blaadje op haar veld in Bierbeek. “Maar intussen is het witloof flink opgeschoten." [naar artikel]
Oktober is traditioneel de start van het seizoen voor het grondwitloof. Witloof dat op water geteeld wordt, kan u het hele jaar door eten, grondwitloof alleen tijdens de wintermaanden. Het is nog altijd een werk waar veel handenarbeid bij komt kijken. Dat is een van de redenen waarom er almaar minder traditionele witloofboeren zijn. 25 jaar geleden waren het er nog ongeveer 250, nu nog maar een honderdtal. "Het journaal" ging langs bij een witloofboer in Kortenberg. [naar artikel]
Hobbykoks uit Merchtem en omstreken hoeven niet langer saffraan geïmporteerd uit Iran te kopen. Sinds kort wordt de specerij ook in deelgemeente Brussegem gekweekt. “Vroeger werd hier grondwitloof geteeld, maar toen mijn schoonouders op pensioen gingen, werd de productie stopgezet. Het grondwitloof was te arbeidsintensief en dat konden mijn man en ik niet combineren met onze job”, zegt kweker Iris De Swert. [naar artikel]
Telers van grondwitloof vinden maar moeilijk opvolgers. Daarom wil Vlam, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, tijdens de week van het witloof die vandaag begint, de groente in de verf zetten. Elk jaar daalt de verkoop en consumptie van witloof. Vooral het grondwitloof dat in de Vlaamse Rand wordt geteeld heeft het moeilijk. [naar artikel]
Landbouwbedrijf Lavrijsen in Herk-de-Stad heeft als eerste het bordje met het nieuwe kwaliteitslabel ‘Haspengouw: Smaak Begint Hier’ ontvangen. De boer teelt asperges en grondwitloof, de Grand Cru van het witloof. [naar artikel]
Aflevering 1386 - “Ik ben tweemaal dezelfde mensen tegenkomen”, vertelde m’n oudste. “Veel honden gezien ook. En de wind.” “Wát met de wind?” vroeg ik, nieuwsgierig. Hij legde uit: “De wind maakte een mooi geluid met de takken van de bomen.” [naar artikel]
18:43 De Europese Centrale Bank heeft zich uitverkocht aan de politiek, negeert haar opdracht en is daardoor de zaadjes van de volgende financiële crisis aan het planten. Dat zegt de Nederlander Lex Hoogdui... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.