In onze reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. “Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding.” [naar artikel]
De Britse tv-kok Jamie Oliver heeft zich de woede van zowat heel Spanje op de hals gehaald met zijn eigen versie van paella. Die bevat chorizo en dat jaagt de Spanjaarden collectief de kast op. [naar artikel]
Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: paella. [naar artikel]
Wat is er leuker dan koken vanuit je comfortzone, met net een tikkeltje extra? Het kookboek The fast five geeft telkens vijf snelle smaaktwists aan klassieke gerechten, waardoor je ze anders gaat bekijken. [naar artikel]
Proef nu al de vakantie op je bord met de gerechten van onze huischef Jeroen Meus. Pizza met gekonfijte look, de perfecte paella, en churros met een twist. [naar artikel]
Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]
Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]
Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
Misschien zal Jamie Oliver in het vervolg twee keer nadenken voor hij zich nog eens aan een paella waagt. De Britse tv-kok jaagde namelijk heel wat Spanjaarden op de kast met zijn 'traditioneel' Spaans gerecht met chorizo erin verwerkt. Heiligschennis, roepen velen onder hen op Twitter. [naar artikel]
Fideua. F-i-d-e-u-a, dat kennen we dan ook al weer. Een soort pasta-variant op de klassieke Spaanse paella. Het is wat de spelers van Club Brugge... [naar artikel]
Dit Spaanse vispannetje met kabeljauw en chorizo is het hele jaar door lekker. De zachte smaak van de kabeljauw gaat trouwens perfect samen met [naar artikel]
De allerbeste paella, traditioneel bereid boven een houtgestookt vuur, at foodie Sonja Peeters drie jaar geleden in Valencia, in Casa Carmela.... [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: salade met chorizo en avocado. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Salade met chorizo en avocado verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]
Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]
Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen algauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 weetjes over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]
De Antwerpse chef Johan Segers (73) heeft samen met Njam! een boek gemaakt met daarin een bundeling van zijn meest populaire gerechten. De klassieker onder de klassieke chefs legt er onder andere nog eens haarfijn in uit hoe je een rundstong in madeirasaus moet klaarmaken of bloemkool in witte saus. Aan een tafeltje in zijn sterrenzaak ’t Fornuis blijkt de chef even graag over eten te praten dan dat hij het maakt. Meestal met twinkelende ogen die veel liefde en passie verraden, maar soms ook bloedserieus als het over de kern gaat. [naar artikel]
De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]
Stukje worst iemand? In Colombia hebben ze wel wat op overschot. De chefs van het restaurant ‘Tres Piedras’ in de stad Tulua hebben zich namelijk aan een opvallend record gewaagd: die van de langste chorizo-worst ter wereld. [naar artikel]
De hele zomer lang schuimden we wekelijks tal van Limburgse zaken af, op zoek naar de lekkerste paella, pasta vongole, tapasschotel, mosselen en meer heerlijk zomerse gerechten. Welke adresjes staken erbovenuit? Wij lijsten onze topscores voor je op. [naar artikel]
Een Franse wetenschapper heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een foto van een plakje chorizo tweette en beweerde dat het een afbeelding was van een ster, genomen door de James Webb-ruimtetelescoop. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.