Moeten onze kinderen nog dagelijks melk drinken, en zoniet: welke plantaardige dranken zijn dan een waardige vervanger? Voedingsweten­schapper... [naar artikel]
Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]
Alpro en Oatly, beide producenten van soja- en havermelk, zijn minder duurzaam of vegan als ze laten uitschijnen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Financieel Dagblad. De krant kwam te weten dat de fabrikanten jaarlijks miljoenen liters veevoer aan boeren verkopen. Hoe kan zoiets gebeuren? Waarom weten we dat niet? En wat vinden organisaties die een plantaardig leven promoten daarvan? Wij zochten het uit. [naar artikel]
De meeste klachten gaan over seksisme. Over halfblote vrouwen die worden afgebeeld bij reclame voor werkmateriaal, autobanden of noem maar op. Maar nu heeft reclamewaakhond JEP zelfs een publiciteitscampagne van Eva, dat ijvert voor vegetarische voeding, verboden. De advertentie toont een foto van een uier met daarop de tekst “Je bent een KALF als je MELK drinkt”. Een melkdrinker voelde zich beledigd. [naar artikel]
We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat we elke dag een glas melk moeten drinken om gezond te zijn, maar de laatste jaren is daar steeds meer... [naar artikel]
We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat we elke dag een glas melk moeten drinken om gezond te zijn, maar de laatste jaren is daar steeds meer... [naar artikel]
Melk is goed voor elk. Of tenminste: dat is wat ons vroeger altijd verteld werd. Vandaag zien we veel meer plantaardige ‘melk’ op basis van soja, amandelen, erwten of zelfs aardappelen opduiken in de supermarkt. Zijn die qua voedingswaarden zoveel gezonder? Is de soja die erin verwerkt zit niet kankerverwekkend? En hoe schuim je een perfecte latte met plantaardige melk? Intuïtief eten diëtiste Celien Rombouts van Healthy Habits Celien neemt de plantaardige dranken onder de loep: “Het grote verschil ligt in de hoeveelheid verzadigd vet en de hoeveelheid suiker.” [naar artikel]
Op 1 juni is het wereldmelkdag. Vandaag staan er naast gewone koeienmelk tal van plantaardige alternatieven in de supermarktrekken. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, maar zijn deze dranken voedzamer dan gewone melk of helemaal niet? En welke keuze maak je best als je toch voor een alternatief kiest? HLN-diëtiste Sanne Mouha zet 9 soorten op een rijtje en deelt advies. “Het eiwitgehalte van deze sojadrink is gelijk aan dat van koemelk.” [naar artikel]
01:15 Producenten van soja- en rijstmelk moeten geen accijnzen betalen, die van andere plantaardige melk wel. Dat is discriminatie, vinden bedrijven als Danone (Alpro) en Tiptoh. Maar een wetswijziging komt... [naar artikel]
Je hebt melk, en je hebt de barista-versie, voor dat perfect schuimende laagje. Welke is de beste? Joke De Coninck is barista en uitbaatster van Black & Yellow Coffeebar in Antwerpen. Wekelijks stoomt ze meer dan honderd liter melk. Zij test blind zes soorten plantaardige baristamelk én verse koemelk. Ze proeft de melk koud, gestoomd en vervolgens ook in een cappuccino. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.