Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]
Bruine eieren zijn veel geliefder dan witte, omdat ze meestal worden gelabeld als biologisch of vrije-uitloop. Mensen gaan er daarom vanuit dat ze... [naar artikel]
Wat vertelt de kip over het ei en de ei over de kip? Heel wat, zegt professor Bruno De Meulenaer, bio-ingenieur aan de UGent. “De kleur van de dooier wordt bepaald door de voeding van de kip, maar vooral het eiwit geeft je informatie over de versheid van je ei.” Al geeft hij meteen ook mee dat er heel wat mythes de ronde doen: “witte eieren zijn even gezond als bruine én ze zijn goedkoper.” [naar artikel]
Bruine eieren zijn vaak populairder dan witte, terwijl ze niet gezonder zijn. Het Nederlandse tv-programma Keuringsdienst van Waarde ontdekte dat supermarkten van dat idee wel eens durven te profiteren. De meerderheid van de mensen verkiezen bruine eitjes over witte. In het tv-programma legt de eigenaar van kippenbedrijf Kipster uit dat dat komt doordat de eerste […] Het bericht Bruine eitjes niet gezonder dan witte, maar wel duurder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We eten allemaal bruine eieren, want witte zijn bijna niet te koop. En toch zouden witte exemplaren veel beter zijn voor het milieu. Maar is dat... [naar artikel]
Opvallende evolutie in enkele supermarkten: vanaf dit najaar zijn de meeste eieren in de schappen van Albert Heijn niet meer bruin, maar wit. Omdat ze duurzamer zijn, klinkt het. Lidl gaat dezelfde toer op en ook Aldi volgt de trend. [naar artikel]
Met welke pop wil jij het liefst spelen, de bruine of de witte? In het Eén-programma ‘De wonderjaren’ was te zien hoe zowat alle kinderen kiezen voor wit. ‘Dat verbaast me niet’, zegt Judi Mesman, hoogleraar in de interdisciplinaire studie van maatschappelijke uitdagingen (Universiteit Leiden). [naar artikel]
Alle analyses die het FAVV dit jaar in de pluimveesector voor fipronil in eieren al heeft uitgevoerd, bleken conform. Het ging om 400 stalen. Dat... [naar artikel]
"Op basis van de risicoanalyse die werd uitgevoerd, is er op dit moment geen enkel bewijs dat er een gevaar bestaat voor de volksgezondheid". Dat heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vanmiddag verklaard, naar aanleiding van de zaak rond met insecticide besmette eieren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.