In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerookte zalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel is vruchteloos op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Meesterslager Luc De Laet van Butcher’s Store in Hove en Antwerpen proeft voor ons tien keer mortadella uit de supermarkt. Hij is op zoek naar die heel verfijnde en unieke smaak – met of zonder pistachenootjes. [naar artikel]
Bij een onderzoek naar antibioticaresistentie van indicatorenkiemen in ons land zijn sporen van verboden antibiotica gevonden in varkensgehakt. Het vlees is in beslag genomen en vernietigd. Volgens het Federaal Voedselagentschap was er geen gevaar voor de volksgezondheid. [naar artikel]
Van de klassieke havermoutpap is ze geen fan, Sandra Bekkari. Maar met havermout kun je fantastische dingen doen, als de vlokken niet te mul zijn en genoeg bite en smaak hebben. En daar gaat de voedingsdeskundige achter Nooit Meer Diëten naar op zoek in deze 10 soorten. [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari proeft voor ons twaalf volle yoghurts uit de supermarkt. Zij gaat op zoek naar een romige yoghurt, mooi vast, licht zuur en met een heerlijke volle smaak. [naar artikel]
Dat duur lang niet altijd best is, bewijst deze test van lasagnevellen overduidelijk. “Alleen de prijs maakt het grote verschil, voor de smaak zit het verschil vooral in de nuances”, zegt chef Peppe Giacomazza. “Slechts twee hebben net iets meer bite en smaak.” [naar artikel]
Supermarktketen Aldi en het federaal voedselagentschap FAVV roepen chipolata met varkens- en kalfsvlees terug omdat bij een analyse de aanwezigheid... [naar artikel]
Dat duur lang niet altijd best is, bewijst deze test van lasagnevellen overduidelijk. “Alleen de prijs maakt het grote verschil, voor de smaak zit het verschil vooral in de nuances”, zegt chef Peppe Giacomazza. “Slechts twee hebben net iets meer bite en smaak.” [naar artikel]
Wie dorst heeft en vindt dat water toch eerder iets voor vissen is, kan voortaan een glaasje Merkaa drinken. Gert Van der Borght (40) uit Berlaar-Heikant maakt limonades zoals die lang geleden werden gemaakt. We doken mee zijn keuken in, op zoek naar de smaak van zelfgemaakte limonade. [naar artikel]
In Kapellen kan je vanaf vandaag (dinsdag) niet enkel brood of frisdrank uit een automaat halen maar ook een verse steak of chipolata. Slager Peter Scheltjens installeerde namelijk de allereerste 'vleesautomaat' in onze regio. De automaat wordt gevuld met verse producten die om de twee dagen vervangen worden. [naar artikel]
Op zoek naar een leuk cadeau voor je moeder, zus, vriendin (of jezelf)? Een hippe handtas valt altijd in de smaak. Ninashop.be ging op zoek naar de leukste exemplaren, voor ieder budget. [naar artikel]
Komende woensdag op 17 maart is het weer St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland. In het land kleuren de fonteinen dan groen en worden er traditioneel vele hectoliters Guinness verzet. Maar in Ierland hebben ze ook heerlijke kaas. Dat merken we in de Lierse speciaalzaak Harvey and Hayes op de Grote Markt in Lier. Met zaakvoerder Daniël Kerkhofs (65) gaan we op zoek naar de typische smaak van het groene eiland. [naar artikel]
Kaasmeester en -affineur Frédéric Van Tricht test voor ons 9 verse roomkazen. Hij gaat op zoek naar een verse kaas met een volle en lekkere roomsmaak. [naar artikel]
Meesterbakker Toon De Klerck uit Antwerpen proeft voor ons zeven merken van diepvriescroissants uit de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een mooi gebladerde, luchtige koek met een lichtjes vette, lekker volle botersmaak. [naar artikel]
De Grote Test is deze week écht een grote test. Sterrenchef Danny Horseele van restaurant Horseele in Gent ging met zijn mes door liefst 34 pakjes ongezouten roomboter. Op zoek naar dé beste boter om mee te bakken of te serveren bij de paasbrunch. Zijn commentaar na deze botermarathon? “Geef me die beste nog eens, daar blijf je toch van eten? Een groot verschil met de slechtste. Die lijkt in een zeepcentrale gemaakt in de plaats van een melkerij. Ideaal voor wie van de dokter geen boter meer mag eten.” [naar artikel]
Ouder zijn is niet simpel: je moet die kleintjes tevreden houden én ondertussen ook het huishouden in goede banen leiden. Gelukkig maakt dit gerecht je leven op die beide vlakken gemakkelijker. De kids zullen de heilige drievuldigheid van chipolata, gebakken aardappelen en ei met veel plezier verorberen, en omdat je alles in nagenoeg één pan kan klaarmaken, bespaar je jezelf een hele berg afwas. Win-win! [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum test spaghettistokjes van een huismerk en de A-merken Soubry en Barilla. Zijn die dat extra geld waard? [naar artikel]
Lidl roept chipolata terug vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella. Dat meldt de supermarktketen donderdag. [naar artikel]
Meesterbakker Toon De Klerck uit Antwerpen proeft voor ons zeven merken van diepvriescroissants uit de supermarkt. Hij gaat op zoek naar een mooi gebladerde, luchtige koek met een lichtjes vette, lekker volle botersmaak. [naar artikel]
Op zoek naar een leuk cadeau voor je moeder, zus, vriendin (of jezelf)? Een hippe handtas valt altijd in de smaak. Ninashop.be ging op zoek naar de leukste exemplaren, voor ieder budget. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone nam een hap van dertien American cookies: elf van de huismerken en nog eentje van Milka en Delacre. Hij ging op zoek naar het antwoord op de vraag of die A-merken het extra geld waard zijn. “Een groot deel van die koekjes rolt volgens mij gewoon van dezelfde band, maar er is één huismerk dat toch zeer straf is hoor.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.