Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Ottolenghi duikt in zijn voorraadkast en pimpt er deze drie gerechten mee

14/10/2021 - 11:50
"Het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi en Noor Murad draait rond de voorraadkast. Omdat koken met dingen waarvan je al vergeten was dat je ze had, je vindingrijker maakt als kok. “En omdat er dan een lege plek ontstaat, met extra speelruimte.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij" (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]


2. Ottolenghi komt naar Gent … maar hij laat andere topchefs koken (25/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]


3. Mottig maar bestrijdbaar: met deze tips verjaag je meelmotten uit je voorraadkast (11/10/2023 - VRT NWS)

Een kleine mot uit je voorraadkast zien vliegen of gaatjes gespot in je voedselverpakkingen? Dan zit je wellicht met Indische meelmotten. Ze zijn verlekkerd op droge voeding en nestelen zich daarom graag in je keuken- of voorraadkast. Verre van appetijtelijk natuurlijk, je bent ze dan ook liever kwijt dan rijk. Met deze tips van wetenschapsjournalist Koen Wauters raak je verlost van deze irritante beestjes. [naar artikel]


4. Yotam Ottolenghi kookt in België, en thuis? “Nee, meestal doet mijn man dat. De kinderen vinden niet al mijn gerechten lekker” (12/02/2019 - Het Belang van Limburg)

In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]


5. Bestseller-kok Ottolenghi komt eindelijk op de Vlaamse tv (09/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]


6. Ottolenghi kan even goed podcasts maken als koken (24/01/2019 - De Morgen)

In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]


7. Wereldchef Ottolenghi lanceert kleurrijk servies met designmerk Serax (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]


8. Koken uit ‘Flavour’ van Ottolenghi: groenten & fruit met nog meer smaak (12/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]


9. Nooit meer smakeloze gerechten: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen 5 onmisbare smaakmakers in de keuken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


10. Weg met peper en zout: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen onmisbare smaakmakers om je gerechten minder saai te maken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


11. Breng kleur op tafel met pompoen, van hapje tot dessert: 3 heerlijke gerechten met de herfstgroente (14/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]


12. De vijf culinaire boeken die het leven van Yotam Ottolenghi hebben veranderd (17/02/2019 - VRT NWS)

De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.)  [naar artikel]


13. Euronext: Idyllische studie pimpt Biocartis (11/10/2016 - De Tijd)

10:52 De beurzen trappelen ter plaatse, Brussel doet naarstig mee. Xior financiert een overname met nieuwe aandelen, de loftrompet van AstraZeneca pimpt Biocartis [naar artikel]


14. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


15. Feestmaal on a budget? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels delen 6 betaalbare toprecepten (27/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]


16. Musketon pimpt HBvL filmpjes op XO: “Drie seuten achter een computer, maar het is wel uniek” (19/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Speciaal voor Het Belang Van Limburg pimpt designer Musketon één festivaldag lang de filmpjes vanop het Extrema Outdoor Festival in Houthalen-Helchteren. “We zitten hier als drie seuten de hele dag achter de computer en zien niks van het festival, maar ik denk wel dat wat we doen redelijk uniek is.” [naar artikel]


17. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]


18. Eten in tijden van oorlog (07/04/2019 - De Morgen)

Yotam Ottolenghi zette met zijn Palestijnse vriend Sami Tamimi de keuken van het Midden-Oosten op onze kaart. Samen hebben ze vier restaurants. En met het nieuwe 'Plenty More' heeft Ottolenghi nu ook alweer zijn vierde kookboek uit. [naar artikel]


19. 'Ik weet niet of ik over tien jaar nog wel vlees kan serveren' (09/12/2017 - De Morgen)

Wie écht hip wil zijn, schotelt zijn gasten gerechten van Yotam Ottolenghi voor. Uit zijn nieuwste boek, Sweet, bijvoorbeeld. Maar wie is de Israëlisch-Britse chef? Een gesprek over de moeilijke band met zijn vaderland, zijn kinderwens als homoseksuele man, en zijn visie op voedsel. 'Ik wil drama in de mond.' [naar artikel]


20. Een laatste hapje Indian Summer? 3 gerechten die de zon nog even doet schijnen in je bord (27/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

We voelen en zien de herfst naderen, maar we laten de zomer nog niet helemaal los. Met deze drie gerechten van onze foodie Sonja Peeters laat je de... [naar artikel]


21. Met deze drie recepten van Nadine Redzepi tover je de lekkerste gerechten op tafel (20/04/2018 - De Morgen)

Nadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is.?Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert??Aan de slag, dus! [naar artikel]


22. Bewaar je aardappelen best in de voorraadkast of de koelkast? (05/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt het ongetwijfeld ook al wel gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de voorraadkast hebt liggen soms van die rare uitlopers. Hoe komt dat? Is zo’n aardappel nog eetbaar? En bewaar je patatjes best in de voorraadkast of is de koelkast toch niet zo’n probleem als wordt beweerd? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt uit. [naar artikel]


23. Hoe lang blijven producten in je voorraadkast echt goed? Professor voedselveiligheid geeft uitleg (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. Want dat ene pak suiker en de pasta is halfweg, en er rest nog een builtje rijst.... [naar artikel]


24. 1 weekmenu, 5 gerechten, 13,70 euro: met deze 5 gerechten spaar je extra vakantiegeld uit (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]


25. Gebakken eitje met kurkuma, gebrande kip, en meringue met appels: doordeweekse recepten met een twist van Ottolenghi (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!