Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]
Een kleine mot uit je voorraadkast zien vliegen of gaatjes gespot in je voedselverpakkingen? Dan zit je wellicht met Indische meelmotten. Ze zijn verlekkerd op droge voeding en nestelen zich daarom graag in je keuken- of voorraadkast. Verre van appetijtelijk natuurlijk, je bent ze dan ook liever kwijt dan rijk. Met deze tips van wetenschapsjournalist Koen Wauters raak je verlost van deze irritante beestjes. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]
In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]
De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]
Sjiek speurt elke week tussen de nieuwste kookboeken naar originele en makkelijke recepten. Deze week is dat ‘Flavours’ van Ottolenghi. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Pompoenen zijn momenteel heuse eyecatchers in de supermarkten. Halloween is dan wel gepasseerd, pompoenen fleuren je gerechten op en smaken heerlijk wanneer het koud is buiten. Wat dacht je van een quiche of van een hip bordje oranje hummus? Ook pompoen verwerken in je desserts kan perfect. Met deze drie gerechten doe je de herfstgroente eer aan. [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
10:52 De beurzen trappelen ter plaatse, Brussel doet naarstig mee. Xior financiert een overname met nieuwe aandelen, de loftrompet van AstraZeneca pimpt Biocartis [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Wie zegt dat indrukwekkend koken voor de feestdagen meteen stukken van mensen moet kosten? Topchefs Sergio Herman, Yotam Ottolenghi en Seppe Nobels weten als geen ander hoe je met niet meer dan een paar pure, simpele ingrediënten toch showstoppers op tafel zet. Wij mogen telkens twee gerechten uit hun nieuwste kookboeken delen: op gastronomisch niveau, maar met een bescheiden samenstelling. Van avocado met gamba’s tot Gentse waterzooi: take your pick. [naar artikel]
Speciaal voor Het Belang Van Limburg pimpt designer Musketon één festivaldag lang de filmpjes vanop het Extrema Outdoor Festival in Houthalen-Helchteren. “We zitten hier als drie seuten de hele dag achter de computer en zien niks van het festival, maar ik denk wel dat wat we doen redelijk uniek is.” [naar artikel]
Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]
Yotam Ottolenghi zette met zijn Palestijnse vriend Sami Tamimi de keuken van het Midden-Oosten op onze kaart. Samen hebben ze vier restaurants. En met het nieuwe 'Plenty More' heeft Ottolenghi nu ook alweer zijn vierde kookboek uit. [naar artikel]
Wie écht hip wil zijn, schotelt zijn gasten gerechten van Yotam Ottolenghi voor. Uit zijn nieuwste boek, Sweet, bijvoorbeeld. Maar wie is de Israëlisch-Britse chef? Een gesprek over de moeilijke band met zijn vaderland, zijn kinderwens als homoseksuele man, en zijn visie op voedsel. 'Ik wil drama in de mond.' [naar artikel]
We voelen en zien de herfst naderen, maar we laten de zomer nog niet helemaal los. Met deze drie gerechten van onze foodie Sonja Peeters laat je de... [naar artikel]
Nadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is.?Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert??Aan de slag, dus! [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al wel gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de voorraadkast hebt liggen soms van die rare uitlopers. Hoe komt dat? Is zo’n aardappel nog eetbaar? En bewaar je patatjes best in de voorraadkast of is de koelkast toch niet zo’n probleem als wordt beweerd? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt uit. [naar artikel]
Om de zoveel tijd lijkt zowat elke voorraadkast te ontploffen. Want dat ene pak suiker en de pasta is halfweg, en er rest nog een builtje rijst.... [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.