Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Bijna 1 op de 3 Belgen schrapt vlees minstens één keer per week en ook het aantal vegetariërs en veganisten in ons land is verdubbeld. Met de VeggieChallenge hoopt organisatie EVA die aantallen deze maand nog te boosten. Maar hoe gezond is plantaardig eten echt? Val je sowieso af als je vlees, vis – en eventueel zuivel – schrapt, en kom je bij als je daar ooit mee stopt? Diëtist Michaël Sels licht toe. “Groenteburgers zijn hun naam niet altijd waardig.” [naar artikel]
18:00 Het Nederlandse Avantium werpt zich met zijn plantaardig plastic op als een 'petfleskiller'. De Tijd ging mee op rondleiding in de proeffabriek in Geleen. 'Ons plantaardig plastic pef is tien keer bet... [naar artikel]
Zoals elk jaar sluit Laundry Day de festivalzomer af. En de weergoden zijn het Antwerpse festival dit keer goéd gezind. Dus nog één keer feesten onder een warm zomerzonnetje. Maar er zijn nog minstens vier andere redenen waarom je er zaterdag op de MIddenvijver op Linkeroever bij moet zijn. [naar artikel]
Een ultrawide monitor, ofwel een extra groot beeldscherm, ziet er op het eerste gezicht misschien wat intimiderend uit, maar toch zijn er goeie redenen om voor zo’n beest op je bureau te kiezen. Onze techredacteur ziet er minstens vijf, en tipt meteen ook zijn drie favoriete modellen van het moment. [naar artikel]
Lidl gaat in Nederland vleesvervangers direct naast het vlees leggen, om de verkoop van vegetarische alternatieven te stimuleren. De supermarktketen wil dat in 2030 “de helft” van de verkochte eiwitten plantaardig is. Met een pilootproject in 70 Nederlandse filialen onderzoekt Lidl wat het doet met de verkoop als vlees en vleesvervanger bij elkaar liggen. Worden zo ook de klanten die normaal het vegetarische schap straal voorbijlopen verleid om vaker voor plantaardig te kiezen? Misschien wel. [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
Ruil jij de koemelk wel eens in voor een plantaardig alternatief? Een studie van de Canadese McGill University nam de vier vaakst geconsumeerde... [naar artikel]
Volgens onderzoek eet bijna een op de vier Belgen elke week één plantaardige maaltijd. Hoe begin je eraan, als je vaker plantaardig wil eten? Is het ook gezond voor kinderen? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
Kortrijk wil de inwoners aanzetten om minstens één keer per week een meeneemmaaltijd te bestellen bij de plaatselijke restaurants. Het stadsbestuur geeft de restauranthouders een extra premie als ze tijdens de verplichte sluitingstijd met afhaalmaaltijden beginnen. Er komt ook een website om alle meeneeminitiatieven van de horeca te bundelen en te promoten. [naar artikel]
Deze week zijn er nog eens verkiezingen. Niet voor een regering deze keer, maar voor wie mee die regering mag vormen. De leden van Open Vld kiezen... [naar artikel]
Kiezen voor vegetarisch of veganistisch voedsel is ecologisch en economisch een prima zaak. Maar het is vooral een aanrader voor je gezondheid, stelt de auteur en ervaringsdeskundige Johan Albrecht. [naar artikel]
Volgens een nieuwe studie blijken mensen die veelal plantaardig eten 32% minder kans te maken op hart- en vaatziekten dan vlees- en viseters. Er... [naar artikel]
Vijfduizend Vlamingen nemen maandag deel aan het initiatief ‘Mobiele Maandag’ van de openbaarvervoermaatschappij De Lijn. Die wil reizigers motiveren om minstens één dag per week de auto te laten staan en te kiezen voor een andere manier om zich te verplaatsen. [naar artikel]
56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]
De politie in Leuven is dit academiejaar al zeker 15 keer moeten langsgaan bij hetzelfde kot, waar minstens een keer per week zwaar gefeest wordt, ondanks de coronamaatregelen. Dat gaat gepaard met zware geluidsoverlast en de studenten negeren bovendien de nachtklok. [naar artikel]
Dat de grootste chef-koks zweren bij inbouwtoestellen is maar één topargument. Er zijn nog 5 andere geweldige redenen om je keuken uit te rusten... [naar artikel]
Als je de HTC U12+ voor het eerst in handen hebt, valt één ding meteen op: het toestel heeft geen knoppen zoals we die kennen en dat kun je gerust gedurfd noemen. We zochten en vonden vijf redenen om een aankoop van het vlaggenschipproduct van de Taiwanese fabrikant te overwegen. [naar artikel]
Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd bekend is, is er in de gezondheidszorg nog weinig oog voor. Hoe komt dat? [naar artikel]
In de laatste drie maanden van 2020 hebben enkele van de grootste bedrijven ter wereld grote stappen aangekondigd in de sector van plantaardig vlees. McDonalds komt bijvoorbeeld dit jaar met een McPlant-burger. Het is een reactie op de groeiende vraag van de consument naar alternatieven voor vlees en de pandemie heeft dat momentum alleen maar […] The post Big Food gaat volop voor plantaardig vlees nu – en de pandemie zit daar voor iets tussen appeared first on Business AM. [naar artikel]
De omikronvariant is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie al in minstens 89 landen vastgesteld. Hij zou menselijke cellen twee keer zo snel infecteren als de deltavariant, en dat is maar een van de redenen voor de snelle opmars ervan. [naar artikel]
Ooit werd veganisme gezien als een modegril, maar inmiddels wordt het aantal veganisten in ons land op 150.000 geschat. Steeds meer van hen kiezen ervoor ook hun kinderen plantaardig op te voeden. Hoe pak je dat op een gezonde manier aan? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.