De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat... [naar artikel]
Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort. [naar artikel]
Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]
Van in ijs en cupcakes tot in kaarsjes: vanillesmaak en - geur is alomtegenwoordig, maar minder dan 1 procent ervan komt uit de bonen van de vanille-orchidee op Madagaskar. Dat meldt de BBC. [naar artikel]
Naast een gewoon bolletje vanille-ijs smullen we ook al eens graag van vanille-ijs op een stokje, omhuld door chocolade. Welke frisco’s smaken het meest ambachtelijk en zijn hun geld waard? Ijsexpert Julien Limbach van Gelato Guliano in Antwerpen zet zijn tanden in 10 soorten A- en huismerken. “Jammer dat er geen vanillepuntjes in het ijs zitten.” [naar artikel]
Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zonnige maanden minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 9 soorten. [naar artikel]
Naast een gewoon bolletje vanille-ijs smullen we ook al eens graag van vanille-ijs op een stokje, omhuld door chocolade. Welke frisco’s smaken het meest ambachtelijk en zijn hun geld waard? Ijsexpert Julien Limbach van Gelato Guliano in Antwerpen zet zijn tanden in 10 soorten A- en huismerken. “Jammer dat er geen vanillepuntjes in het ijs zitten.” [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 10 soorten om erachter te komen. [naar artikel]
Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]
Heeft u de de afgelopen dagen genoten van een ijsje? En koos u net zoals zovelen voor vanille? Hopelijk heeft u ervan genoten én bent u niet geschrokken van hoeveel het gekost heeft. De prijzen voor vanille breken al bijna twee jaar records, met alle gevolgen van dien. Wat is er aan de hand? [naar artikel]
14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]
Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]
Enkele bolletjes vanille-ijs, met daarover een flinke geut olijfolie en wat roze Himalayazout. Lekker of walgelijk? Ook het internet raakt er niet aan uit. Enkele TikTokkers zijn er in elk geval dol op. [naar artikel]
Liever geen kinderen in de buurt als je op reis gaat omdat je eens helemaal tot rust wilt komen? Je blijkt niet de enige te zijn. Volgens touroperators zoals TUI en Neckerman zitten adult only-reizen duidelijk in de lift. [naar artikel]
Vanille Seurs uit Hasselt studeert voor schoonheidsspecialiste. Vroeger was ze mollig, maar dankzij veel sporten en gezond eten is ze nu Miss... [naar artikel]
Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes. [naar artikel]
Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Welke verrassende smaken zitten er in hun aanbod? En wat zijn de favorieten van hun publiek? [naar artikel]
Deze beroemde appeltaart is uniek omdat je ze eigenlijk ondersteboven bakt. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs! [naar artikel]
Wie regelmatig sport en helemaal fit is, loopt toch het risico diabetes te krijgen bij veel zitten. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de... [naar artikel]
Het mooie weer leent zich perfect voor een ijsje, en misschien wil je wel eens iets anders dan twee bolletjes vanille-ijs die zwemmen in een plas chocoladesaus of bedolven liggen onder aardbeien. Drie manieren op een rij om het origineel aan te pakken en jezelf, je gasten of kinderen te verrassen. [naar artikel]
De achttienjarige Vanille Seurs uit Hasselt is gisteravond in De Panne uitgeroepen tot nieuwe Miss Limburg. “Het is een droom die uitkomt. Toen ik jong was werd ik gepest met mijn overgewicht. Nu wil ik iets betekenen voor anderen die gepest worden.” [naar artikel]
Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Wat maakt hun aanbod zo speciaal? En hoe vallen ze in de smaak bij het publiek? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.