Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Marketingnachtmerrie: vlees voor vegetariërs

05/04/2019 - 04:01
"Vanaf vandaag start Dagen zonder Vlees. Deelnemers moeten het stellen met vaak smaakloze vleesvervangers. In de koelkast van de toekomst zijn er veel meer opties: opgekweekte hamburgers uit de proefbuis of nepvlees dat smaakt naar echte biefstuk."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Steeds meer restaurants trekken kaart van vegetariërs (07/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Terwijl iedere Vlaming in 2002 nog 27 kilo vlees per jaar kocht, is dat cijfer de voorbije jaren gezakt tot net geen 20 kilo per persoon. Dat zegt het VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. De verklaring ligt voor de hand: de opmars van de ¬vegetariërs en de flexitariërs. Ook steeds meer Limburgse restaurants trekken de kaart van klanten die geen vlees meer willen. Dirk Billion trok naar hamburgerrestaurant De Botanique op de Hasseltse Zuivelmarkt. [naar artikel]


2. Sorry, vegetariërs: ‘Ook kaas is slecht voor het milieu’ (20/04/2019 - De Morgen)

Vijselaar en Sixma Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. “Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.” [naar artikel]


3. Originele culinaire hype: vervang je biefstuk eens door een krokante bloemkoolsteak (21/06/2018 - De Morgen)

In het land der vegetariërs blijven ze met originele vleesvervangers op de proppen komen. De nieuwste hype is daar: de bloemkoolsteak! Krokant gebakken en geserveerd met een sausje. Perfect voor vegetariërs die vlees missen of voor steakliefhebbers die een originele twist aan hun favoriete gerecht willen geven. [naar artikel]


4. Groenten grillen: wat maak je voor vegetariërs op de barbecue? (21/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Zomerse temperaturen vragen om een barbecue. Helaas betekent dat voor veel vegetariërs toekijken hoe hun gezelschap vlees staat te bakken terwijl zij het moet stellen met een koude salade. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Seppe Nobels, chef van Graanmarkt13, gaf in het programma ‘Grillmasters’ op Vier deze tips voor (meer) groenten op de barbecue. [naar artikel]


5. De pijnlijke waarheid over kaas: ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie’ (20/04/2019 - De Morgen)

Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.’ [naar artikel]


6. Vegetariërs kunnen binnenkort ook genieten van bitterballen (05/10/2018 - Metro)

Het is zover. Mora brengt eindelijk vegetarische bitterballen en andere vegetarische snacks op de markt. Samen met De Vegetarische Slager brengt Mora begin 2019 veggie varianten van hun frituursnacks op de markt. Het zijn dus niet alleen bitterballen, maar ook vegetarische vleekskroketten én veggie kipkorns. De Vegetarische Slager staat bekend om zijn vleesvervangers en volgens […] Het bericht Vegetariërs kunnen binnenkort ook genieten van bitterballen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


7. Wat wordt er gegeten als mama vegetariër is en papa vlees eet? We schoven mee aan tafel bij Joke en Wouter in Gent. “Het kookvuur is soms te klein voor alle potten” (15/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Wat schaft de pot in een gezin dat bestaat uit vleeseters en vegetariërs? In veel ‘gemengde’ families is het een dagelijkse vraag, nu steeds meer Belgen minder vlees eten. “Linzen en kikkererwten? Graag, maar met kleine kinderen is dat niet altijd makkelijk.” [naar artikel]


8. ‘De Ideale Wereld’ maakt gehakt van Dagen Zonder Vlees (01/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Dagen Zonder Vlees, het initiatief waarbij deelnemers voor 40 dagen op hun vleesconsumptie letten, is woensdag van start gegaan. Het Vier-programma ‘De Ideale Wereld’ geeft daarom de (tijdelijke) vegetariërs onder ons enkele tips mee. Al blijken die toch met een flinke korrel zout geconsumeerd te worden. [naar artikel]


9. Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd (08/05/2021 - Metro)

Vegetariërs zijn geen homogene groep. Ze komen in allerlei vormen en maten. In het algemeen eten vegetariërs geen vlees, vis of gevogelte. Maar dat is zeker niet voor iedereen waar. De keuze voor een specifieke vorm van vegetarisme heeft vaak te maken met de redenen waarom die individuen vegetarisch willen eten. Dit zijn de tien […] Het bericht Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Vegetariërs zijn vaker depressief (05/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Vegetariërs en veganisten ­lopen een hoger risico op mentale problemen dan vleeseters. Dat blijkt volgens ‘De Morgen’ uit recent onderzoek. [naar artikel]


11. Quick brengt een veggieburger uit (13/06/2018 - Metro)

De Belgische fastfoodketen Quick breidt haar gamma uit met een veggieburger. Het gaat om hetzelfde recept als de bekende ‘Giant’, maar in plaats van een stukje vlees ligt er een plantaardig alternatief op basis van quorn tussen het broodje.  Na onder andere McDonald’s en Ikea zet nu ook Quick vegetarische alternatieven op het menu. Zo is […] Het bericht Quick brengt een veggieburger uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. Vegetariërs nemen best vitamine B12-supplementen (29/12/2018 - Metro)

Eet jij geen of minder vlees? Dan doe je er verstandig aan om supplementen met vitamine B12 te slikken. Dit laat de Universiteit Maastricht weten op basis van een onderzoek. Hoewel vitamine B ook in onder andere melk en kaas zit, is dit niet genoeg om een tekort te voorkomen. Het onderzoek toont aan dat […] Het bericht Vegetariërs nemen best vitamine B12-supplementen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Grillcafé in Herk-de-Stad leert u barbecueën zonder vlees: “Trots op onze vegetarische hamburger” (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Temperaturen boven de 25 graden gaan standaard gepaard met het geluid van sissend vlees op de BBQ. Ook dit weekend haalt de gemiddelde Vlaming zijn grillskills boven, maar wat met vegetariërs? Kunnen zij dit weekend niet genieten van de allereerste barbecue van het jaar? “Onze vegetarische hamburger is het perfecte alternatief”, klinkt het bij Gloria Grill Café in Herk-de-Stad. [naar artikel]


14. Planeet Frank: onze weerman bijt zijn tanden stuk op vlees en ziet alle kleuren van de regenboog (19/09/2020 - VRT NWS)

In de zesde planeet Frank kijken we in verwondering naar een regenboog en proberen we de kleuren te ontrafelen. We proeven groenten, zuivel en vlees. Hoe zit dat met de koolstofvoetafdruk? Kunnen vegetariërs de aarde redden? En tot slot beginnen we te tellen. Met hoeveel zijn we? Moeten we nog altijd spreken over de bevolkingsexplosie of krijgen we minder kinderen dan vroeger? Alweer een heel gevarieerde klimaatpodcast in een montage van Christine Van Tichel. [naar artikel]


15. We zijn lekker milieubewust, maar ook een beetje hypocriet (04/04/2019 - De Morgen)

Even naar Rome voor 30 euro? We staan niet stil bij de klimaatgevolgen van al dat goedkope vliegen, vinden experts. En zij hebben nog iets ontdekt: het zijn net de vegetariërs die hun vlees laten uit milieuoverwegingen, die er het vaakst op uit trekken. [naar artikel]


16. Hoe vettiger, hoe prettiger (18/11/2017 - De Morgen)

Vegetariërs en fitgirls, opgelet. Het zondags gebraad is terug van weggeweest. De nieuwe oude trend komt overgewaaid uit Groot-Brittannië, waar The Sunday roast bijna heilig is. Ook bij ons kan een geroosterd stuk vlees de harten beroeren, gravy en al. [naar artikel]


17. Vroeger was er geen sprake van vegetariërs: onze voorouders aten amper groenten totdat grote dieren uitstierven (07/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Onze voorouders uit het stenen tijdperk aten bijna altijd vlees, totdat 80.000 jaar geleden enkele grote dieren uitstierven en ze gedwongen werden om groenten te eten. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Tel Aviv. Mensen waren vroeger dus ‘hypercarnivoren’, waardoor hun dieet uit minstens 70 procent vlees bestond. [naar artikel]


18. “Vrouwen en jongeren eten steeds minder vlees” (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Vrouwen, Brusselaars en Belgen jonger dan 34 eten steeds vaker vegetarisch. Dat heeft een onderzoek van de vegetarische organisatie EVA uitgewezen. Voor het eerst lijkt het percentage vegetariërs in België dan ook te stijgen. [naar artikel]


19. Vegetariërs in verweer tegen dierlijke vetten in Britse bankbiljetten (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Er is een online petitie opgestart tegen de nieuwe Britse bankbiljetten van vijf pond. Vegetariërs, veganisten en verscheidene [naar artikel]


20. "Een ongezond dieet blijft ongezond, ook bij vegetariërs" (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)

De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!