Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
Onthouding zit in de lift: na de alcoholloze maand Tournée Minérale is het nu de beurt aan 40 Dagen Zonder Vlees. Iedereen wil wel mee springen [naar artikel]
Wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) vonden verontreiniging met microplastics in driekwart van de geteste vlees- en melkproducten. Ze werden ook aangetroffen in elk getest monster van dierlijk korrelvoeder, wat wijst op een mogelijk belangrijke besmettingsroute. De voedingsproducten waren ook verpakt in plastic, wat een andere mogelijke route is. [naar artikel]
Dagen Zonder Vlees, het initiatief waarbij deelnemers voor 40 dagen op hun vleesconsumptie letten, is woensdag van start gegaan. Het Vier-programma ‘De Ideale Wereld’ geeft daarom de (tijdelijke) vegetariërs onder ons enkele tips mee. Al blijken die toch met een flinke korrel zout geconsumeerd te worden. [naar artikel]
Dierlijk voedsel is bij lange na de grootste uitstoter van broeikasgassen. Afhankelijk van wie je het vraagt en hoe je meetelt, is dierlijk voedsel goed voor meer dan de helft van de klimaatimpact van onze wereldwijde voeding. Maar er is vlees en dan is er rundvlees. Rundvlees is met voorsprong de grootste voedingsbron voor klimaatverandering. […] [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
In het Felix Pakhuis in Antwerpen is zaterdag de eerste editie van ‘Dagen Zonder Vlees Tafelt’ van start gegaan, een tweedaags culinair festival in de laatste rechte lijn naar Dagen Zonder Vlees, de jaarlijkse actie waarbij deelnemers proberen om 40 dagen lang vlees zoveel mogelijk van het menu te schrappen. Op het festival kan men vegetarische en veganistische gerechtjes proeven bij foodtrucks, workshops volgen en zich laten inspireren door de BV’s die dit jaar de boegbeelden zijn van Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende “kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie”. [naar artikel]
De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende "kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie". [naar artikel]
Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]
De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]
'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]
De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende "kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie". [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
Op 1 maart start Dagen Zonder Vlees, dat is 40 dagen lang minder vis en vlees eten. Enkele HBvL enthousiastelingen en Chinese vrijwilligers hebben zich geëngageerd om de komende vastenperiode mee te doen. En we hopen dat jij ons vergezelt! [naar artikel]
Vleesloze burgers: binnenkort legt Nestlé ze in de winkel bij ons. Het lijkt op vlees, en we noemen het ook ‘burgers’ en ‘steaks’. Maar mag dat binnenkort nog? De landbouwcommissie van het Europees Parlement vindt van niet. [naar artikel]
De boerenorganisatie ABS is de onophoudelijke negatieve berichtgeving over vlees en meer in het bijzonder rood vlees meer dan beu. De ‘dagen zonder vlees’, die vanaf volgende week weer massaal zullen gevolgd worden, zijn voor ABS een stap te ver. De organisatie waarschuwt ook voor de financiële gevolgen voor de landbouwers en prijsstijgingen van voedsel. [naar artikel]
Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]
Niet toevallig op Aswoensdag begint de actie Dagen Zonder Vlees (DZV). DZV is een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. De gemeente Lanaken heeft ook een groep aangemaakt . [naar artikel]
Ondertussen hebben meer dan 125.000 mensen een online-petitie ondertekend tegen dierlijk vet in het nieuwe Britse bankbiljet van vijf pond. De [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.