Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Voedingsdeskundige proeft kant-en-klare pompoensoep uit de supermarkt: van “goed gekruid” tot “slijmerig met zandsmaak”

31/10/2020 - 07:01
"Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: weinig tijd maar toch zin in een pompoensoepje om zo helemaal in de Halloween-sfeer te komen? Dan is een kant-en-klaar soepje jouw redder in nood. Vaak hebben ze de reputatie niet al te gezond te zijn, maar diëtiste Iris Daems ziet toch heel wat verbeteringen. Zij proeft en beoordeelt voor ons negen soepjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


2. Sterrenchef Luc Bellings proeft 12 kant-en-klare pompoensoepen uit de supermarkt: “Dit lijkt meer op een groentebouillon dan op een gebonden soep” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]


3. Groentekok proeft 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en deelt als hoogste score een 7/10 uit: “Smaak van echte tomaten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


4. "Dit ziet er niet uit, maar het smaakt onverwacht goed": sterrenchef Luc Bellings proeft (en pimpt) kant-en-klare feestbereidingen uit de supermarkt (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]


5. Sterrenchef Marcelo Ballardin proeft kant-en-klare hamburgers uit de supermarkt: “Is dit rundvlees? Het ziet geelgroen en smaakt naar niks” (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]


6. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


7. Groentekok test 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en buist bijna de helft: "Dit is echt een chemische mix” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


8. “Wat een platte brij is dit!” Topchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes uit de supermarkt (20/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, makkelijk en vooral ook goedkoop. Maar smaken ze ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes: “Voor iets meer dan een euro kan je zelf geen lasagne maken, maar het is dan wel een vettige, smakeloze brij dat je eet.” Gelukkig waren er ook enkele die hem wél konden bekoren. [naar artikel]


9. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare sauzen en buist de helft : “Dit is geen saus, maar een dikke brij” (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


10. Chef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare balletjes in tomatensaus en deelt een 8/10 uit: “Voor deze prijs koop je geen kilo gehakt” (20/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]


11. “Wat een platte brij is dit!” Topchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes uit de supermarkt (10/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt is snel, makkelijk en vooral goedkoop. Het is de ideale vrijdagmaaltijd na een zware werkweek. Sterrenchef Luc Bellings proeft 10 voorverpakte lasagnes: “Voor iets meer dan een euro kan je zelf geen lasagne maken, maar het is dan wel een vettige, smakeloze brij dat je eet.” Gelukkig waren er ook enkele die hem wél konden bekoren. [naar artikel]


12. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


13. Kan kant-en-klare rode kool lekker zijn? Luc Bellings proeft 10 bokalen en deelt een 9/10 uit: “Een goedkoop topproduct voor in de voorraadkast” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]


14. Sandra Bekkari proeft voor ons elf keer kokosmelk uit de supermarkt: een van de goedkoopste kan haar het meest bekoren (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari proeft voor ons elf keer kokosmelk in brik en blik uit de supermarkt. Zij gaat op zoek naar kokosmelk met een romige structuur en een duidelijke kokossmaak. Maar ze moet daarbij ook een 4 op 10 uitdelen. [naar artikel]


15. Italiaanse topchef proeft 10 kant-en-klare bolognesesauzen en verrast met een 8/10: "Een ode aan Italië” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]


16. “Dit is dé perfecte vol-au-vent”: Luc Bellings proeft 9 vol-au-vents uit de supermarkt en deelt een 10/10 uit (17/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]


17. Van Miracoli tot Bertolli: welke kant-en-klare bolognesesaus is het best? Italiaanse topchef proeft er 10 en buist meer dan de helft (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]


18. Niet zo gezond, maar wel lekker: voedingsdeskundige Lynn test chocolademelk (26/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Samen met zoon Matteo en zijn vrienden Bram en Marilies proeft voedingsdeskundige Lynn De Merlier chocolademelk uit de supermarkt. Lynn gaat op zoek naar een gezonde chocolademelk, de drie jonge proevers gaan resoluut voor de lekkerste. [naar artikel]


19. Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 kant-en-klare pesto’s en deelt lage scores uit: “Deze heeft een uitgesproken melksmaak, echt niet lekker” (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pesto is een onweerstaanbare smaakmaker, maar niet iedereen heeft de tijd om de smaakmaker zelf te maken. Kunnen kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt even lekker smaken? We lieten de Italiaanse topchef Peppe Giacomazza 5 groene en 5 rode pesto’s uit de winkelrekken proeven om erachter te komen. Daarnaast deelt hij zijn ultieme pestorecept én extra tips om zelf een topversie op tafel te zetten. [naar artikel]


20. Groentekok test soep uit de supermarkt: "Dit is echt een chemische mix” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


21. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


22. Welke volle yoghurt uit de supermarkt is de beste? Sandra Bekkari zocht het voor ons uit (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Voedingsdeskundige Sandra Bekkari proeft voor ons twaalf volle yoghurts uit de supermarkt. Zij gaat op zoek naar een romige yoghurt, mooi vast, licht zuur en met een heerlijke volle smaak. [naar artikel]


23. Topchef proeft 10 pannenkoeken uit de supermarkt en deelt één 9/10 uit: “Deze goedkoopste zijn de enige die er echt bovenuit steken” (02/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag vieren we Maria-Lichtmis, dé gelegenheid om pannenkoeken op het menu te zetten. Geen tijd om ze zelf te bakken? Topchef Dominique Persoone proefde alvast 10 kant-en-klare varianten uit de supermarkt even voor, om er de beste uit te halen. Hij vindt één topper en buist er drie. “Oh my god, wat is dit? Deze pannekoeken zijn heel taai en veel te droog.” [naar artikel]


24. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt (20/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Morgen is het een feestdag én lekker weer. Het ideale moment om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? En welke kan je beter niet kopen? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.” [naar artikel]


25. Luc Bellings proeft 10 soorten appelmoes en vindt niet één, maar twee toppers: “Voor 1,21 euro maak je zelf geen betere” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!