Een verkoper van everzwijnensteaks, filets van fazant of hazenruggen mag die stukken vlees "wild" noemen op de verpakking, ook als die dieren nooit een dag in de vrije natuur hebben geleefd. De term "wild" bij de slager of in de supermarkt heeft niets te maken met waar of hoe het dier is opgegroeid. Wild is een specifieke categorie van dieren en het volstaat om daartoe te behoren. [naar artikel]
"Een onafhankelijke sterke vrouw die weet wat en wie ze wil", "een lekker stuk, klaar om in te bijten" of "een welgevormde prostituee". De meningen durven nogal eens ver uit elkaar te liggen wanneer nagedacht wordt over de term "sexy bitch". En 10 jaar geleden voegden de Franse dj David Guetta en de Amerikaanse zanger-rapper Akon daar nog een andere omschrijving aan toe, namelijk "een lekker in het oor liggend zomers dansdeuntje". "Sexy bitch" werd immers sinds de zomer van 2009 een heuse wereldhit - de single verdween in Vlaanderen pas half maart 2010 uit de hitparade -, al had Guetta aanvankelijk toch zijn bedenkingen over de titel die misschien als te vrouwonvriendelijk zou worden ervaren. [naar artikel]
Popster Ariana Grande (23) heeft op Twitter een getuigenis gedeeld over een recent incident dat ze meemaakte met een fan tijdens een uitje met haar vriend Mac Miller. De jongeman vond er niet beter op enkele seksuele toespelingen te maken die haar kwetsten en onveilig deden voelen. "Ik ben geen stuk vlees", zegt ze in een reactie. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Slager is een knelpuntberoep bij uitstek. Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge organiseert daarom een aanwervingsdag om de job opnieuw aantrekkelijk te maken. Slager Lieselot Devos uit Rollegem-Kapelle vindt het jammer dat de stiel niet populair is. "Het is hard werken, maar je maakt mensen gelukkig en daar word ik zelf ook blij van", vertelde ze aan Radio2-reporter Margaux van de regio. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
De stroompanne in Gent betekent een financiële ramp voor de getroffen slagers. Kocaman en Kir van de Has Kasap slagerij in de Wondelgemstraat [naar artikel]
'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]
Op sociale media circuleert een video waarin een man duidelijk geen angst toont bij het uitdagen van een krokodil. Op de beelden is te zien hoe de man een stuk vlees in zijn mond heeft en het dier ermee probeert te lokken. De krokodil grijpt herhaaldelijk naar het vlees, maar de man weet deze pogingen steeds te ontwijken. [naar artikel]
Slager is hoe langer hoe meer een knelpuntberoep. Daarom zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar deze week welkom in het slagersatelier van Syntra in Leuven. Ze proeven er van de job en van de zelfgemaakte vleesbereidingen. “We maken chipolata’s en egeltjes van gehakt”, zegt slager Josse Versin, beter bekend als "Josse Sossis", die de kinderen de kneepjes van het vak leert. [naar artikel]
Zondag wordt het de eerste echt warme lentedag. Traditioneel wordt er dan massaal gebarbecued. Dat zal in deze coronatijden niet anders zijn. Slager Frank Maertens uit Brugge merkt het aan zijn verkoop: "Mensen blijven feesten met een barbecue, maar dan in intieme familiekring. Met vier of vijf mensen is dat even prettig." [naar artikel]
Particuliere slagerijen worden steeds schaarser in het straatbeeld. Jef Desender (26) en Elise De Schutter (29) roeien tegen de stroom in en openen vrijdag in de wijk Bloemendaal met een heuse happening trots hun eigen zaak: Butchery Jef. “Met vakmanschap en topkwaliteit van eigen bodem kunnen we de mensen heus nog verleiden tot genieten van een lekker stuk vlees”, gelooft het jonge ondernemerskoppel. [naar artikel]
Hoe moet u reageren als een collega of vriend uit de kast komt als transgender? Zegt u meteen "zij" en "haar" in plaats van "hij" en "hem" (of omgekeerd)? Of wacht u daar beter mee? Joz Motmans van het Transgender Infopunt weet raad. [naar artikel]
Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu. De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]
Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. “Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. “Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is.” Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken. [naar artikel]
De beste raad voor gazonliefhebbers deze week: zet u in een tuinzetel en ontspan. Ook al staat die stoel op een verschroeid, geel stuk gras. "Stop met piekeren, uw gazon herstelt zichzelf", zeggen experts. Ook bij deze hitte. "Gras slaapt om te overleven. Het is niet dood." Maar hoe kan dat? [naar artikel]
In de open brief "Not In Our Name" in Het Laatste Nieuws roepen een aantal BV's op om "nee" te zeggen tegen vlees. "Het is makkelijker dan je denkt, zelfs wij kunnen het", klinkt het. De oproep komt er na de nieuwe beelden van dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem. [naar artikel]
De populaire spaghetti van Bavet wordt vanaf deze zomer gepimpt door De Vegetarische Slager. Zonder in te boeten op smaak voegt de restaurantketen twee nieuwe spaghetti’s zonder vlees toe aan het menu: The Bolo Bastard en The Holy Mary. Of je nu vegan bent of je vleesconsumptie wilt minderen, Bavet en De Vegetarische Slager – ook wel […] Het bericht Bavet serveert veggie spaghetti’s met De Vegetarische Slager verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Plantaardige alternatieven voor vlees worden steeds populairder. Dat blijkt ook uit recente cijfers: Belgen eten nu 8,8% minder vlees dan in 2010. Een evolutie waar de Nederlander Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, erg blij mee is. Hij is vastbesloten om met zijn plantaardige vleesvervangers de Belgische koelkasten te veroveren. De Vegetarische Slager bereidt […] Het bericht Uitgetest: zijn vegetarische worstjes even lekker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Antwerpen heeft er een nieuwe slagerij bij, meer bepaald in Antwerpen-Zuid. The Butcher’s store is de derde beenhouwerij van slager Luc De Laet. Hoewel we steeds minder vlees eten, draaien zijn zaken goed. Volgens de slager hoeven we niet elke dag vlees te eten maar kiezen we bij voorkeur vlees van goede kwaliteit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.