Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Chorizo in paella & 6 andere klassieke gerechten die we verkeerd klaarmaken

06/10/2016 - 17:05
"Gisteren kreeg chef-kok Jamie Oliver kritiek over zich heen omdat hij in een klassieke Spaanse paëlla stukjes chorizo verwerkte. Heiligschennis,"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “In de keuken ben ik allergisch aan tijdsdruk.” Ruben staat bij vrienden bekend om zijn overheerlijke paella. Hij deelt met ons zijn succesrecept (08/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

In onze reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. Ruben (30), die de Spaanse nationaliteit draagt maar geboren en getogen is in België, maakt op vakantie voor vrienden steevast zijn befaamde paella klaar. Wat zijn gerecht zo geliefd maakt? Engelengeduld, kraakverse producten en kruidige chorizo. Hij deelt met ons zijn recept. “Door de zeevruchten en de lange bereidingstijd spreekt het gerecht tot de verbeelding.” [naar artikel]


2. "Verwijder de chorizo, met terroristen onderhandelen we niet" (04/10/2016 - De Redactie)

De Britse tv-kok Jamie Oliver heeft zich de woede van zowat heel Spanje op de hals gehaald met zijn eigen versie van paella. Die bevat chorizo en dat jaagt de Spanjaarden collectief de kast op. [naar artikel]


3. Chorizo in paella? Kan niet, vindt Spanje (14/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Hier eet je de beste paella van Antwerpen (09/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Culinair auteur en foodie Luc Hoornaert gaat op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: paella. [naar artikel]


5. Smeuïge chocoladetaart, taco’s met gebakken chorizo en eiernoedels met pinda: gepimpte klassiekers van Donna Hay (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Wat is er leuker dan koken vanuit je comfortzone, met net een tikkeltje extra? Het kookboek The fast five geeft telkens vijf snelle smaaktwists aan klassieke gerechten, waardoor je ze anders gaat bekijken. [naar artikel]


6. Jeroen Meus tovert de zomer op je bord: paella, hartige churros en pizza (22/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Proef nu al de vakantie op je bord met de gerechten van onze huischef Jeroen Meus. Pizza met gekonfijte look, de perfecte paella, en churros met een twist. [naar artikel]


7. Frank Paella stopt na 60 jaar met paella maken in Temse (21/08/2023 - VRT NWS)

Frank 'Paella' Vermeulen uit Temse maakte zijn eerste paella in 1964. Op 29 september van dit jaar, bijna 60 jaar later, maakt hij zijn laatste paella klaar. “Ik word er bijna 80, ik moet beginnen met genieten”, zegt Vermeulen. Zijn geheim is een mix van paellakruiden uit Mallorca. [naar artikel]


8. Zo pimp je paella tot een fantastisch feestgerecht (hint: met kreeft!) (28/12/2017 - De Morgen)

Ik hou van paella, jij houdt van paella, iederéén houdt van paella. De ideale hoofdschotel voor je nieuw- of oudejaarsfeest dus, en de dromen van zonnige oorden krijg je er gratis bij. Alleen: de Spaanse klassieker kun je best nog wat pimpen voor hij moet schitteren op de feestdis... Met een rijkelijke portie kreeft, bijvoorbeeld! Simpel, maar héél doeltreffend. [naar artikel]


9. 5x paella: bij deze zaken kan je het Spaanse gerecht bij uitstek afhalen (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Weinig Spaanser dan een stevige pan paella: van vis tot schaaldieren, kip of konijn, een goede bouillon en saffraan. Ook in onze provincie kan je op verschillende plaatsen lekkere paella afhalen. [naar artikel]


10. Pasta met tomatensaus komt niét uit Italië en 10 andere weetjes over iconische pastagerechten die je nog niet wist (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen al gauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 dingen over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]


11. Jamie Oliver jaagt Spanjaarden op de kast (05/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Misschien zal Jamie Oliver in het vervolg twee keer nadenken voor hij zich nog eens aan een paella waagt. De Britse tv-kok jaagde namelijk heel wat Spanjaarden op de kast met zijn 'traditioneel' Spaans gerecht met chorizo erin verwerkt. Heiligschennis, roepen velen onder hen op Twitter. [naar artikel]


12. Komen eten (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Fideua. F-i-d-e-u-a, dat kennen we dan ook al weer. Een soort pasta-variant op de klassieke Spaanse paella. Het is wat de spelers van Club Brugge... [naar artikel]


13. Het beste uit Spanje: vispannetje met chorizo (11/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Dit Spaanse vispannetje met kabeljauw en chorizo is het hele jaar door lekker. De zachte smaak van de kabeljauw gaat trouwens perfect samen met [naar artikel]


14. Paella por favor: 3 x de lekkerste recepten (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

De allerbeste paella, traditioneel bereid boven een houtgestookt vuur, at foodie Sonja Peeters drie jaar geleden in Valencia, in Casa Carmela.... [naar artikel]


15. RECEPT Salade met chorizo en avocado (18/06/2023 - Gezond.be)

Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: salade met chorizo en avocado. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Salade met chorizo en avocado verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


16. Op wereldreis in je keuken - Spaanse paella (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een Spaanse furie in je bord. Voor mij is paella de perfecte representatie van Spaans perfectionisme. De rijst moet subliem gekookt zijn, de... [naar artikel]


17. Op zoek naar de lekkerste paella in Limburg: één adres steekt er met kop en schouders bovenuit (10/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen vakantie in Spanje dit jaar? No hay problema, er zijn in ons land genoeg Spaanse en andere restaurants waar de keuken van het Iberische schiereiland eer aangedaan wordt. Wij maakten een rondje langs zeven Limburgse eethuizen om er paella te gaan proeven, en deelden zelfs een tien op tien uit. [naar artikel]


18. Waarom zit er vlees in de bolognesesaus en uit welk land komt carbonara nu écht? 10 weetjes over iconische pasta’s (08/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als Italianen over pasta discussiëren, dan raken de gemoederen algauw verhit. Je mag klassieke gerechten alleen maar op die éne wijze klaarmaken, maar toch is niemand het over die wijze akkoord. Foodhistoricus Luca Cesari verzamelt alles over pasta in The Discovery of Pasta: A History in Ten Dishes. Hier alvast 10 weetjes over je favoriete gerecht die je nog niet wist. [naar artikel]


19. Chef Johan Segers van ’t Fornuis bundelt populairste recepten: “Goed eten zou voor iedereen prioriteit nummer één moeten zijn” (11/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Antwerpse chef Johan Segers (73) heeft samen met Njam! een boek gemaakt met daarin een bundeling van zijn meest populaire gerechten. De klassieker onder de klassieke chefs legt er onder andere nog eens haarfijn in uit hoe je een rundstong in madeirasaus moet klaarmaken of bloemkool in witte saus. Aan een tafeltje in zijn sterrenzaak ’t Fornuis blijkt de chef even graag over eten te praten dan dat hij het maakt. Meestal met twinkelende ogen die veel liefde en passie verraden, maar soms ook bloedserieus als het over de kern gaat. [naar artikel]


20. Hoe maak je een Italiaanse kok kwaad? Bestel een spaghetti bolognese (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]


21. IN BEELD. Bijna 2,7 kilometer worst: ziehier de langste chorizo ter wereld (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stukje worst iemand? In Colombia hebben ze wel wat op overschot. De chefs van het restaurant ‘Tres Piedras’ in de stad Tulua hebben zich namelijk aan een opvallend record gewaagd: die van de langste chorizo-worst ter wereld. [naar artikel]


22. OVERZICHT. Van tapas tot mosselen: waar in Limburg eet je de lekkerste zomergerechtjes? (24/08/2023 - Het Belang van Limburg)

De hele zomer lang schuimden we wekelijks tal van Limburgse zaken af, op zoek naar de lekkerste paella, pasta vongole, tapasschotel, mosselen en meer heerlijk zomerse gerechten. Welke adresjes staken erbovenuit? Wij lijsten onze topscores voor je op. [naar artikel]


23. Franse topwetenschapper geeft toe dat ‘foto genomen door James Webtelescoop’ eigenlijk een plakje chorizo is (05/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een Franse wetenschapper heeft zijn excuses aangeboden nadat hij een foto van een plakje chorizo tweette en beweerde dat het een afbeelding was van een ster, genomen door de James Webb-ruimtetelescoop. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!