Vegan koken ingewikkeld? Nee hoor! Met een paar ingrediënten uit de supermarkt zet je de simpelste én lekkerste veganistische gerechtjes in no time op tafel. [naar artikel]
Vandaag is het Wereld Vegan Dag, een dag waarop de veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Wereldwijd zijn er (stilletjes aan)... [naar artikel]
Wie zweert bij een veganistische levensstijl - of plantaardig eten een kans wil geven op citytrip - gaat het best naar Londen. De Britse hoofdstad is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld door de online veganistische restaurantgids. [naar artikel]
Vandaag is het World Vegan Day, een dag waarop de vegetarische en veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Want hoe je het ook [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Twee Limburgse vegan ondernemers slaan de handen in elkaar en ontwierpen een veganistische geschenkbox. Veganisme is over de hype heen en een absolute blijver. Het succesvolle Lento met restaurants in Hasselt en Antwerpen zocht een alternatief voor de cadeaubon. De zussen Claes uit Beringen kwamen met de oplossing; hebbedingen die duurzaam, diervriendelijk en vegan zijn. En weg van de dreadlocks en geitenwollensokken. [naar artikel]
Een kleine profclub uit Engeland is de voetbalwereld van binnenuit langzaam maar zeker aan het veranderen. Maak kennis met Forest Green Rovers, de eerste veganistische en tevens groenste club ter wereld. [naar artikel]
Presentatrice Nathalie Meskens is een fan van gezonde voeding en sinds een tweetal jaar overgeschakeld op een veganistische levenswijze. Het waarom van die switch én honderd recepten om in haar voetsporen te treden, doet ze uit de doeken in haar nieuwste boek Plan Vegan, opvolger van Plan Boos. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Morena Calianno van het veganistische restaurant Foglia belooft visliefhebbers een hapje om duimen en vingers bij af te likken en kiest voor vegan tonijn. [naar artikel]
Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken. [naar artikel]
Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.” [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
“Wij zijn niet in staat om deze veganistische burger, vegan te serveren.” Deze boodschap kreeg een klant vorige week toen ze de snack wilde bestellen bij burgerketen Luna Grill in San Diego. Grace is een fervente veganist en was dan ook behoorlijk ontgoocheld toen ze merkte dat de ‘vegan’ hamburger die ze wilde bestellen kaas […] Het bericht Burgerketen biedt veganistische hamburger aan, maar slaagt niet in opzet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Ben je vegan maar snak je toch naar een portie frietjes met een bicky van de frituur? Dan kan je voortaan terecht in Leuven, waar een vegan frituur met liefst 37 speciale snacks de deuren opent. Inspiratie vonden ze bij het Hasseltse restaurant Lento. “We serveren stoofvlees, maar ook kroketjes van bospaddenstoelen.” [naar artikel]
Nathalie Meskens is al twee jaar vegan en deelt die levensstijl in haar nieuwe boek Plan Vegan, dat vanaf vandaag in de winkelrekken ligt. Ze gidst... [naar artikel]
Lisa Wuyts (25) is al een paar jaar veganist. Alleen wanneer ze op restaurant gaat en het niet anders kan, eet ze af en toe vegetarisch. Maar dat moet steeds minder. In Antwerpen openen steeds meer veganistische adresjes of restaurants waar een vegan alternatief wordt aangeboden. Om die aan de man te brengen, organiseert Lisa foodtours door de stad langs de meest interessante plekjes om plantaardig eten te scoren. Speciaal voor uw krant toont ze haar drie favoriete adressen. [naar artikel]
Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent. [naar artikel]
Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.” [naar artikel]
November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]
Nadat gisteren de eerste dag van de Internationale Week van Groenten en Fruit van start ging, is nu ook het beste veggie en vegan restaurant... [naar artikel]
Steeds meer merken hebben tegenwoordig aandacht voor dierenwelzijn. Leer en vooral bont worden steeds meer taboe. Het mag dan ook niet verbazen dat op 1 februari de eerste Vegan Fashion Week van start gaat in Los Angeles. Respect voor iedereen De openingsavond vindt plaats in het Natuurhistorisch Museum, een uiterst gepaste locatie. De Franse Emmanuelle […] Het bericht Eerste Vegan Fashion Week in Los Angeles verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Sara Cool en Bart Peuteman hebben het veganistische restaurant Babsies geopend. “Niet enkel het eerste vegan restaurant in Diksmuide, maar ook in de Westhoek.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.