Gianluca Di Taranto, maître-sommelier van restaurant The Jane in Antwerpen, werd dit weekend bekroond tot de beste sommelier van het land. Volgend jaar hoopt de Mechelaar ons land te vertegenwoordigen op het EK, maar de mooiste trofee wordt verwacht half november. Gianluca en Anne-Sophie Op de Beeck, zijn vrouw én collega, verwachten dan hun eerste kind. [naar artikel]
Tom Ieven van restaurant ’t Zilte is zondagnamiddag verkozen tot winnaar van de wedstrijd “Best Sommelier of Belgium 2018-2019”. Dat melden de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, die de wedstrijd organiseren. Dries Corneille van De Jonkman en Gianluca di Taranto van The Jane behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats in deze […] Het bericht Tom Ieven van restaurant ’t Zilte verkozen tot “Best Sommelier of Belgium 2018-2019” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers bekendgemaakt. [naar artikel]
Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, bekendgemaakt. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Tom Ieven van restaurant ‘t Zilte is zondagnamiddag verkozen tot winnaar van de wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium 2018-2019’. Dat melden de Belgische Sommeliersgilde en de Vereniging Vlaamse Sommeliers, die de wedstrijd organiseren. Dries Corneille van De Jonkman en Gianluca di Taranto van The Jane behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats in deze gerenommeerde wedstrijd. [naar artikel]
Hoeveel wijn doe je in je glas om correct te kunnen proeven? Wat is de ideale omgeving om dat te doen? Vergeet die jarenlange opleiding aan de... [naar artikel]
Wil je een geopende fles wijn goed bewaren, dan moet je rekening houden met de temperatuur en de blootstelling van de wijn aan de lucht. "De bewaartermijn van rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijn verschilt uiteraard. Van 2 dagen tot 2 weken", zegt Alexander De Beck, sommelier bij Winetist. Hij overloopt per wijnsoort hoe je je wijn het best kan bewaren na opening. [naar artikel]
Wijnliefhebbers kunnen vanaf nu terecht bij de wijnautomaat van sommelier Jan Kerckhofs in Geel. De eerste van zijn soort in de Kempen met een keuze uit 35 verschillende soorten wijn."We spelen in op de veranderende levens van consumenten die snel iets nodig hebben", zegt Kerckhofs aan radio2. [naar artikel]
Over wijn doen een aantal hardnekkige misverstanden de ronde. Sommelier Alexander De Beck van The Winetist uit Gent wil er een aantal voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. "Een van de grootste mythes is dat de term kurksmaak verwijst naar het feit dat er kurk in de wijn zit." [naar artikel]
Osteria Francescana werd zopas voor de tweede keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Gianluca di Taranto, sommelier van tweesterrenzaak The... [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Jasper Van Papeghem mag zich de beste Belgische sommelier van 2017 noemen. De wijnkelner van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge won zondagavond in Brussel de finale van het Belgische kampioenschap, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Van Papeghem haalde het in de finale van zijn collega’s Gianluca Di Taranto van het Antwerpse restaurant The Jane, die […] [naar artikel]
Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april en is dus volop aan de gang. Maar veel mensen hebben geen idee welke wijn je best bij ‘moules frites’ kunt serveren. Moet het altijd witte wijn zijn? En serveer je een ander glas bij mosselen natuur dan bij een mosselen in roomsaus? Sommelier Van Het Jaar 2022, Yentl Quintelier, heeft de antwoorden: “Er is maar één ding dat ik echt zou afraden.” [naar artikel]
Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]
Joe Fattorini, een bekende Britse sommelier die onder meer 'The Wine Show' presenteert, heeft een opmerkelijke uitspraak over het serveren van wijn gedaan. Zo raadt hij aan om telkens de 20:20-regel in het achterhoofd te houden. Daarbij plaats je rode wijn in de koelkast en haal je witte wijn er net uit voor je die schenkt. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie wiskunde verafschuwt, maar op regelmatige basis wel een lekker wijntje lust. Volgens neurowetenschapper Gordon Shepherd, verbonden aan de Yale School of Medicine, traint het proeven van wijn de hersenen meer dan het oplossen van een wiskundeprobleem. Dat komt omdat er bij het proeven meer grijze materie wordt aangesproken. [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.