Sinds het begin van de coronacrisis besteden Belgen niet alleen meer aandacht aan hun gezondheid, maar ook aan op wat ze op hun bord krijgen. Over gezonde en ongezonde maaltijden bestaan echter nog veel misvattingen. Zo denkt de helft van de Belgen onterecht dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en denkt de […] Het bericht Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
Onderzoek heeft uitgewezen dat diepvriesfruit en -groenten net zoveel vitaminen - en soms zelfs meer - bevatten als verse. “Als je kijkt naar de... [naar artikel]
Wie in de supermarkt rondloopt en gezonde keuzes wil maken, weet vaak niet wat in de winkelkar te leggen. Eet je bijvoorbeeld best aardappelen of rijst? Wat gebeurt er als je tarwe inruilt voor spelt? En zijn groentechips gezonder dan gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige en foodfluencer Leroy van de Ree (29) passeert langs de winkelrekken, neemt 10 keuzes onder de loep en deelt 6 verrassende weetjes. “Koffie kan meer doen voor je gezondheid dan thee.” [naar artikel]
18:24 Fotograaf Diego Franssens portretteerde enkelen van de vissers die programmamaker Wim Lybaert een jaar volgde. [naar artikel]
In Zuid-Europa blijft het kwakkelweer aanhouden en dat merken we ook in onze supermarkten. Gelukkig niet zo hard als in Engeland en Ierland, waar [naar artikel]
Wetenschappers op een poolbasis in Antarctica zijn erin geslaagd om groenten te kweken zonder aarde, daglicht of pesticiden. De doelstelling is om tegen mei 4 à 5 kilo groenten en fruit wekelijks te oogsten. In een hoogtechnologische serre in het Duitse Neumayer Station III zijn wetenschappers erin geslaagd om 3,6 kilogram sla, 18 komkommers en 70 […] Het bericht Wetenschappers kweken verse groenten op Antarctica verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.