Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
300 gram groenten per dag eten: we weten dat het wordt aangeraden, maar toch lukt het velen onder ons niet. “Nochtans kan je in heel wat basisgerechten extra groenten verstoppen”, weet HLN-chef Sandra Bekkari. Van witloofrolletjes met hesp tot frieten en lasagne: met zeven tips en drie recepten van Sandra raak jij zonder moeite aan die aanbevolen hoeveelheid. “Je spijsvertering zal even moeten wennen aan die hoeveelheid vezels.” [naar artikel]
Sinds het begin van de coronacrisis besteden Belgen niet alleen meer aandacht aan hun gezondheid, maar ook aan op wat ze op hun bord krijgen. Over gezonde en ongezonde maaltijden bestaan echter nog veel misvattingen. Zo denkt de helft van de Belgen onterecht dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en denkt de […] Het bericht Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Van heerlijk lenteweer kunnen we voorlopig nog niet spreken. Maar met deze koolhydraatarme, mediterraanse auberginelasagne van Sandra Bekkari breng je wél zonnige vibes naar je keuken. Gezonde, zuiderse comfortfood? We love it! [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Maar liefst 541.712 mensen wereldwijd starten vandaag aan de VeggieChallenge, die naar jaarlijkse gewoonte op 1 maart begint. Voor de ene is af en toe vegetarisch eten doodnormaal, voor de andere een échte uitdaging. Wil je ook vaker veggie op het menu, maar weet je niet goed hoe? Van lekkere én gezonde vleesvervangers tot alle feiten en fabels over soja: deze 8 concrete tips geven antwoord op al jouw vragen. [naar artikel]
Voedingsdeskundige Sandra Bekkari proeft voor ons twaalf volle yoghurts uit de supermarkt. Zij gaat op zoek naar een romige yoghurt, mooi vast, licht zuur en met een heerlijke volle smaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.