We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Sinds het begin van de coronacrisis besteden Belgen niet alleen meer aandacht aan hun gezondheid, maar ook aan op wat ze op hun bord krijgen. Over gezonde en ongezonde maaltijden bestaan echter nog veel misvattingen. Zo denkt de helft van de Belgen onterecht dat groenten in de versafdeling meer vitamines bevatten dan diepvriesgroenten en denkt de […] Het bericht Dit is waarom diepvriesgroenten niet ongezonder zijn dan verse groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Gezonder eten begint in de supermarkt, maar dat is niet altijd evident. Want hoe maak je de slimste keuzes? En waar moet je op letten als je de etiketten van producten leest? Op dag 9 van de ‘Start Gezond’-challenge helpt Sandra Bekkari je op weg in de supermarkt en geeft ze je de ultieme tips om gezond te shoppen. “Voor de ingrediënten geldt: hoe korter de lijst, hoe beter.” [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
Kobe Ilsen en Danira Boukhriss nemen wekelijks onze voeding onder de loep in ‘Over eten’ op één. Woensdag was het de beurt aan soep om geanalyseerd te worden en dat leverde verrassende resultaten op. Zo zit er meer vitamine C in poedersoep dan in verse soep en kwamen ze tot de vaststelling dat er veel vitamines verloren gaan als verse groenten in de soepketel belanden. Is verse soep dan wel gezond, of kiezen we beter voor een kant-en-klare variant? [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
Staat er bij u tomaat, paprika, komkommer of bloemkool op het menu? Weet dan dat er momenteel in heel Europa een tekort is aan deze verse groenten. Dreigt een tekort aan verse groenten in de winkels? En wat betekent dit voor de prijs? [naar artikel]
Maandag lanceert Het Nieuwsblad Plan 500g: de smakelijkste uitdaging om elke dag 500 gram groenten en fruit te eten. Omdat het de kortste weg is naar gezond eten, zegt diëtist Michaël Sels. Om de lancering te vieren, komt hij maandagmiddag om 12.30 langs voor een Facebook LIVE-sessie waarin hij al jouw vragen over groenten en fruit beantwoordt. Zijn diepvriesgroenten gezond? Of wat moeten we van smoothies denken? Stel jouw vraag via het formulier hieronder! [naar artikel]
15:15 Greenyard ziet haperende groei bij verse groenten en fruit, maar de vraag naar goedkope diepvriesgroenten versnelt. 'Die laatste afdeling kent hogere marges', klinkt het bij Kepler. [naar artikel]
Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Wat is feit en wat is fabel? Ontdek het in onze slaaptest. [naar artikel]
Onderzoek heeft uitgewezen dat diepvriesfruit en -groenten net zoveel vitaminen - en soms zelfs meer - bevatten als verse. “Als je kijkt naar de... [naar artikel]
Als het kon, aten we elke ochtend pancakes, pannenkoeken, verloren brood, wafels of iets in die trant. Je snapt wel wat we bedoelen. Helaas zou het resultaat van al dat gesnoep al snel op de weegschaal te zien zijn en bovendien is het ook niet bepaald gezond te noemen. Een gezond ontbijt klinkt echter een […] Het bericht Hier eet je het gezondste ontbijt ter wereld verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Dat groenten, zoals prei en spruiten, een belangrijke bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen zijn weten we allemaal. Maar zijn deze groenten na verwerking even gezond als verse groenten? En welke impact heeft het verwerkingsproces op hun nutritionele kwaliteit, smaak en textuur? Op die vragen wil het onderzoeksproject VeggieChain een antwoord bieden. The post Z-Food Innovation: VeggieChain onderzoekt impact industriële verwerking op groenten 25/01/24 appeared first on Trends. [naar artikel]
Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]
Het fabeltje dat een strakke onderbroek een impact heeft op de kwaliteit van het sperma bij mannen, blijkt eerder feit dan fabel. Dat bewezen... [naar artikel]
01:02 Ardo, de West-Vlaamse marktleider in diepvriesgroenten, wil de pesticideresten in zijn groenten drastisch terugdringen. ‘Nu al bevat 63 procent van onze producten geen sporen van pesticiden.’ [naar artikel]
De voorbije maanden is verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees een pak duurder geworden. Wordt gezond eten en leven daardoor nog meer een luxeproduct? ‘De gezondheidskloof krijgen we op deze manier niet dichtgereden.’ [naar artikel]
Een kwart van de Belgen zegt minder verse groenten en fruit in de winkelkar te leggen, uit besparingsoverwegingen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Aldi België. [naar artikel]
Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. “Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog”, zeggen experts. “De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter.” [naar artikel]
Door de coronacrisis stokt de import van verse groenten en fruit vanuit bepaalde landen. Voor de Belgische teelten is er dan weer een gebrek aan seizoensarbeiders. Dreigt er schaarste in de winkels? Niet meteen, maar het assortiment zal wel minder rijkelijk zijn. [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
“Gebruik honing in de plaats van gewone suiker tijdens het kokerellen.” Het is een advies dat maar al te vaak wordt gegeven aan zoetekauwen die op... [naar artikel]
Verse gemberthee drinken is hip, maar is het ook gezond? Talloze blogs beschrijven lyrisch hoe gember ontstekingsremmend werkt, helpt bij het... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.