Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]
Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]
Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma 'De mosterd van Meus' naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe 'Dagelijkse kost'-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze 'Dagelijkse kost'. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." [naar artikel]
“Mezelf neem ik niet serieus, maar mijn werk wél”, zegt Jeroen Meus (43). Dat heeft ertoe geleid dat ‘zijn’ ‘Dagelijkse Kost’ inmiddels tien jaar en 2.500 recepten telt. Tijd voor een gesprek, waarin hij vertelt over de beginjaren, het masterplan de VRT en de hevige strijd met andere programma’s. “Ik kijk elke dag naar mijn kijkcijfers én naar die van de concurrentie.” [naar artikel]
Thuiskoks die graag aan de slag gaan met recepten van Jeroen Meus uit ‘Dagelijkse kost’ kunnen vanaf nu terecht op een nieuwe app. [naar artikel]
Als het weekend voor de deur staat, dan durft het werk wel eens wat moeizamer te verlopen. Dat ondervond ook Jeroen Meus vrijdag in de aflevering van ‘Dagelijkse kost’. Een paar versprekingen, niet uit de woorden geraken, alles kwam aan bod, met een hilarische compilatie tot gevolg. “Het is vrijdag voor iets hé.” Zeer zeker, Jeroen. [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Er worden nieuwe afleveringen gemaakt van het Eén- kookprogramma "Dagelijkse kost", want de vraag naar inspiratie en recepten blijkt dezer dagen groot. De makers houden zich aan de coronarichtlijnen: voor het eerst zullen onbemande camera's filmen in de keuken van Jeroen Meus. [naar artikel]
Dagelijkse Kost onderbroken door reclame, hoe zou dat eruit zien? Die vraag stelde ook Jeroen Meus zich en dus besloot hij om meteen zelf te figureren in enkele reclamefilmpjes. Vooral de parodie op Donald Muylle is hilarisch. “Dagelijkse kost, wij maken uw eten”, klinkt het met een West-Vlaams accent. [naar artikel]
Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot. [naar artikel]
In de aflevering van 'Dagelijkse Kost' gisterenavond werd Jeroen Meus verrast door zoontje Georges. Hij wou onbedingd weten of zijn papa een koprol in de zetel kan maken. "Ik kan dat", klinkt Jeroen zelfzeker. Een handenstand in het water blijkt wat moeilijker. "Hier gaat dat niet", moet Jeroen zijn zoontje teleurstellen. Waarop die dan maar zijn perfecte koprol in de zetel demonstreert. En meteen daarna ook weer vertrekt zodat zijn papa zich terug op zijn werk kan concentreren. [naar artikel]
Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]
Het kwik stijgt vandaag tot 35 graden (zweten!), dat vraagt dus om een koud buffet vanavond om af te koelen. 3 originele recepten van Jeroen Meus [naar artikel]
Wat schaft de pot vandaag? Daarbij helpt Jeroen Meus niet alleen op televisie, maar voortaan ook via een app van z’n programma ‘Dagelijkse kost’. Daar kan je recepten swipen, een lijst van favoriete gerechten samenstellen en zo je eigen persoonlijke smaakprofiel creëren. Op die manier kan je ook een weekmenu samenstellen. [naar artikel]
Jeroen Meus (41), gekend om zijn bourgondische porties boter en zout, vierde gisterenavond de 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’. Naar... [naar artikel]
Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwste editie van "Dagelijkse kost" beantwoordt Jeroen Meus vragen van Facebook-surfers. Stoomkoken, gerechten zonder gluten, Meus vindt het interessant en belangrijk. "Maar we mogen ons culinaire erfgoed niet overboord gooien." [naar artikel]
Jeroen Meus krijgt vanavond hoog bezoek in zijn keuken van 'Dagelijkse kost': Marie, een vijftienjarig meisje dat heel graag eens samen met Jeroen... [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Jeroen Meus gaat in Dagelijkse Kost op hoger niveau koken. Letterlijk alvast, want de bekende kok liet zijn nieuwe keuken enkele centimeters hoger bouwen. [naar artikel]
Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]
Jeroen Meus bereikt dinsdag een bijzondere mijlpaal: Dagelijkse Kost komt voor de 2.000ste keer op het scherm. Sinds september 2010 passeerden er BV’s, een astronaut, een fanfare, een geheime romance en bijna duizend kilo aardappelen. [naar artikel]
De favoriete vegetarische gerechten uit zijn tv-programma Dagelijkse kost, aangevuld met enkele gloednieuwe bereidingen: in zijn jongste boek kookt Jeroen Meus vegetarisch. Billie geeft je alvast een voorproefje. [naar artikel]
“Dagelijkse kost” met reclame: hoe zou dat eruit zien? Op die vraag heeft Jeroen Meus zelf een antwoord gegeven. Het populaire filmpje werd in één dag al meer dan 230.000 keer bekeken. [naar artikel]
Je vindt jezelf een echte Jeroen Meus, maar koken komt er niet van door een gebrek aan tijd? Dan is er goed nieuws: de VRT gaat binnenkort Hello Fresh achterna met foodboxen waarmee je in een handomdraai je Dagelijkse kost op je bord mikt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.