Het bekende sterrenrestaurant Noma, in de Deense hoofdstad Kopenhagen, sluit eind 2024 zijn deuren. Dat heeft het restaurant laten weten op Instagram en bevestigt uitbater en chef-kok René Redzepi in een interview met The New York Times. "Het is onhoudbaar. Financieel en emotioneel, als werknemer en als mens. Het werkt gewoon niet", klinkt het bij Redzepi. [naar artikel]
Het nieuws dat de Deense chef René Redzepi zijn wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten, en vooral zijn commentaren over de ‘zieke, onleefbare gastronomie’, lokken ook reacties uit bij onze sterrenchefs. ‘Hij sleurt de hele gastronomie mee in wat eigenlijk een persoonlijke keuze is.’ [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma van René Redzepi is voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van de 'World's 50 Best Restaurants Awards. 'En dat is allemaal dankzij mijn team', zegt René na afloop van de awards. 'Zij maken Noma tot wat het nu is.' [naar artikel]
Na een langverwachte derde Michelinster krijgt René Redzepi’s hoogst eigenzinnige restaurant Noma nu ook opnieuw de titel van beste restaurant ter wereld. ‘Ik ken nu gelukkig ook de valkuil van succes. Je krijgt er een starre blik van.’ [naar artikel]
In Antwerpen worden op dit moment de awards voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' uitgereikt, de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Topfavoriet voor nummer 1 is het Deense Noma, nadat het nochtans al vier keer eerder won. Gaat chef-kok René Redzepi opnieuw met goud aan de haal? Volg de awardshow in het Flanders Meeting & Convention Centre (FMCC) hier live. [naar artikel]
In Antwerpen worden op dit moment de awards voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021' uitgereikt, de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Topfavoriet voor nummer 1 is het Deense Noma, nadat het nochtans al vier keer eerder won. Gaat chef-kok René Redzepi opnieuw met goud aan de haal? Volg de awardshow in het Flanders Meeting & Convention Centre (FMCC) hier live. [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
13:39 Het Deense Noma, dat vijf keer werd verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat dicht. Volgens chef René Redzepi is de druk van zijn job 'onhoudbaar' geworden. [naar artikel]
Het ‘beste restaurant ter wereld’ Noma uit het Deense Kopenhagen sluit de deuren. Lierenaar Willem Van den Broeck (36), nu actief voor de Sergio Herman Group, werkte bijna vijf jaar voor de briljante chef René Redzepi. Die kiest nu voor een gastronomisch lab in plaats van een restaurant, om zo de onmenselijke druk op zijn zaak en personeel te temperen. “De lat lag er inderdaad hoog, maar daar heb ik geleerd om het menselijke aspect en werken op topniveau te verzoenen”, zegt Willem Van den Broeck. [naar artikel]
Sterrenchef René Redzepi, die in de keuken staat van het wereldvermaarde Deense restaurant Noma, stopt even met werken. De chef wil meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun drie kinderen. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Het Deense restaurant Noma is opnieuw het beste restaurant ter wereld. Dat bleek vanavond tijdens de awardshow in Antwerpen voor de ‘World’s 50 Best Restaurants 2021', de ranglijst van ’s werelds beste restaurants. Chef-kok René Redzepi van Noma mocht zich al vier keer eerder winnaar noemen. Peter Goossens van Hof Van Cleve klom deze editie 7 plaatsen omhoog, naar een knappe plek 36. [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
Gaat het leven van de beste chef ter wereld over rozen? Noma in Kopenhagen werd in oktober voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘World’s Best Restaurant’. Maar ook een kampioen is niet vrij van zorgen, zo blijkt wanneer we mogen proeven van eendenhersenen en rendierpenis. René Redzepi (43): ‘Het allerbelangrijkste in mijn carrière was toegeven dat ik niet goed bezig was.’ [naar artikel]
Het coronavirus spaart ook Noma in Kopenhagen niet. Het invloedrijkste restaurant van het decennium waar topchef/mede-eigenaar René Redzepi de... [naar artikel]
De 62-jarige afwasser Ali Sonko is door sterrenchef René Redzepi aangeduid als mede-eigenaar van zijn Deense toprestaurant Noma. De Gambiaan Sonko werkte al sinds de opening in het restaurant en Redzepi noemt hem "het hart en de ziel van Noma". [naar artikel]
Voor het tweede jaar op rij mag een Deens restaurant uit Kopenhagen zich het beste restaurant ter wereld noemen. René Redzepi van Noma geeft de bekroning door aan landgenoot Rasmus Kofoed van Geranium (***). Hoewel de meeste Belgen vooral Redzepi kennen, werkte Kofoed zelfs even onder één van de grootste chefs van ons land. Wie is deze nieuwe ‘beste chef ter wereld’? Waarin maakt zijn keuken verschil? En hoeveel tel je neer voor een etentje in zijn restaurant? [naar artikel]
Door corona kon chef René Redzepi zijn bekende Deense restaurant Noma niet heropenen zoals normaal en besloot daarom hamburgers voor takeaway te gaan serveren. Dat werd zo’n succes dat hij nu een permanent hamburgerrestaurant opent: Popl. [naar artikel]
Het minst evidente kookboek van het jaar wordt ‘Noma’s handboek voor fermenteren’, geschreven door chef René Redzepi, die volledig in de ban is van het koken met bacteriën.?We zochten hem op in Kopenhagen. Want zelf is hij klaar met reizen, dat weet hij wel zeker: “Ik wil hier nog zo weinig mogelijk weg”. [naar artikel]
Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi's pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]
De Amerikaanse talkshowpresentator Jimmy Fallon (48) zou zich intussen hebben verontschuldigd bij verschillende huidige en oud-medewerkers van de ‘The Tonight Show’. Dit nadat ze hem beschuldigden van grensoverschrijdend gedrag en het creëren van een ‘giftige werkomgeving’, aldus ‘Rolling Stone’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.