“Sergio Herman verliest twee sterren.” Dat zijn de krantenkoppen nu restaurant Pure C in Cadzand van chef-kok verandert. De realiteit is complexer, maar toch: Sergio Herman lijdt imagoschade. Alweer, na de ontgoochelende start van zijn nieuwe Belgische project. Is hij nog wel de topchef van weleer? “Hij is ondernemer geworden”, zegt onze restaurant-kenner Jan Claeys. “In de potten roeren is zijn core business niet meer.” [naar artikel]
Het restaurantimperium van Sergio Herman (52) is weer wat sterren armer. Bij de bekendmaking van het nieuwe Michelinrapport in Nederland raakte bekend dat ‘Pure C’ in Cadzand pardoes van 2 naar 0 sterren gaat. Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens licht het plotse sterrenverlies toe en waarschuwt ineens alle andere sterrenzaken: “Vanaf nu moet elke nieuwe chef zich bewijzen.” [naar artikel]
Pure C, het Zeeuws restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk op de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Samen met de sterren ziet Herman eind deze maand ook zijn chef Syrco Bakker vertrekken. Het nieuws werd aan onze redactie bevestigd door Michelin. [naar artikel]
Pure C, het Zeeuws restaurant van Sergio Herman, verliest twee sterren. Dat werd vandaag duidelijk in het persbericht dat volgde na de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. Samen met die twee sterren ziet Herman eind deze maand ook zijn chef Syrco Bakker vertrekken. Het nieuws werd aan onze redactie bevestigd door Michelin. [naar artikel]
Een passage bij Peter Goossens of Sergio Herman? De beste entree naar een eigen, gesmaakt restaurant. Dat bleek gisteren, toen twee voormalige poulains van het Hof van Cleve en Oud Sluis twee sterren van Michelin kregen: Tim Boury en Michaël Vrijmoed.' [naar artikel]
Sergio Herman speelt in één klap twee Michelin-sterren kwijt. En toch blijkt er niks mis met de gerechtjes op zijn borden. [naar artikel]
Het restaurantimperium van Sergio Herman (52) is weer wat sterren armer. Bij de bekendmaking van het nieuwe Michelinrapport in Nederland raakte bekend dat ‘Pure C’ in Cadzand pardoes van 2 naar 0 sterren gaat. Michelin-hoofdinspecteur Werner Loens licht het plotse sterrenverlies toe en waarschuwt ineens alle andere sterrenzaken: “Vanaf nu moet elke nieuwe chef zich bewijzen.” [naar artikel]
Tien jaar na de sluiting van Oud Sluis is het cirkeltje rond voor Sergio Herman (53). Wie geen tafel kon bemachtigen in zijn iconische driesterrenrestaurant, krijgt vanaf volgend jaar een herkansing in Antwerpen. Daar staat de keuken waar de chef zijn passie van weleer terugvond. “Ik voel de pijn van Peter Goossens als hij wordt afgemaakt.” [naar artikel]
In Nederland zijn -enkele weken na ons land- de Michelin-sterren bekendgemaakt. En heel opvallend: Sergio Herman, ooit Nederlands grootste gastronomische exportproduct, ziet zijn restaurant Pure C in Sluis terugvallen van twee sterren naar nul sterren. Al kookt hij daar al een tijd niet meer, de échte man in de keuken, Syrco Bakker, vertrekt en dat verklaart wellicht de degradatie. [naar artikel]
Pure C, het restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, verliest twee Michelinsterren en gaat van twee naar nul sterren. Dat blijkt na de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland. De culinaire gids heeft maandag editie 2023 van Nederland voorgesteld. [naar artikel]
Pure C, het restaurant van de bekende Nederlandse chef Sergio Herman, is zijn twee Michelinsterren kwijt. “Waar het eb is, komt altijd weer vloed”, reageert de topchef. [naar artikel]
Jarenlang stond Cadzand oorverdovend synoniem van Sergio Herman (53). Opvallend dus dat de Zeeuwse topchef zich nu ineens én integraal uit zijn favoriete badstad én bijhorende restaurants ‘Pure C’ en ‘AIRrepublic’ terugtrekt. Officieel omdat hij meer tijd wil vrijmaken voor “familie en internationale uitdagingen”. En dat klopt ook, maar volgens insiders speelt toch nog wat meer mee: “Sinds de degradatie van ‘Pure C’ door Michelin is alles in een stroomversnelling beland.” Reconstructie van een sterrendrama. [naar artikel]
Peter Goossens had geen tijd meer, en dus moest Sergio Herman op zoek naar een andere chef-kok voor De beste hobbykok van Vlaanderen. Die vond hij in Brugge bij Gert De Mangeleer, zijn collega-driesterrenchef van Hertog Jan. Evenveel sterren, maar ook evenveel vuurwerk? [naar artikel]
Tien jaar na de sluiting van Oud Sluis is het cirkeltje rond voor Sergio Herman (53). Wie geen tafel kon bemachtigen in zijn iconische driesterrenrestaurant, krijgt vanaf volgend jaar een herkansing in Antwerpen. Daar staat de keuken waar de chef zijn passie van weleer terugvond. “Ik voel de pijn van Peter Goossens als hij wordt afgemaakt.” [naar artikel]
De culinaire Michelingids heeft opnieuw sterren uitgedeeld. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren. [naar artikel]
Het restaurant Pure C in Cadzand verliest zijn twee Michelinsterren in de Nederlandse gids anno 2023. Het gevolg van een nieuwe aanpak van Michelin. De procedure moet los gezien worden van de kwaliteit van het restaurant, reageert Sergio Herman in een verklaring. [naar artikel]
Twee sterren in twee jaar, de opmars van The Jane in Antwerpen leek niet te stuiten. Helaas heeft topkok Sergio Herman niet voor een absolute [naar artikel]
Twee zware mokerslagen op rij voor topchef Sergio Herman (53): net na het verlies van twee sterren voor z’n restaurant Pure C in Cadzand, komt daar een liefdesbreuk bovenop. Z’n romance met de meer dan 20 jaar jongere Chanel Joppart (32) uit De Panne is voorbij. Zij was degene die hem z’n huwelijksbreuk met Ellemieke hielp verwerken, maar een dikke twee jaar nadat hun relatie ‘per ongeluk’ bekendraakte, is het uit. ‘Dag Allemaal’ duikt in de donkere periode van Sergio Herman. Is dit het gebroken hart te veel voor hem? [naar artikel]
‘Pure C’, het restaurant van Sergio Herman in het Nederlandse Cadzand, verliest zijn twee sterren omdat chef Syrco Bakker er weggaat en er een andere chef start. Dat zijn vanaf nu de regels van Michelin. Maar hoe schadelijk is zo’n (tijdelijke) degradatie voor een sterrenzaak? Culinair expert Willem Asaert laat zijn licht op de zaak schijnen. [naar artikel]
Op slechte recensies reageren sterrenchefs nooit, maar voor één keer wil Sergio Herman dat wel doen. Het gebeurt dan ook niet vaak dat een van zijn restaurants in korte tijd door drie recensenten hard wordt aangepakt. Blueness Antwerp, dat op 31 mei openging, kreeg op 18 juni de laagste score van ‘De Standaard’. Op 2 september schreef ‘De Tijd’ dat het “belachelijk dure” Blueness bewijst dat “zelfs Sergio Herman de bal kan misslaan”. ‘De Morgen’ kon op 5 september “helaas geen twee positieve woorden over het eten bedenken”. [naar artikel]
Tien jaar geleden stond ze met knikkende knieën en een gebroken teen voor Peter Goossens en Sergio Herman in het VTM-programma ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’. Vandaag laat Daphne Aers (41) uit Eeklo elke dag 120.000 à 150.000 kroketten van de band rollen. Daar heeft ze wel een prijs voor betaald: “Twee echtscheidingen? Dat kan ook mijn karakter zijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.