Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil meer perspectief voor de horeca, nu cafés en restaurants al meer dan twee maanden hun deuren gesloten houden. "Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn", zegt Goossens in "De afspraak". "Heel de sector wacht, geef ons alsjeblieft een signaal." [naar artikel]
Radiomaker Linde Merckpoel ging dineren bij Hof van Cleve, het restaurant waar sterrenchef Peter Goossens vandaag voor het laatst aan het roer staat. Merckpoel vertelt ons over haar bezoek bij "The Godfather van de Belgische gastronomie". [naar artikel]
12:20 Op 37 jaar tijd tilden Peter Goossens en zijn echtgenote Lieve Fermans een eenvoudig restaurant uit het Oost-Vlaamse Kruisem tot hét boegbeeld van de Belgische gastronomie, met drie Michelin-sterren e... [naar artikel]
In Lyon, thuisstad van wijlen driesterrenchef Paul Bocuse, nemen op 29 en 30 januari koks uit 24 landen deel aan de Olympische Spelen van de gastronomie: de Bocuse d’Or. Woensdag verdedigen chef-kok Lode De Roover en zijn team de Belgische eer. Lode was tot 2013 souschef van Ferdy Debecker, in 1999 de laatste Belg op het podium. Een gesprek in Ferdys restaurant Eyckerhof in Bornem. [naar artikel]
Het nieuws dat Peter Goossens eind 2023 stopt als chef van het Hof van Cleve heeft ook bij zijn collega’s indruk gemaakt. Want Peter Goossens, dat is de Paul Bocuse van ons land. Het zijn de woorden van de Antwerpse driesterrenchef Viki Geunes van Zilte, die zegt te begrijpen waarom zijn gewaardeerde collega uit Kruisem die beslissing heeft genomen. [naar artikel]
Peter Goossens mankt als hij arriveert voor ons interview. "Ik heb pas een nieuwe knie", zegt hij. Een maandenlange revalidatie zit er echter niet in. "Mijn kinesist heeft me net onder mijn voeten gegeven, dus vandaag ga ik geen service draaien. Maar langer stilzitten kan ik niet." Of beter, dat wil de chef-kok niet. Want het is niet omdat Peter Goossens niet meer zo vaak op televisie komt, dat hij minder belang hecht aan zijn vak. [naar artikel]
Peter Goossens gaat zijn nieuwe restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke ‘La rigue’ noemen. Dat maakt hij bekend in een persbericht. Een naam met betekenis, en volgens Goossens garant voor “finesse en perfectie”. [naar artikel]
Peter Goossens gaat zijn nieuwe restaurant in luxehotel La Réserve in Knokke ‘La rigue’ noemen. Dat maakt hij bekend in een persbericht. Een naam met betekenis, en volgens Goossens garant voor “finesse en perfectie”. [naar artikel]
In Gent zijn drie kandidaten voor de Belgische nationale selectie van de Bocuse d’Or bekendgemaakt, zeg maar het wereldkampioenschap van de gastronomie. De chefs komen allemaal uit Oost-Vlaamse restaurants. [naar artikel]
Er is in de gastronomie een periode voor en een periode na Paul Bocuse, de Franse meesterchef die zaterdag vlak voor zijn 92ste verjaardag overleed. Hij leed aan Parkinson en hartkwalen. Vóór Bocuse doorbrak in de jaren 60 waren chef-koks anonieme vakmensen die niet op tv te zien waren. De Fransman, pionier van de nouvelle cuisine, was de eerste die een wereldster werd. [naar artikel]
14:01 Zaterdagochtend is de wereldberoemde driesterrenchef Paul Bocuse, de keizer van de Franse gastronomie overleden. Hij was 91. [naar artikel]
Op algemene aanvraag zijn Bart Peeters en Hugo Matthijsen opnieuw even in de huid van hun personages "Cas Goossens" en "Hugo Matthijsens" gekropen voor een kakelverse sketch uit het "Het leugenpaleis". Dat legendarische radioprogramma maakten ze destijds voor Studio Brussel. "De Itegemse Cronakroniek" was deze middag te horen in het programma "Nieuwe Feiten" op Radio 1. En het klonk nog even heerlijk knotsgek als toen. [naar artikel]
Ook de restaurants van de bekende Oost-Vlaamse chefs Wim Ballieu (Balls & Glory) en Peter Goossens (Hof van Cleve) heropenen maandag de deuren na de beslissing van de Veiligheidsraad. De verplichte sluiting was een harde dobber, maar had ook positieve gevolgen. "Het heeft het beste in het personeel naar boven gehaald", getuigt Ballieu. [naar artikel]
Het "Hof van Cleve" van sterrenchef Peter Goossens mag zich bij de 50 beste restaurants ter wereld rekenen. [naar artikel]
Herman Goossens, microbioloog en topexpert inzake antibioticagebruik, heeft in het wetenschappelijk tijdschrift "Nature" een opmerkelijke opinietekst geschreven pro Europa. "We beseffen te weinig", zegt Goossens,"hoe belangrijk Europa is voor ons wetenschappelijk onderzoek. En hoe we daar met z'n allen beter van worden." [naar artikel]
Het team van chef Sam Van Houcke is donderdagavond in Boedapest in de Europese competitie van de Bocuse d’Or op de tiende plaats geëindigd. Daarmee stoot ons land nipt door naar de wereldfinale van deze Olympische Spelen van de gastronomie. De finale staat voor begin volgend jaar gepland in Lyon, de heimat van Paul Bocuse. “Dan gaan we sowieso alles geven, voor hopelijk een plaats bij de beste vijf”, zegt teamwoordvoerster Barbara Dhondt. [naar artikel]
Turner Dennis Goossens is een van de eerste Belgen die zaterdag in actie komen. "Ik voel me klaar en ik heb er zin in", vertelt hij aan Sporza. [naar artikel]
Voetbalclub OH Leuven is op zoek naar een nieuwe chef-kok. De vorige is een nieuwe carrière gestart bij hotel La Réserve, waar topchef Peter Goossens in de keuken staat. "De nieuwe chef moet een passie hebben voor gezond eten, dat is belangrijk voor onze spelers." [naar artikel]
Volgens Peter Goossens, de paus van de Belgische gastronomie, kan je in ons land niet meer fatsoenlijk op restaurant voor minder dan 120 euro per persoon. Dat zegt hij in Nina, en hij vertelde het eerder ook in ‘De tafel van Gert’. Een bewering die niet eens om een factcheck vraagt, want zelfs in sterrenzaken kan je goedkoper terecht. In deze 3 restaurants eet je voor om en bij de 50 euro een heerlijk menu. [naar artikel]
Nog een maand en dan is het einde verhaal voor Peter Goossens (59) in zijn Hof van Cleve. De sterrenchef blijft de plak zwaaien in zijn Knokse brasserie La Rigue, dat wat geplaagd is door slechte kritieken. Maar de pitbull van de Belgische gastronomie voelt de ‘keukenklok’ tikken en moet leren loslaten, voor het eerst. “Stoppen? Nee, nee, ik kan dat niet. Ik zal nooit stoppen.” [naar artikel]
Dennis Goossens, op de Olympische Spelen in Rio nog goed voor de achtste plaats, heeft zich op het EK niet kunnen plaatsen voor de finale aan de ringen. "Een terechte uitschakeling" [naar artikel]
Sam Van Houcke, de chef-kok van het Gentse restaurant Maste, zal ons land vertegenwoordigen op de prestigieuze gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or in Boedapest. Hij haalde het gisteren tijdens de finale op de Horecabeurs. "Dit is een bekroning van negen jaar keihard en met passie werken", zegt Van Houcke. [naar artikel]
Moet Peter Goossens (56) van Hof van Cleve een nieuwe driesterrenchef naast zich dulden? Dat is de enige vraag die er maandag bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren écht toe doet. “Ik zal de eerste zijn om die mens te feliciteren, maar ik zal vooral blij zijn als ik mijn eigen drie sterren behoud.” Ook voor de godfather van de Belgische gastronomie zou dat meteen het eerste lichtpuntje zijn na vele donkere maanden. “Ik begrijp nog altijd niet goed waarom wij dicht moesten.” [naar artikel]
Volgens Peter Goossens, de paus van de Belgische gastronomie, kan je in ons land niet meer fatsoenlijk op restaurant voor minder dan 120 euro per persoon. Dat zegt hij in ‘Nina’, en hij vertelde het eerder ook in ‘De tafel van Gert’. Een bewering die niet eens om een factcheck vraagt, want zelfs in sterrenzaken kan je goedkoper terecht. In deze 3 restaurants eet je voor om en bij de 50 euro een heerlijk menu. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.