Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Frankrijk: Vegetarisch vlees mag geen "vlees" meer zijn

22/04/2018 - 13:47
"Vegetarische steak in de winkelrekken? Die zal je in Frankrijk binnenkort niet meer vinden. Toch niet als benaming op de verpakking alleszins. Afgelopen week keurde het Franse parlement een wetsvoorstel goed dat hoge boetes oplegt aan producenten van vleesvervangers die dat toch doen. Ook voor zuivelvervangers zal een gelijkaardige maatregel gelden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (15/03/2018 - VRT NWS)

Het vleesschandaal bij het Waalse slachthuis Veviba hakt er in bij Wim Ballieu.  De chef-kok zegt zelfs wakker te hebben gelegen van dit zoveelste schandaal met vlees. Het doet hem in "De wereld vandaag" op Radio 1 besluiten: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer". [naar artikel]


2. Vegetarisch eten wordt de norm: stadhuis in Nederland zet geen vlees meer op het menu (09/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Op het stadhuis van het Nederlandse Arnhem stappen ze over op vegetarisch eten. Vlees komt er alleen nog als er uitdrukkelijk om is gevraagd. Dat meldt De gelderlander. [naar artikel]


3. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


4. Bill Gates investeert in hamburger zonder vlees (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Impossible Foods', een Amerikaans bedrijf dat hamburgers zonder vlees maakt die "sissen" op de grill en sap "bloeden" zoals echt vlees, heeft [naar artikel]


5. Topsport kan perfect zonder vlees of vis, "maar veganisme raden we af" (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Kenny De Ketele (34) en Robbe Ghys (22) hebben de Zesdaagse gewonnen op een volstrekt vegetarisch dieet. Topsport kan dus perfect zonder vlees of vis. “Voor duursporters zijn er zelfs voordelen aan verbonden”, aldus experts. [naar artikel]


6. Antwerpse studentenrestaurants serveren binnenkort geen rood vlees meer, 80 procent van maaltijden moet vegetarisch zijn (09/08/2023 - Het Nieuwsblad)

De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80  procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]


7. BV's starten campagne na beelden: "Stop met vlees eten" (13/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een tiental bekende gezichten heeft een brief geschreven met daarin een oproep om geen  vlees meer te eten. "Dat is de énige manier om er zeker [naar artikel]


8. Veel vleesvervangers extreem ongezond (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat Dagen Zonder Vlees van start: meer dan 100.000 Vlamingen willen 40 dagen minder of geen vlees en vis eten. Maar vegetarisch is niet [naar artikel]


9. Mijn kind eet vegetarisch (en dat is prima) (06/01/2017 - Knack)

Je tiener besluit geen vlees meer te eten. Je kleinkinderen worden vegetarisch opgevoed. Redenen tot bezorgdheid? Nee hoor, gezond vegetarisch eten is perfect mogelijk, ook voor kinderen. [naar artikel]


10. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


11. Zaakvoerder Veviba reageert voor het eerst: "Wij zijn geen gangsters" (16/03/2018 - VRT NWS)

Controles van het Voedselagentschap en het gerecht brachten aan het licht dat Veviba ingevroren vlees had verkocht dat 12 jaar oud was. Naast fraude met de etiketten en het verwerken van vlees dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, zou het bedrijf ook ten onrechte vlees op de markt gebracht hebben als biovlees. [naar artikel]


12. Is vegetarisch of veganistisch eten echt zo gezond als wordt beweerd? Professor bespreekt 7 feiten en fabels over vlees- en zuivelvervangers (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]


13. Slagerszoon Wim Ballieu: "Over 20 jaar eten we geen vlees meer" (16/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wim Ballieu heeft als slagerzoon de liefde voor vlees van jongs af aan meegekregen. Vandaag baat hij het restaurant Balls & Glory uit, waarin hij... [naar artikel]


14. Antwerpse studentenrestaurants serveren binnenkort geen rood vlees meer (09/08/2023 - De Standaard)

De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80  procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]


15. "Braziliaanse vleesbedrijven brachten jarenlang rot vlees op de markt" (19/03/2017 - De Redactie)

Braziliaanse vleesbedrijven zouden jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Het is nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land. [naar artikel]


16. Filet pur, veggieburger of labovlees: waarom we zo gehecht zijn aan dat stukje "vlees" op ons bord (28/04/2018 - VRT NWS)

Waarom is vlees voor ons zo belangrijk, zelfs in die mate dat als we het schrappen, we het per se willen vervangen, door bijvoorbeeld een quornburger, of in de toekomst mogelijk door labovlees? “Onze gehechtheid aan vlees is historisch te verklaren”, zegt voedingsbioloog Frederic Leroy (VUB). “Vlees stond vroeger centraal in onze behoeftendriehoek: voedsel, verhaal en gemeenschap.” Maar onze verhouding tot vlees is intussen scheefgegroeid, en daar moet iets aan gebeuren, waarschuwt hij.  [naar artikel]


17. Plantaardig eten wordt alsmaar goedkoper: "Prijs hoeft geen drempel meer te zijn" (07/03/2024 - VRT NWS)

Het prijsverschil tussen plantaardige en dierlijke producten wordt steeds kleiner. Vegetarisch eten hoeft niet meer zo duur te zijn als een paar jaar geleden. Toch blijkt de prijs voor veel mensen nog een (mentale) drempel te zijn om af en toe vegetarisch of veganistisch te eten. De Veggie Challenge wil tijdens de maand maart alle Belgen uitdagen om minder vlees te eten. [naar artikel]


18. "Pas op met rauw vlees voor hond en kat" (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Huishoudens met kinderen, zieken, senioren en vrouwen die in verwachting zijn, kunnen hun huisdieren beter geen rauw vlees geven als hart en pens,... [naar artikel]


19. OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]


20. Pano: "Bushmeat" (03/10/2018 - VRT NWS)

Herbekijk hier "Pano" van woensdag 3 oktober. De repo "Bushmeat" heeft het over de tientallen tonnen vlees van wilde dieren in Afrika die jaarlijks worden ingevoerd in Europa. De helft van het vlees dat in Zwitserland wordt gevonden, zou via de luchthaven van Zaventem zijn ingevlogen. [naar artikel]


21. 'Vlees eten is een schending van de mensenrechten' (05/04/2019 - De Morgen)

2014 wordt het jaar waarin u geen vlees of vis meer eet. Tenminste, als het aan Stijn Bruers ligt. Met een doctoraat over dierenrechten en een boek voor het brede publiek wil hij de wereld vegetarisch maken. 'Dieren eten druist in tegen onze diepste morele overtuigingen.' [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!