14:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster, langer dan alle andere restaurants in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
15:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
15:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
17:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
In het weekblad Humo reageert Johan Segers, chef en eigenaar van ’t Fornuis, op de rel die ontstond nadat nieuwssite Apache een filmpje had gelanceerd over een verjaardagsfeestje van vastgoedmakelaar Erik Van der Paal in het sterrenrestaurant. Onder anderen Bart De Wever en enkele schepenen waren daar aanwezig. “Ik heb daar niks mee te maken. Mijn ploeg en ik doen gewoon elke dag ons best om lekker eten te maken.” [naar artikel]
Sterrenchef Johan Segers, de nestor van de Antwerpse chefs, is 70 geworden. Als cadeau kreeg hij van zijn echtgenote Elly een echte Fred Bervoets. Een gepersonaliseerd werk, iets wat de kunstenaar nooit vanzjeleven doet. Maar wel voor Johan, als vriendendienst. Of er nu een etentje van komt in ’t Fornuis? “Nee jong, ik heb er de kleren niet voor”, zegt Bervoets. Een verjaardagsbabbel over de stad van twee seigneurs. [naar artikel]
De Antwerpse chef Johan Segers (73) heeft samen met Njam! een boek gemaakt met daarin een bundeling van zijn meest populaire gerechten. De klassieker onder de klassieke chefs legt er onder andere nog eens haarfijn in uit hoe je een rundstong in madeirasaus moet klaarmaken of bloemkool in witte saus. Aan een tafeltje in zijn sterrenzaak ’t Fornuis blijkt de chef even graag over eten te praten dan dat hij het maakt. Meestal met twinkelende ogen die veel liefde en passie verraden, maar soms ook bloedserieus als het over de kern gaat. [naar artikel]
Fricadel van mosschelen, pastey van sneppen of engelsche podding. Het zijn enkele van de tientallen recepten uit een 250 jaar oud kookboekje van een Antwerpse ‘huisbewaarster’ dat onlangs is opgedoken. Chef-kok Johan Segers (74) van het gerenommeerde Antwerpse restaurant ‘t Fornuis, kreeg het kostbare schriftje via een klant in handen en kroop er voor ons mee achter de kookpotten. “Krefte soup? Hmm, het waren dus welgestelde mensen.” [naar artikel]
Om de hoek van 't Fornuis op de Antwerpse Vrijdagmarkt heeft chef Johan Segers een nieuwe, totaal 'andere' zaak geopend. Van de kleine gerechten kun je halve porties bestellen. Zo kun je van zoveel mogelijk lekkers proeven. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
Wat doen bekende chefs tijdens de feestdagen en wat zetten ze op tafel? Wij schotelden zes chefs onze eindejaarsvraagjes voor. Vandaag is het de beurt aan Johan Segers, chef van sterrenrestaurant ' 't Fornuis' . Nog meer tips van Johan krijg je zaterdagavond in het nieuwe programma 'Het Perfecte Feestmenu' op zender njam!, waar hij toont hoe je zelf een lekker en haalbaar driegangenmenu in elkaar steekt. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
Het concept van Laure en Charlotte draait om varkensvlees. Niemand beter dan Johan Segers om hun daarover tips te geven. [naar artikel]
Maar weinigen willen openlijk spreken over de horeca in ons land, want dan moet het onvermijdelijk over het zwartwerk in de sector gaan. Johan Segers (63), chef van 't Fornuis in Antwerpen, neemt geen blad voor de mond. 'Laten we ernstig blijven, het gaat hier niet over de handel in bloeddiamanten.' [naar artikel]
Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]
De Nederlandse sterrenkok Michael van ‘t Hoff heeft een nieuwe missie gevonden: mensen wier smaak door ziekte is verdwenen weer laten genieten van... [naar artikel]
De Leeuwenstraat in hartje Antwerpen was vanmiddag een tijdje afgesloten. Niet voor een ongeval, maar wel voor een trouwfeest van Annabel, de dochter van sterrenchef Johan Segers. Voor de gelegenheid werd de straat feestelijk aangekleed. [naar artikel]
Bij de politie in Antwerpen is een klacht binnengelopen tegen sterrenkok Wout Bru (44). Nadat de topchef zondag in de vroege uurtjes een verkeersongeval had veroorzaakt, zou hij een passagier uit de andere wagen geschopt hebben. Het incident werd gefilmd. De politie bevestigt het voorval. [naar artikel]
Wanneer Melissa aardappelen aan de kook wil brengen, dan beginnen fornuis en/of kookpot ontieglijk hard te ‘zingen’. Melissa krijgt er slechte ‘zinnen’ van. Is het de schuld van het fornuis, of van de pot? [naar artikel]
Het verjaardagsfeestje van een topman van projectontwikkelaar Land Invest Group in restaurant ’t Fornuis zindert nog altijd na. De cafébazin van Café Commercial aan de Slachthuissite heeft er zo haar eigen mening over. “Waarom moet dat in ’t Fornuis zijn? Zijn er hier niet genoeg restaurants waar geen kat zit?” [naar artikel]
Johan Segers is door Gault&Millau uitgeroepen tot vakman van het jaar 2018. Vandaag stelt de organisatie ook haar nieuwe gids voor, met de nieuwe vermeldingen en scores voor de toprestaurants. [naar artikel]
“Mijn man kon niet aarden in het huis waar ik met mijn ex woonde”, zegt Yves Segers (49). Dus werd er voor een nieuwe woning gekozen. Met een gulle glimlach gooit de zanger, deze zomer al meermaals te zien in ‘Tien Om Te Zien: De Zomer Van 199X’, de deuren open van zijn nieuwe huis. Hij vertelt ook waar ze fors in investeerden, hoe de relatie met zijn ex is en hoe hij zijn coronakilo’s kwijtraakte. “Wij hebben ons fornuis nog nooit gebruikt.” [naar artikel]
Een lezing van de Brits-Israëlische sterrenkok Yotam Ottolenghi in de Sint-Pietersabdij in Gent is in een mum van tijd uitverkocht. In minder dan tien minuten waren de 700 tickets de deur uit en ook voor het daaropvolgende diner voor 200 mensen is er intussen een lange wachtlijst. [naar artikel]
Sterrenkok Luc Bellings verhuist niet ver nadat hij op 24 juni zijn restaurant Aan Tafel in Rapertingen (Hasselt) sluit. Hij ruilt zijn witte villa langs de Luikersteenweg voor restaurant-frituur Marjac, nog geen honderd meter verderop. Als alles volgens plan verloopt zullen Bellings en zijn vrouw Brigitte er in augustus hun nieuwe zaak openen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het klopt dat we naar daar verhuizen”, bevestigt Brigitte Bellings. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.