Of er nu een lekker stukje vlees in de pan ligt te sudderen of er vis op het menu staat: frietjes kunnen altijd. Veel te ongezond, zeg je? Niets [naar artikel]
Wil jij graag 5.000 pond (5.500 euro) verdienen door alleen maar frietjes en pasta te eten? Dat kan, want een multivitaminemerk is op zoek naar drie personen die graag een centje willen bijverdienen en de vitamines willen uitproberen. Het merk Feel zal je 5.000 pond betalen als je een maand lang elke dag één multivitamine […] Het bericht Zo kan jij geld verdienen door frietjes en pasta te eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]
Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Opvallend bezoek in het ‘Frites Atelier’ van Sergio Herman in Antwerpen, deze voormiddag. Tennistoppers onder wie Dominic Thiem (ATP 86) en Stefanos Tsitsipas (ATP 7) kwamen er langs om te proeven van zijn frietjes. Sergio Herman liet hen overigens niet alleen proeven, er kwam ook een wedstrijdje bij te pas: wie is nu de beste friturist? De frietjes van Arthur Fils (ATP 38) konden het meeste bekoren. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Opvallend bezoek in het ‘Frites Atelier’ van Sergio Herman in Antwerpen, deze voormiddag. Tennistoppers onder wie Dominic Thiem (ATP 86) en Stefanos Tsitsipas (ATP 7) kwamen er langs om te proeven van zijn frietjes. Sergio Herman liet hen overigens niet alleen proeven, er kwam ook een wedstrijdje bij te pas: wie is nu de beste friturist? De frietjes van Arthur Fils (ATP 38) konden het meeste bekoren. [naar artikel]
Je kan verzot zijn op frietjes, maar Gurbet Cetinkaya (39) uit Mariakerke gaat nog een stapje verder. De Gentse eet al dertig jaar elke dag frietjes, letterlijk elke dag. Sinds de opening van haar eigen frituur – een kinderdroom – eet ze zelfs drie maal per dag frieten. Het vreemde? Haar lichaam is perfect gezond volgens de dokter. [naar artikel]
Vraag mensen of mayonaise gezond is en de meesten zullen ‘nee’ antwoorden. Maar als je hen vraagt of plantaardige olie, eieren en citroensap gezond zijn, krijg je wellicht andere antwoorden. Toch zijn dat exact de basisingrediënten van mayonaise. Is onze geliefde saus dan wel zo ongezond als soms beweerd wordt? Diëtist Pieter Brughmans schept duidelijkheid. [naar artikel]
Friturist Bas Van Chastelet trakteert alle 70-plussers uit Weelde bij Ravels op gratis frietjes. “Voor hen is het niet makkelijk om elke dag in hun huis te blijven. Daarom wil ik ze een leuk moment bezorgen met gratis frietjes”, klinkt het. [naar artikel]
Een hele dag spelen en kattenkwaad uithalen kan lastig zijn, dat bewijst deze schattige peuter maar al te graag. Nadat hij een bord frietjes voorgeschoteld kreeg, vocht hij tegen de slaap. Een strijd die hij nipt verloor. [naar artikel]
Hoe zou Wout van Aert deze zondag beleefd hebben? Na zijn onfortuinlijke val met zware gevolgen moest de topfavoriet de Ronde van Vlaanderen noodgedwongen van thuis volgen. Van Aert verteerde zijn afwezigheid met frietjes en vrienden, blijkt uit een foto op Instagram. [naar artikel]
Heel wat frituren trakteren kinderen deze week op gratis frietjes en een snack. De leden van Promojagers België zijn bijzonder enthousiast over de actie en maken er vandaag hun supertip van voor de lezers van HLN. [naar artikel]
Op de Nationale Feestdag zetten we al eens graag een Belgisch merk in de kijker. Zeker als dat merk in kwestie een ode brengt aan iets wat alle Belgen verbindt: lekkere frietjes met een kwak mayonaise erop. Awardt bracht namelijk een handtas op de markt met deze lekkernij erop geprint. Van een smakelijke (fr)it-bag gesproken. [naar artikel]
Ketchup is lekker bij frietjes, burgers, hotdogs en croques. En het is volgens velen gezonder dan mayonaise. Maar klopt dat ook? Welke fles uit de winkel is goed van smaak, maar ook relatief gezond qua ingrediënten? Diëtist Michaël Sels (UZA) proeft tien merken en schrikt van de suikergehaltes, behalve bij drie flessen: “Een dérde van deze ketchup is suiker. Het is bijna een karamelsaus.” [naar artikel]
Een Twitteraar heeft ontdekt waar het flapje aan frietdoosjes van fastfoodketens voor dient. Toen @todayyearsold een foto deelde van zijn ontdekking, ontplofte het internet. Door het flapje naar achteren te buigen, kan je je sausjes erop doen en kan je makkelijk je frietjes veroberen zonder te klungelen met een ketchuppotje. Mirror Online probeerde ondertussen een reactie te […] Het bericht Met deze tip mors je geen ketchup meer als je frietjes eet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
Naar aanleiding van de Nationale Feestdag bracht Belviva paprikafrietjes en frietjes met satékruiden uit, volgens het merk de favoriete smaken van de Belgen. Zullen deze ovenfrietjes de Belgische frietkoten overmeesteren of zijn het vooral warme, wakke chips? Onze reporters deden de smaaktest. [naar artikel]
Een goede klodder mayonaise kan niet ontbreken bij een portie krokant gebakken frietjes of bij een salade. Maar is die mayonaise altijd zo ongezond als we soms denken? “Het is in de eerste plaats een vettig product", vertelt diëtiste Sanne Mouha. “Maar dat betekent niet dat er geen goede varianten tussenzitten.” Ze proeft 10 mayonaises uit de supermarkt en zoekt naar het gezondste exemplaar om je frietjes mee af te werken. [naar artikel]
Nu de diepvriesfrieten 51 procent duurder zijn geworden tegenover vorig jaar, is het des te belangrijker om te weten aan welke frietjes je jouw geld graag uitgeeft. Sterrenchef Luc Bellings proeft 9 soorten diepvriesfrieten voor de Airfryer. Welke leg jij met plezier in je winkelmandje? En hoe bak je ze best om ze zo krokant mogelijk te krijgen? “Deze zien er smakelijk uit, en dat zijn ze ook!” [naar artikel]
McDonald's is momenteel wereldwijd een nieuw soort frietjes aan het testen op zijn menukaart. Het gaat om 'Loaded Fries' en die worden overgoten met gesmolten kaas en gerookte spekjes geserveerd. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.