Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Man achter Vegetarische Slager heeft nieuw ambitieus project: melk en kaas maken van gras, zonder koeien

11/01/2021 - 16:58
"Melk en vooral kaas maken uit gras zonder vervuilende koeien is een oude droom die door nieuwe technologie dichterbij komt. Als het lukt ‘heb je iets in handen waarmee je een hele sector overhoop gooit’."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Echte kaas zonder melk? 'Dit is een reuzenstap naar een compleet nieuw landbouwsysteem' (08/03/2022 - Knack)

Nadat hij met de Vegetarische Slager de markt van plantaardige vleesvervangers veroverde, neemt Jaap Korteweg de zuivelindustrie onder vuur. In Zwijnaarde werken zijn Vegan Cowboys aan kaas zonder melk. De weg is nog lang, maar als het lukt, worden melkveeboeren straks grasleveranciers die industriële bioreactoren bevoorraden. [naar artikel]


2. Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager): ‘Ik wil vooral uit de tredmolen blijven’ (23/04/2022 - De Tijd)

03:30 Na een miljoenendeal met de multinational Unilever is hij bijna ‘vegetarische slager’ af. Nu wil hij de wereld veroveren met een ander plantaardig product: koevrije kaas. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


3. Bavet serveert veggie spaghetti’s met De Vegetarische Slager (02/07/2020 - Metro)

De populaire spaghetti van Bavet wordt vanaf deze zomer gepimpt door De Vegetarische Slager. Zonder in te boeten op smaak voegt de restaurantketen twee nieuwe spaghetti’s zonder vlees toe aan het menu: The Bolo Bastard en The Holy Mary. Of je nu vegan bent of je vleesconsumptie wilt minderen, Bavet en De Vegetarische Slager – ook wel […] Het bericht Bavet serveert veggie spaghetti’s met De Vegetarische Slager verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. RECEPT Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze (29/04/2023 - Gezond.be)

Vlamingen (75%) blijken niet al te enthousiast te zijn om vlees in hun favoriete gerechten te vervangen met vleesvervangers. Toch is de vegetarische burger in dit HelloFresh recept een goed scorende variant van de traditionele hamburger met een verrassende smaak door de toevoeging van Italiaanse kruiden. Smaak omschrijven HelloFresh en De Vegetarische Slager als de […] Het bericht RECEPT Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. Veggiekoning Jaap Korteweg: 'Ik kon mijn varkens niet meer doodschieten' (25/12/2021 - Knack)

De Nederlandse ondernemer en miljonair Jaap Korteweg was een groot vleesliefhebber. Maar omdat hij geen dieren meer wilde eten, richtte hij De Vegetarische Slager op, met lekker plantaardig vlees. Nu probeert hij kaas te maken zonder koe. [naar artikel]


6. Italiaanse kaasmakers: “Minder Parmezaanse kaas door warme winter” (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Italiaanse kaasmakers maken zich zorgen over de productie van de Parmezaanse kaas. Het gras waarmee de koeien gevoed moeten worden, is onvoldoende... [naar artikel]


7. Belgische koeien maken recordhoeveelheid melk (12/06/2019 - De Tijd)

11:19 Bijna 4 miljard liter melk stroomde vorig jaar uit de uiers van Belgische koeien. België is een van de winnaars van de afschaffing van de Europese melkquota in 2015. [naar artikel]


8. Waarom koeien kweken als je ook met bloemkool kaas kunt maken? (06/12/2023 - De Standaard)

La vache qui rit? Voor kaas heb je niet per se koeien of geiten nodig. Het kan ook met iets oer-Vlaams als bloemkolen, bewijst een Brussels ondernemerskoppel. ‘Het was wel een beetje zoeken naar de juiste smaak.’ [naar artikel]


9. Na Dagen Zonder Vlees, nu 21 dagen zonder vlees, vis, eieren, kaas en melk? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Waarom geitenkaas naar geit moet smaken (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)

Om geitenkaas te maken, heb je melk van de geit nodig. Die melk mag je in de kaas ruiken en proeven. Als dat het geval is, zegt kaasmeester Frédéric Van Tricht: “Dit is voor mij echt geitenkaas. Ik wil de geit ruiken en smaken.” Gerijpte kaas heeft een korst, is wat verkleurd en verhard en heeft vaak een scherpe smaak. Van Tricht kreeg alleen verse kaas op zijn bord, wit en romig, zonder korst, want jong. Je smeert die op een boterham of je verwerkt die in een slaatje. [naar artikel]


11. Aanhoudende droogte jaagt landbouwers met koeien op kosten (19/07/2018 - VRT NWS)

De groententeelt heeft te lijden onder de hitte maar ook landbouwers met koeien worden geconfronteerd met veel problemen: de koeien geven minder melk en omdat er geen goed gras meer in de weides staat, moeten ze alternatief voeder krijgen. De kosten lopen op en die kunnen de boeren niet doorrekenen aan de melkfabrieken. [naar artikel]


12. Vegetariërs kunnen binnenkort ook genieten van bitterballen (05/10/2018 - Metro)

Het is zover. Mora brengt eindelijk vegetarische bitterballen en andere vegetarische snacks op de markt. Samen met De Vegetarische Slager brengt Mora begin 2019 veggie varianten van hun frituursnacks op de markt. Het zijn dus niet alleen bitterballen, maar ook vegetarische vleekskroketten én veggie kipkorns. De Vegetarische Slager staat bekend om zijn vleesvervangers en volgens […] Het bericht Vegetariërs kunnen binnenkort ook genieten van bitterballen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Nieuw-Zeeland gaat meer dan 100.000 koeien afmaken (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Nieuw-Zeeland wil als eerste land ter wereld de koeienziekte Mycoplasma bovis uitroeien. Een ambitieus project, want in de praktijk komt dat neer... [naar artikel]


14. Aanhoudende droogte heeft impact op prijzen van boter en melk (30/07/2018 - VRT NWS)

Als de droogte nog langer aanhoudt, is de kans groot dat niet alleen melk, maar ook de afgeleiden ervan zoals boter en kaas duurder zullen worden. Vooral op wat langere termijn, in de winter, omdat er dan mogelijk te weinig voeder beschikbaar zal zijn voor de koeien.  [naar artikel]


15. Slager moet traiteur worden om te overleven (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


16. Koeien krijgen gps, voor ‘groenere’ melk (12/08/2018 - Het Belang van Limburg)

HasseltLandbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen, zodat de boer perfect kan bewijzen dat zijn melkkoeien vaker op de wei stonden, dan in de stal. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan?zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.” [naar artikel]


17. Hoe een gps-systeem gaat helpen om aan te tonen hoe ‘groen’ de melk van Vlaamse koeien is (11/08/2018 - Het Nieuwsblad)

Landbouwonderzoekers willen dat koeien in Vlaanderen straks allemaal een gps-apparaat rond de hals dragen. Want zo kan de boer perfect bewijzen dat zijn melkkoeien vaker in de wei dan in de stal staan. “In Nederland is melk van koeien die vooral buitenstaan – zogenaamde ‘weidemelk’ – zeer in trek bij de consument”, zegt landbouwonderzoeksinstituut ILVO. “Maar het ontbrak aan een goed systeem om te bewijzen dat de koeien niet gewoon op stal stonden.” [naar artikel]


18. Gentse start-up maakt eerste kaas zonder levende koe (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het bedrijf ‘Those Vegan Cowboys’, een Gentse start-up, zegt voor het eerst plantaardige kaas te hebben gemaakt die dezelfde kenmerken heeft als de dierlijke variant, zonder dat daar dus een levende koe aan te pas kwam. Wél werd de hulp ingeschakeld van de “roestvrijstalen koe” Margaret - genoemd naar ‘the Iron Lady’ Margaret Thatcher - om een belangrijk eiwit voor kaas te maken dat normaal gesproken in dierlijke melk zit. [naar artikel]


19. Van gras naar kaas, maar zonder koe (08/06/2021 - De Tijd)

02:00 Om het klimaat te redden moet de veestapel drastisch kleiner. Gentse wetenschappers en Nederlandse cowboys onderzoeken hoe je kaas maakt zonder koe. Of toch: met eentje van roestvrij staal. ‘Het idee ... [naar artikel]


20. Kan je zelf kaas maken? En is gekochte niet sowieso goedkoper en beter? Wij deden de test voor 3 kazen (11/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Is maak je eigen kaas, het nieuwe bak je eigen brood? “Voeg citroen toe aan melk en je hebt kaas”. Zo simpel is het volgens YouTube om zelf (zachte) kaas te maken. Maar is kaas maken geen omslachtig procedé en heb je daarvoor niet een heleboel ingrediënten nodig die je doorsnee niet in huis hebt? We deden de test, maakten onze eigen kaas en dat ging van “best fier” tot “gortdroog”. [naar artikel]


21. Vegetarische Slager levert hamburger voor vleesloze Rebel Whopper van Burger King (12/11/2019 - De Morgen)

Burger King lanceert vanaf vandaag de vegetarische Rebel Whopper. Daarvoor werkt de fastfoodketen samen met de Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2.500 restaurants in 25 Europese landen, waaronder België. Dat bevestigt de woordvoerder van Burger King aan HLN. [naar artikel]


22. Nu ook een Whopper zonder vlees bij de Burger King: “Met deze kwaliteit is een kantelpunt bereikt” (12/11/2019 - Het Nieuwsblad)

In 25 landen, waaronder België, lanceert Burger King vandaag een vegetarische Whopper. Daarvoor werkt de fastfoodketen samen met De Vegetarische Slager. [naar artikel]


23. Revolutie in de frituur: Mora komt met vegetarische varianten (02/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Mora gaat vegetarische varianten lanceren van zijn populairste producten. De bekende frituursnackproducent werkt daarvoor samen met De Vegetarische Slager. In eerste instantie worden de snacks in Nederland geïntroduceerd, daarna volgt ons land. [naar artikel]


24. Unilever neemt Vegetarische Slager over (19/12/2018 - De Tijd)

12:41 De Brits-Nederlandse multinational zet in op wereldwijde groei voor de populaire fabrikant van vegetarische worsten, burgers en andere vleesvervangers. [naar artikel]


25. Enkel melk van grazende koeien bij Lidl? Niet aan supermarkten om die keuze voor ons te maken  (09/06/2019 - VRT NWS)

Landbouwer Bram Atgen vindt het een brug te ver wanneer supermarkten een landbouwkeuze aan de consument opdringen. Zo wil Lidl binnenkort enkel nog melk van grazende koeien verkopen. Atgen vreest dat de extra kost afgewenteld wordt op de landbouwers. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!