Traiteurs en slagers vrezen dat we afstevenen op magere feesten tijdens de kerst- en eindejaarsperiode. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
Traiteurs en slagers vrezen voor een kerst- en eindejaarsperiode in mineur. “Zullen de mensen thuis grote feesten kunnen geven?”, vraagt Ivan Claeys van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België zich af. “Ik zie het niet positief in.” [naar artikel]
De Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België ziet met lede ogen aan hoe de ene na de andere traiteur tijdens de feestdagen de deuren gesloten houdt. “Voor steeds meer slagers lukt het niet meer om de zaken te bolwerken”, zegt voorzitter Ivan Claeys, “want ze vinden geen volk.” Slagers en traiteurs uit onze regio hebben zo hun eigen oplossingen om dat probleem het hoofd te bieden. “Als je heel het jaar door op je klanten kunt rekenen, moet je er ook met eindejaar voor hen staan”, zegt Luc De Laet van Butcher’s Store. [naar artikel]
Ondanks de zeer strikte coronamaatregelen die zullen gelden tijdens de eindejaarsfeesten, krijgen veel bakkers en beenhouwers bestellingen voor grote feesten binnen. Klanten proberen niet eens te verdoezelen dat ze veel volk verwachten. “Ik zou echt heel veel mensen kunnen verklikken, niet normaal.” [naar artikel]
We moeten dit jaar Kerst en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. Met ons eigen gezin, plus maximaal één extra persoon. Maar slagers en traiteurs laten "De Inspecteur" op Radio 2 weten dat de bestellingen die bij hen binnenkomen groter uitvallen dan gedacht. Het lijkt erop dat niet iedereen zich aan de coronaregels zal houden. [naar artikel]
Supermarkten, maar ook bakkers en slagers vragen om nu al te beginnen aan de eindejaarsinkopen. Dat blijkt uit een rondvraag van het consumentenprogramma "De Inspecteur" op Radio 2. “Het is over de koppen lopen in voedingswinkels in de dagen rond kerst en nieuw,” vertelt Sven Pichal daarover in ‘De markt’ op Eén. “We mogen enkel feesten in beperkte kring, het zou vreemd zijn als we wel samenhopen in de winkels, redeneren de supermarkten.” [naar artikel]
Het is voor velen onder u ongetwijfeld al een heel drukke ochtend geweest. Ofwel bent u volop bezig geweest om de feestmaaltijd klaar te maken, ofwel bent u uw menu ergens gaan afhalen. Bij zowat alle slagerijen en traiteurs was het dan ook de drukste voormiddag van het jaar. [naar artikel]
Het aantal coronabesmettingen stijgt in West-Vlaanderen en dat voelen de traiteurs ook op hun feesten. Verschillende steden en gemeenten lassen evenementen af en vragen om voorzichtig te zijn. Voorlopig zien de traiteurs nog geen annuleringen van de evenementen, maar gemiddeld laat een kwart van de gasten het afweten. [naar artikel]
Slager-traiteurs te lande hebben deze periode opnieuw de handen vol met de bereiding van vleesgerechten voor op de feestdis. De sector kreunt echter onder een steeds groter wordend tekort aan slagers. Jobat.be klopte aan bij Ivan Claeys, voorzitter van de koninklijke Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. Wat zijn de troeven van een baan als beenhouwer? Hoeveel verdien je? En hoe kun je de carrièreswitch richting het vak maken? [naar artikel]
Voor de traiteurs is de eindejaarsperiode de drukste tijd van het jaar. Ze zitten niet alleen tot over de oren in het werk, ze moeten ook met almaar meer zaken rekening houden: de logistieke organisatie, de moeilijkheden om hulp te vinden, en vooral de steeds groter wordende groep van mensen met voedselintoleranties. Dat maakt het voor de traiteurs allemaal nog wat ingewikkelder dan het al is. [naar artikel]
De slagers en traiteurs zouden een absoluut topeindejaar tegemoet moeten gaan, nu er na twee coronajaren eindelijk weer zonder beperkingen kerst en nieuw gevierd mag worden. Maar een groeiende groep zelfstandigen ziet zich alsnog genoodzaakt om in die periode het bordje “gesloten” aan de deur te hangen. [naar artikel]
De champagneverkoop in ons land stevent af op een record. “Wat binnenkomt, vliegt meteen weer de deur uit”, klinkt het bij drankenhandel Prik & Tik. Sectorfederatie Champagne Benelux zag de verkoop bijna verdubbelen. Ook bij de slagers en traiteurs stromen de bestellingen binnen. [naar artikel]
Shane Ivory (29) en Charlotte Jack (30) reizen Australië rond en noemen hun auto eigenlijk hun thuis. Maar die thuis voelt niet zo gezellig meer aan sinds ze een gigantische spin ontdekten op het dak. Die jachtkrabspin verdween plots weer, waardoor ze nu vrezen dat ze ieder moment kunnen aangevallen worden. Tot overmaat van ramp ontdekt Charlotte nog een andere jachtkrabspin - een iets kleiner exemplaar maar daarom niet minder angstwekkend - op hun tent. “We zullen sterven, zoveel is zeker”, klinkt het in de video van hun “tragedie” die al talloze keren bekeken werd op sociale media. [naar artikel]
Cateraars en traiteurs hebben het plots heel druk, door de vele feesten die allemaal tegelijk weer plaatsvinden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en bevestigen ook traiteur Jacky Jaeken uit Dilsen-Stokkem en cateraar Lieselotte Janssen van Mosa Mosa uit Mortsel. "Dit is water en vuur met een jaar geleden", getuigt Jaeken op Radio 2. [naar artikel]
Het is vandaag aanschuiven bij heel wat bakkers, slagers, traiteurs en viswinkels om het eten voor kerst af te halen. Een aantal zaken, zoals Slagerij Dugardeyn en vishandel Neptunus in Roeselare, hadden zich goed voorbeid om dat wachten zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. [naar artikel]
Steeds meer restaurants sluiten op oudejaarsavond en steeds meer mensen vieren thuis feest met vrienden. Goed nieuws voor de traiteurs. Keihard hebben ze gewerkt de voorbije weken. “Vanavond halen we middernacht niet.” [naar artikel]
Niemand zal dit eindejaar zijn bpost-pakje te laat ontvangen. Dat maakt topman Dirk Tirez zich sterk. Een nieuwe pakjessorteermachine die de capaciteit van Antwerpen X verdubbelde, moet hem die belofte helpen waarmaken. [naar artikel]
De feesten staan voor de deur, maar het is erg belangrijk om de coronamaatregelen te blijven opvolgen. Dat is niet makkelijk, want we willen allemaal bij onze familie zijn, maar als we dat niet doen, komt dat als een boemerang in ons gezicht terug. Uit de Grote Coronastudie van de Universiteit Antwerpen is gebleken dat […] Het bericht Dit kan het gevolg zijn als we ons tijdens de feestdagen NIET aan de maatregelen houden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het mooie weer, dat nu wellicht even zal blijven duren, zorgt al meteen voor meer bestellingen bij traiteurs. Bij De Laet in Ekeren zijn de slagers druk in de weer, zodat er voldoende vlees is voor de barbecues. Die zullen dit weekend op veel plaatsen aangestoken worden, nu we weer met tien buiten mogen afspreken. [naar artikel]
RESTOWIJZER. De dagen naar aanloop van de feesten zijn vaak gevuld met het ene etentje na het andere. Een eindejaarsetentje hier, kerstdiner daar... Het mag dan al eens wat chiquer zijn. Deze week geven we vijf adresjes van culinair topniveau om de feesten goed in te zetten. [naar artikel]
Heel wat Belgen willen de coronamaatregelen tijdens de feestperiode blijven naleven. Toch klinkt ook de roep om versoepelingen - heropenen van winkels en meer mensen rond de kerstdis - steeds luider. Hoe zien ze in de ziekenhuizen, en dan vooral op de afdelingen intensieve zorg, eindejaar tegemoet? [naar artikel]
Wie door omstandigheden niet meer kan zorgen voor zijn of haar paard, kan vanaf vandaag terecht op de online databank ‘Paard zkt. Thuis’. Je kan er je paard aanbieden voor gratis overname, “omdat elk paard recht heeft op een vijfsterrenthuis”, klinkt het. “Een absolute schande”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA. “De paarden zullen er de dupe van zijn en bij de verkeerde mensen terechtkomen.” [naar artikel]
Ook dit eindejaar zullen de inwoners van Voeren veilig kunnen feesten met oudejaarsavond. De gemeente Voeren legt tijdens de oudejaarsnacht opnieuw in samenwerking met De Lijn gratis feestbussen in. [naar artikel]
De hemelsluizen gingen vrijdagavond open boven de Grote Kaai tijdens de start van de Lokerse Feesten. De bezoekers lieten het wisselvallige weer niet aan hun hart komen. “We zijn fier op onze medewerkers dat we dit kunnen verwezenlijken”, zegt festivalvoorzitter Timothy Heyninck. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.