Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Goede make-up en huidverzorging hoeven niet duur te zijn. Billie vroeg beautyexperts naar hun favoriete huidverzorging en make-up onder de 20 euro. [naar artikel]
In de drogist puilen de rekken ervan uit en de ene na de andere beroemdheid brengt een eigen lijn op de markt: jawel, huidverzorging is big business. Een serum, crème, hyaluronzuur, vitamine C en andere actieve bestanddelen lijken allemaal nodig voor een gezonde en rimpelvrije huid. Is dat wel zo? Drie experten in dermatologie onderscheiden haarfijn wat echt werkt en wat commerciële quatsch is. “Op die prachtige potjes staan soms halve waarheden of zelfs hele leugens.” [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Koken op gas is gevaarlijker dan we denken, omdat het hoge concentraties schadelijke stoffen in de woonkamer verspreidt. En die kunnen op termijn gezondheidsklachten veroorzaken. Experts hebben dan ook een specifieke tip voor wie op een gasfornuis kookt. [naar artikel]
Gezonde en verse voeding heeft de reputatie duur te zijn. Toch kan je ook gezond en lekker koken voor weinig geld. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen in vijf simpele tips hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd. Ze geven ook zes exclusieve recepten om meteen mee aan de slag te gaan: “Dure superfoods zijn echt niet nodig.” [naar artikel]
Elke week tippen lifestyleredactrices Hanne en Tinnie uitjes, trends, places to be en de leukste hebbedingen. Deze week: stockverkoop bij Durlet, de moeite om binnen te wandelen in de kringwinkel, een tip voor Moederdag en huidverzorging die je zelf kunt samenstellen. [naar artikel]
Onze microgolfoven verbruikt tot vier keer minder energie dan een inductie- of gasvuur. Door met de magnetron te koken kan je gemiddeld 28 euro besparen. Onze culinaire journaliste zet tips en zeven verrassende microgolfrecepten op een rijtje. “Je kan er eigenlijk alles mee koken: van aardappelen die snel gaar zijn tot een versgebakken cake of een omelet.” Maar hoe begin je daaraan en hoe haal je het meeste uit het keukentoestel? [naar artikel]
Koken met een airfryer is gezonder dan in de friteuse. Je maaltijd bevat minder calorieën, al moet je de airfryer ook niet elke dag gebruiken. Diëtist Tanja Callewaert en toxicoloog Jan Tytgat leggen uit waarom. [naar artikel]
Koken met pure, onbewerkte, eerlijke ingrediënten, daar kan je nooit iets verkeerds mee doen. Daarom: weg met alle foodfabels en een ode aan koken... [naar artikel]
Een gezonde maaltijd klaarmaken neemt soms wat meer tijd in beslag dan een portie fastfood in de friteuse gooien. Maar met de juiste technologie... [naar artikel]
Koken op gas is vaak vuiler dan koken op elektriciteit. Het levert vaker een overschrijding op van de zogenoemde advieswaarden voor stikstofdioxide (NO2) van de Europese Unie en de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat meldt de Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO op basis van onderzoek in 247 huizen in Italië, Spanje, Frankrijk, Slovakije, Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Nederland. [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Het keukenteam van Maison-blanche krijgt er vanaf vrijdag 6 oktober een helpende hand bij. En niet zomaar een, want niemand minder dan Moke Karmaoui, bekend van ‘Ter Poorte’ en ‘Koken met Moke’ komt het team versterken. [naar artikel]
16:46 In de afgelopen jaren begonnen tv-koks zoals Jeroen Meus, Wim Ballieu en Sergio Herman hun eigen restaurants. Ze ondervonden dat koken op tv makkelijker is dan koken in hun eigen restaurant. [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
Eén op de drie Vlamingen koopt minder verse voeding om kosten te besparen. Dat blijkt uit de Grote Geldenquête van HLN. Toch hoeft gezond koken niet duur te zijn. HLN-chef Sandra Bekkari en kookboekenauteur Jennifer ter Heide delen vijf simpele tips voor hoe je kan koken voor minder dan drie euro per maaltijd . Ze geven zes exclusieve recepten om deze week al meteen mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Christof (42) en Katrien (42) hebben elk twee dochters en wonen week om week samen als nieuw samengesteld gezin. Een situatie waarin het soms zoeken is naar wat er die week op tafel komt én naar wie wat kan eten. “In zo’n groot gezin verschillende potjes koken is verre van handig”, lacht Christof. Hoe pakken ze dat dan aan? En hoe besparen ze op hun eetbudget voor 6 personen? [naar artikel]
Christof (42) en Katrien (42) hebben elk twee dochters en wonen week om week samen als nieuw samengesteld gezin. Een situatie waarin het soms zoeken is naar wat er die week op tafel komt én naar wie wat kan eten. “In zo’n groot gezin verschillende potjes koken is verre van handig”, lacht Christof. Hoe pakken ze dat dan aan? En hoe besparen ze op hun eetbudget voor 6 personen? [naar artikel]
Kent de pizzakoerier jouw vaste bestelling al en begroet de man van het frituur je bij voornaam? Dan staat "meer zelf koken" misschien wel op je... [naar artikel]
De voorschotfactuur van Natasia Fanariotis en haar gezin ging zes weken geleden maal vijf. Dat betekende minder energie verbruiken: koken op een campingvuurtje en de elektriciteit werd uitgetrokken. De koelkast werd gewoon een kast. [naar artikel]
Beschik jij over de gave om tijdens het koken bijna elke keer in je vingers te snijden? Dan ben je misschien te haastig bezig, maar het is ook mogelijk dat je het mes verkeerd vasthoudt. De Amerikaanse chef Sue Gonsalves geeft de oplossing om wondjes te voorkomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.