Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Een heerlijke klassieker: Loïc maakt vol-au-vent met frietjes

28/01/2020 - 12:01
"VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij vol-au-vent met frietjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Loïc maakt een heerlijke wortelsoep (31/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een heerlijke wortelsoep. [naar artikel]


2. Luc Bellings zoekt en vindt de lekkerste frietjes en saté aan zee: “10/10, de goedkoopste is de grootste en lekkerste van allemaal” (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]


3. Vrijdag vol-au-vent-dag: dankzij de tips van Jelle Beeckman maak je de klassieker klaar op amper 15 minuten (28/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je een snel te bevredigen verlangen naar vol-au-vent en vooral géén zin om vanavond lang in de keuken te staan? Onze HLN-chef Jelle Beeckman deelt zijn recept om in amper 15 minuten een snelle vol-au-vent van’t spit op tafel te zetten. Dat verlangen naar deze comfortfood-klassieker wordt in geen tijd bevredigd. Smakelijk! [naar artikel]


4. Op wereldreis in je keuken - Belgische vol-au-vent in de oven met bladerdeeg en frietjes (24/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag blijven we met deze HLN Zomer Challenge in eigen land. Over de klassieke vol-au-vent valt weinig te zeggen behalve dat het een extreem... [naar artikel]


5. Puur Sonja: de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders (27/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt deze week de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders. Traditioneel, in een vegan jasje... [naar artikel]


6. Loïc maakt een heerlijke maaltijdsoep met zeeduivel (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij een witte wintersoep met... [naar artikel]


7. Klassieker met een twist: Loïc maakt hespenrolletjes (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij hespenrolletjes met... [naar artikel]


8. Loïc maakt heerlijke wraps met rode kool (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij wraps. [naar artikel]


9. Zo maak je gezonde frietjes (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]


10. Smakelijk! Loïc maakt Luikse balletjes met heerlijke puree (29/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij Luikse balletjes. [naar artikel]


11. Loïc maakt heerlijke mozza-meatballs en linquine in saffraansaus (30/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij mozza-meatballs en linguine... [naar artikel]


12. Heerlijke winterkost: Loïc maakt gebakken spiering in bonensaus (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. [naar artikel]


13. Patatje kapsalon maar dan niet vettig, wel voedzaam: zo doe je het (24/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een patatje kapsalon kennen we allemaal: een heerlijke hoop frietjes, vlees, kaas, groenten en saus. Geen zin in zo’n vette hap? Maak de frietjes... [naar artikel]


14. Jeroen Meus maakt een lokale specialiteit als ode aan zijn moeder (11/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De Pompeschitterstaart, een klassieker recht van onder de kerktoren van Dadizele, is een ode aan Jeroens moeder, die opgroeide in deze gemeente. Of ga je liever voor ontbijt op bed of een verrassende vol-au-vent op Moederdag? [naar artikel]


15. Loïc maakt heerlijke taco’s met guacamole (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: taco’s. Meer recepten vind je hier. [naar artikel]


16. De lekkerste vol-au-vent aan de Belgische kust eet je hier volgens Luc Bellings: “Dit is een vol-au-vent volgens het boekje!” (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.” [naar artikel]


17. Genkenaar serveert vidé en stoofvlees in … Marrakesh: “Belgische frietjes vallen overal in de smaak” (06/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Frietjes met vol-au-vent of stoofvlees naar een oervlaams recept ... En dat in de kleurrijkste stad van Marokko. Ondernemer Smail Ben-kacem (30) uit Genk opende een modern restaurant in het land van zijn roots: “Ik heb wekenlang gezocht naar een goede mayonaise.” [naar artikel]


18. Streetartkunstenaars brengen muzikale ode aan frietjes tijdens “Week van de Friet” (30/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


19. Streetart met muzikale ode moet goesting in frietjes brengen tijdens “Week van de Friet” (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


20. Jeroen Meus maakt onglet met dragonboter en fijne frietjes (27/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Onglet is een van mijn meest favoriete stukken rundsvlees. Een zeldzaam stuk, want elke koe heeft maar één (kleine) onglet. Deze klassieker uit [naar artikel]


21. De comeback van tv-kok Loïc Van Impe: “Ik heb geen traan gelaten toen VTM ‘Zot van Koken’ stopzette” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Hij is nog maar 27, maar toch maakt Loïc Van Impe binnenkort al zijn eerste comeback op tv. Een jaar na het afvoeren van ‘Zot van Koken’ krijgt de tweetalige tv-kok een gloednieuw, eigen programma op VTM: ‘Loïc Tussen 2 Vuren’. Een gesprek over zijn traject bij VTM, de coronacrisis en volwassen worden. “Als kind van horecamensen wilde ik iedereen vroeger te veel ‘pleasen’. Dat heb ik nu minder.” [naar artikel]


22. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


23. De 7 favoriete eetadressen van kersvers driesterrenchef Tim Boury: “Hier kom ik voor de legendarische vol-au-vent” (08/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]


24. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!