Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]
Wie een portie nacho’s bestelt in een willekeurige Belgische horecazaak, krijgt waarschijnlijk een bedje van krokante tortillachips met daarbovenop drie toppings: zure room, guacamole en tomatensalsa. “Toch houdt niemand je tegen om deze klassieke drievuldigheid links te laten liggen", vindt Jelle Beeckman of The Messy Chef. Hij deelt tips om je nacho’s nét messy genoeg te maken en twee recepten van nacho’s met een twist. [naar artikel]
Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman haalden hun beste ideeën boven om een volledig etentje klaar te stomen en toverden een volledig menu uit hun potten en pannen. Van een soepje om mee te beginnen, tot een ovenschotel of vol-au-vent, een dessert én zelfs een snelle lunch. Voor amper 22 euro verras je je gasten aan tafel of gewoon je tafelgenoten. Smakelijk! [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant", vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultiéme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]
Croissants horen bij de paasbrunch, maar anno 2024 maak je die met een twist. Van ‘crookies’ tot ‘cruffins’ en vierkante croissants: overal duiken originele varianten van dit klassieke gebak op. En ook jij kan heel wat creatieve baksels op tafel toveren met kant-en-klaar croissantdeeg. HLN-chef Jelle Beeckman legt uit waarop je moet letten en tipt vijf makkelijke ideeën. “Klaar in 12 tot 15 minuten!” [naar artikel]
Weekend betekent tijd om recepten uit te proberen, en van streetfoodrecepten heeft HLN-chef Jelle Beeckman er weer heel wat nieuwe verzameld in zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’. Hoe maak je bijvoorbeeld zelf dimsum, een soort van loempia met vulling in? The Messy Chef deelt exclusief met HLN Eten 3 recepten daarvoor uit zijn nieuwste boek én extra tips om ermee aan de slag te gaan. “De pamper van een pasgeboren kindje dichtkrijgen is moeilijker dan dimsum vouwen.” [naar artikel]
Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd: uit het vuistje als snelle lunch of samen met een salade - en saus - als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. Dat is moeilijker dan het lijkt, want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je echt een smeuïge kaaskorst? De HLN-chef gidst je in zes stappen naar de ultieme croque, deelt de vijf grootste croquezondes én een recept. [naar artikel]
Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]
Gourmet, raclette of een klassiek vijfgangenmenu: elk jaar opnieuw sta je voor hetzelfde dilemma tijdens de feestdagen. Daar brengen HLN-chefs Jelle Beeckman, Sandra Bekkari en Piet Huysentruyt verandering in dit jaar. Ze stelden elks een volledig feestmenu samen ter inspiratie. Huissommeliers Sofie Vanrafelghem en Sepideh Sedaghatnia voorzien aangepaste bier- en wijnpairings. Welk menu maak jij klaar dit eindejaar? [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]
Elke dag een maaltijd op tafel toveren: het is niet altijd even evident. Gelukkig voorzien onze 3 HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman elke week voldoende inspiratie om niet voor de zoveelste keer met de handen in het haar te zitten. Voor amper 23 euro tover je deze smakelijke gerechten op tafel. Snel klaar, betaalbaar én lekker? Dat klinkt als een succesrecept. [naar artikel]
Wie in de Vlaamse huiskamers op tafel kijkt, ziet dagelijks een mix van keukens verschijnen. Waar de ene zweert bij traditionele kost zoals blinde vinken, waagt de andere zich aan Indiase sferen door een curry klaar te maken. Ongeacht welke keuken je verkiest: onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Jelle Beeckman en Sandra Bekkari stoomden weer een weekmenu klaar waar iedereen zich in kan vinden. Smakelijk! [naar artikel]
Elke week duiken HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman hun keuken in zodat jij de week erna probleemloos vijf budgetvriendelijke maaltijden tevoorschijn kan toveren. Van de fried hot chicken burger van Jelle krijgt iedereen aan tafel het gegarandeerd warm en die Japanse hartige groentepannekoek met spitskool van Sandra wordt je nieuwe favoriete klassieker. Of ga je toch liever voor rosbief à la Piet Huysentruyt? [naar artikel]
De winter is in het land en dat voel je in het weekmenu van onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman. Sandra maakt een hartverwarmend stoofpotje en speculaaskoekjes om je vingers bij af te likken, Piet schotelt cannelloni en rodekoolsalade met rolmops voor, terwijl Jelle Beeckman je laat wegdromen van zonniger oorden met Thaise noedels. Smakelijk! [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
Als er één groente uit ons land is waar we voor gekend staan in het buitenland, dan is het wel ons witloof. De gewone variant viel lichtjes terug in verkoop (-3% in volume), terwijl grondwitloof fors in verkoop groeide (+81%). Van 1 tot 7 februari zet VLAM witloof extra in de kijker tijdens de Week van het Witloof. “Het succes van witloof schuilt in de bereiding ervan”, legt Jelle Beeckman of The Messy Chef uit. Hoe maak je de groente lekker klaar? [naar artikel]
Laat die diners maar komen volgende week, want HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman weten je smaakpapillen opnieuw te verrassen. Van een klassieke ribeye en een winters dessert tot pittige gamba’s: niemand blijft met honger achter. Voor amper 18 euro zijn deze 5 maaltijden volgende week helemaal de jouwe. [naar artikel]
?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt deze week de klassieker der klassiekers, vol-au-vent, drie keer anders. Traditioneel, in een vegan jasje... [naar artikel]
De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten en op 2 mei vieren we de internationale dag van de tonijn om die schaarste meer in de kijker te zetten. “Ook voor tonijn in blik bestaan er heel wat duurzame opties", vertelt Jelle Beeckman, beter bekend als ‘The Messy Chef’. Hoe herken je dan de duurzaam gevangen tonijn uit blik? En wat maak je met de blikvis klaar buiten de traditionele gevulde perziken? Hij deelt tips én recepten om je vingers bij af te likken. [naar artikel]
Wie niet meer weet wat tussen zijn boterhammen te leggen, is ongetwijfeld de royaal gevulde sando sandwiches nog niet tegengekomen. De decadente Aziatische sandwich duikt ook in ons land overal op: zowel online als in zaakjes zoals Kyro in Antwerpen die er helemaal aan gewijd zijn. Het is hét populairste broodje van het moment. De klassieker: de katsu sando. Wat is het precies? En hoe maak je het snel zelf? Jelle Beeckman deelt 4 belangrijke stappen én een exclusief recept. [naar artikel]
Nu de temperaturen weer ietsje lager zijn is het soep- en stoofpotjesweer volop aangebroken. Onze HLN-chefs Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kozen daarom voor het weekmenu deze week herfstige klassiekers die ze voorzien van een eigen twist. Voor amper 18,60 euro kook je voor vier personen vijf gerechten. Aan tafel! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.