Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]
De Lommelse fietsvrienden Leo swinnen en Dirk Van Bun lanceren 2 gratis fietsgidsen die worden verdeeld in Limburg en Antwerpen. Ze bevatten 97 kant-en-klare fietsroutes die gebruik maken van de bestaande knooppunten op het fietsroutenetwerk. [naar artikel]
Nu de geschreven media hun inkomsten zien teruglopen, schiet dure onderzoeksjournalistiek er steeds vaker bij in. De Nederlandse topjournalist Eric Smit (45) begon zelf een platform, dat kant-en-klare onderzoeksartikelen levert aan de Volkskrant en Vrij Nederland. [naar artikel]
Wie zin heeft in een frisse cocktail, hoeft zijn luie zetel niet meer uit. Met Need a Drink?, een origineel initiatief van Nicolas Oorts en David Vanheesbeke, levert fietskoerierdienst Deliveroo kant-en-klare cocktails aan huis. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, grijpen we sneller naar soep om binnen mee op te warmen. Vaak kiezen we dan voor kant-en-klare varianten uit de supermarkt. “Ik krijg heel vaak de vraag in mijn praktijk of deze ook even gezond is als verse soep of een portie groenten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt vijf groentesoepen en vijf tomatensoepen onder de loep om hier een duidelijk antwoord op te geven. “In deze tomatensoep zit daadwerkelijk een grote hoeveelheid tomaten!” [naar artikel]
Nu het kouder wordt, warmen we ons graag op met een kom soep. Vaak kiezen we dan voor kant-en-klare pakken uit de supermarkt. “Ik krijg in mijn praktijk heel vaak de vraag of die even gezond zijn als verse soep of een portie groenten”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt vijf groentesoepen en vijf tomatensoepen onder de loep om hier een duidelijk antwoord op te geven. “Bij gemixte groenten gaan er helaas veel voedingsstoffen en vezels verloren.” [naar artikel]
De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]
Nog maar een paar weken en Yust in Berchem is klaar. Yust is een innovatief design- en huisvestingsproject dat samenwonen stimuleert en sociaal isolement wil tegengaan. Opvallend: u kunt er kant en klare kamers huren voor slechts een paar maanden. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]
Sinds kort kunnen Brusselse klanten van Colruyt maaltijden bestellen bij de supermarktketen, schrijft de vakwebsite Gondola. De nieuwe maaltijddienst heet... The post Colruyt gaat kant-en-klare maaltijden aan huis leveren in Brussel appeared first on Business AM. [naar artikel]
B&R Bouwgroep uit Arendonk heeft bij een gezin in Hechtel-Eksel in Limburg de eerste ‘modulaire mantelzorgunit’ in de tuin geplaatst: een kant-en-klare serviceflat die je voor 700 euro per maand kan huren. Bewoonster Jacqueline, een 82-jarige vrouw in een rolstoel, is supergelukkig met haar nieuwe woonst in de tuin van haar dochter en schoonzoon. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Geen enkele klassieker die het beter doet dan een lekkere spaghetti met bolognesesaus. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. Die werden gretig geproefd door rasechte Italiaan en topchef Peppe Giacomazza. “Deze saus neigt eerder naar siroop”, klinkt het. Na de test onthult hij ook zijn eigen recept om een fantastische pasta bolognese op tafel te zetten. [naar artikel]
Eet jij op een drukke dag ook zo graag een kant-en-klare lasagne? Dan is er slecht nieuws. Franse wetenschappers hebben aangetoond dat er een verband is tussen industrieel bereide schotels en kanker. Voor een studie van het Franse NutriNet-Santé vulden tussen 2009 en 2017 105.000 mensen met een leeftijd van gemiddeld 43 jaar een online […] [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Gebrek aan inspiratie, niks trendy in huis of gewoon zin in iets bijzonders? Dan komt een kant-en-klare box voor de aankleding van je tafel ongetwijfeld van pas. Een hele hoop party planners pakken ermee uit, in de hoop hun dramatisch jaar nog een beetje goed te maken. Je kunt de boxen kopen of huren, inclusief servies. Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht uit wat je krijgt voor je geld en of dat de moeite loont. [naar artikel]
Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]
Wil je jouw kostbare tijd liever met je gasten doorbrengen? Maar wil je wel pareltjes van borden serveren die de smaakpapillen prikkelen? Het lijkt quasi onmogelijk, maar foodies Silke Van Engeland en Virginie Schoelinck vonden de hack: ze pimpen kant-en-klare gerechten zodat het lijkt alsof je lang in de weer bent geweest. Hun boek ‘Onweerstaanbaar kant-en-klaar’ is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: met deze macaronsoezenkrans, carpaccio op oosterse wijze en aspergesoep met garnaalballetjes scoor je ongetwijfeld. [naar artikel]
Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]
Zachte lipgloss, pastel in je kleerkast en een wondermiddel voor je haar: deze vijf shoptips uit Limburg bezorgen je instant lentekriebels! [naar artikel]
Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]
Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Modeblogger Paulien Riemis is net als ons nieuwsgierig naar wat er in de kleerkast hangt van interessante mensen en daarom haalt ze die voor de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.