Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]
"Je kan werkelijk iedereen met plezier gezond laten eten, maar de juiste aanpak is cruciaal" zegt foodblogger Karolien Olaerts. Zo verstopt zij... [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
“Ik ga liever op restaurant dan zelf te koken”, biecht zangeres Lindsay (45) op. Eén gerecht dat ze daar nooit zal bestellen? Stoofvlees! “Dat van mijn mama is het lekkerste ter wereld”, lacht ze. Wat bestelt ze dan wel, en waar gaat ze het liefst tafelen? De zangeres lijst haar 7 favoriete restaurants op. [naar artikel]
De Hasseltse Laurence Bemelmans, beter bekend als foodblogger As cooked by Ginger, is een foodie in hart en nieren. Ze ontwikkelt recepten, schrijft boeken en was te zien op njam.tv. Na een tijd in de VS gewoond te hebben, is ze terug in het land en geniet ze weer volop van de Belgische keuken bij haar favoriete adresjes. Dit zijn ze! [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
Aan inspiratie voor gezonde gerechtjes heeft chef Sandra Bekkari geen gebrek, maar ook wat eetadressen betreft, kan je bij haar terecht. “Ik eet meestal geen rauw vlees, maar voor deze steak tartaar maak ik graag een uitzondering", verklapt ze. Eet ze soms ook frietjes? En waar haalt ze het liefst haar pistolets? Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Antwerpen, Koksijde, Oostende en Brugge. [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
Deze zomer gingen we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kon allemaal. De reeks afsluiten doen we met een knaller. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen presenteert haar hartige watermeloensalade. [naar artikel]
Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
Kato Callebaut (30) van The Starlings heeft met ‘Seaside’ net een nieuw album uit en bezoekt in haar vrije tijd graag vernieuwende restaurants. “Ik ontdekte al veel leuke plekjes waar je plantaardig kan eten die me verrasten”, vertelt ze. “Ik eet graag gezond, maar pizza op tijd en stond moet ook kunnen.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in Aalter, Hasselt, Deinze en Gent. [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]
Een drukke werkdag en ‘s avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek ‘Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. “Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten. [naar artikel]
Met de actie #Limburggeeft roept Het Belang van Limburg alle Limburgers op om iemand in zijn of haar omgeving een klein cadeautje te schenken. En niets is zo fijn als een pakje dat je zelf gemaakt hebt, zeker als het eentje om op te eten is! De Hasseltse Karolien Vanoppen (29) bundelde haar favoriete baksels in haar kookboek: ‘Cadeautjes uit de keuken van Karolien’. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
Belegen kaas en gestoomde broccoli: twee dingen die blogster en auteur Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen heel graag eet en die je altijd in haar koelkast zal terugvinden. Meer verrassend: ook het brood dat ze samen met de kaas eet, ligt in de frigo. “We bewaren ons brood altijd in een hersluitbare zak in de koelkast, zo droogt het minder snel uit”, zegt Karolien. [naar artikel]
De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]
Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.