Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt. [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Wie gezonder wil leven, grijpt al snel naar smoothies en sapjes. Maar zijn die wel zo gezond? Kunnen ze jouw honger écht stillen? En zijn fruitpoeders een gezond alternatief voor vers fruit? Diëtiste Celien Rombouts legt voor eens en altijd uit wat er met je groenten en fruit in de mixer gebeurt. [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen zoals deze als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire merken die ijskoffies verkopen: van Starbucks tot Alpro en huismerken. Waar moet je op letten als je eentje kiest? En bestaan er gezonde varianten? “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Ketchup is een populaire saus bij frietjes, hamburgers of een croque monsieur en ook op elke barbecue staat er een fles te pronken tussen het sausaanbod. Toch beschouwen de meeste het niet als een ongezonde saus, omdat het minder vet en calorieën bevat dan mayonaise. Maar klopt het echt dat ketchup een gezondere keuze is? “Sommige soorten bevatten meer suiker, zout en water dan tomaten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze test er 10 en haalt er de gezondste soorten uit. [naar artikel]
Ketchup is een populaire saus bij frietjes, hamburgers of een croque monsieur en ook op elke barbecue staat er een fles te pronken tussen het sausaanbod. Toch beschouwen de meeste het niet als een ongezonde saus, omdat het minder vet en calorieën bevat dan mayonaise. Maar klopt het echt dat ketchup een gezondere keuze is? “Sommige soorten bevatten meer suiker, zout en water dan tomaten”, vertelt diëtiste Sanne Mouha. Ze test er 10 en haalt er de gezondste soorten uit. [naar artikel]
De bekendste diëter van heel België is ongetwijfeld Bart De Wever, die in de HLN Original Mijn Dieet vertelt hoe hij al 11 jaar lang op gewicht blijft. “Ik ben eindelijk niet meer obsessief bezig met calorieën tellen”, vertelt hij aan diëtiste Sanne Mouha daarover. Hoe sloeg hij erin om zoveel af te vallen? En hoe kan hij het vandaag zo goed volhouden? Mouha bespreekt wat wel en geen goed idee is. “Iedereen vraagt naar het grote geheim achter mijn dieet.” [naar artikel]
Grote Britse horecagelegenheden, takeaways en ketens zijn sinds begin deze maand verplicht om ook de calorieën bij elk gerecht op het menu te vermelden. Maar Sanne Mouha, diëtiste aan het UZA, vindt dat er wat schort aan de maatregel. "Gezond eten is meer dan calorieën tellen." [naar artikel]
Eiwitrepen of proteïnebars kun je tegenwoordig overal kopen: van de supermarkt tot het tankstation. Ze worden neergezet als ‘gezonde snack voor onderweg’ of zelfs ter vervanging van een maaltijd. Maar zijn ze wel zo gezond? Helpen ze om af te vallen? En zijn ze voor iedereen allemaal even nuttig? HLN-diëtiste Sanne Mouha neemt zes bekende merken onder de loep en komt tot verrassende conclusies: “Deze reep bevat maar 0,3 gram suiker.” [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershots vind je overal tegenwoordig, net als het ingrediënt gember in recepten. De specerij werd populair omdat die zo gezond zou zijn. Ideaal om te drinken tijdens de zomer om ons beter te voelen. Maar hoe gezond zijn de kant-en-klare gembershotjes uit de supermarkt? Diëtiste Sanne Mouha test er 10 en bekijkt hoé ‘heilzaam’ deze precies zijn. “Dit merk verkoopt je eigenlijk veredelde frisdrank.” [naar artikel]
Iedereen drinkt weleens graag een glas fruitsap, maar uit een nieuwe studie van Harvard University blijkt dat elke dag een glas fruitsap drinken je BMI verhoogt. Is de drank dan echt ongezond? Diëtiste Vicky De Beule verheldert wat fruitsap zoal met je lichaam doet. “Het feit dat je niet moet kauwen, zorgt voor een effect in je hersenen.” [naar artikel]
Meer bewegen en minder eten? Dat vermageren ingewikkelder is dan dat hebben velen al ervaren bij het volgen van een dieet. Hoe raak je wél kilo’s kwijt deze keer? En wat zijn de meest gemaakte fouten op vlak van diëten? Diëtiste Vicky De Beule deelt de vijf grootste valkuilen die zij in haar praktijk tegenkomt en reikt haalbare oplossingen aan. “Met te weinig calorieën kan je je lichaam niet geven wat het nodig heeft.” [naar artikel]
De bekendste diëter van heel België is ongetwijfeld Bart De Wever, die in de HLN Original Mijn Dieet vertelt hoe hij al 11 jaar lang op gewicht blijft. “Ik ben eindelijk niet meer obsessief bezig met calorieën tellen”, vertelt hij aan diëtiste Sanne Mouha daarover. Hoe sloeg hij erin om zoveel af te vallen? En hoe kan hij het vandaag zo goed volhouden? Mouha bespreekt wat wel en geen goed idee is. “Iedereen vraagt naar het grote geheim achter mijn dieet.” [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
We maken ons op voor een weekend met uitgebreide feesttaferelen. Op het menu? Kroketjes, kalkoen en een kerststronk. Kortom, zeer veel eten, met mogelijk alle gevolgen van dien. ‘Anti-dieetdiëtiste’ Celien Rombouts tipt hoe je jezelf bevrijdt van enige schuldgevoelens en van het gevaar dat je je laat gaan. “Je mág jezelf overeten en het dessert erbij proppen. Als je er écht zin in hebt.” [naar artikel]
In de supermarkten kan je niet naast het lightaanbod kijken, maar wat is light precies? En is het automatisch een gezondere keuze? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 10 populaire voedingsmiddelen in de light- en originele versie, van kaas tot frisdrank en worstjes. Bij elk product duidt ze waarom welke variant een betere keuze is. “Kies van dit ingrediënt de versie die je het lekkerst vindt, want hier maakt het geen verschil.” [naar artikel]
In de supermarkten kan je niet naast het lightaanbod kijken, maar wat is light precies? En is het automatisch een gezondere keuze? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 10 populaire voedingsmiddelen in de light- en originele versie, van kaas tot frisdrank en worstjes. Bij elk product duidt ze waarom welke variant een betere keuze is. “Kies van dit ingrediënt de versie die je het lekkerst vindt, want hier maakt het geen verschil.” [naar artikel]
Meer bewegen en minder eten? Dat vermageren ingewikkelder is dan dat hebben velen al ervaren bij het volgen van een dieet. Hoe raak je wél kilo’s kwijt deze keer? En wat zijn de meest gemaakte fouten op vlak van diëten? Diëtiste Vicky De Beule deelt de vijf grootste valkuilen die zij in haar praktijk tegenkomt en reikt haalbare oplossingen aan. “Met te weinig calorieën kan je je lichaam niet geven wat het nodig heeft.” [naar artikel]
De hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft, verschilt per persoon. Het hangt af van geslacht, lichamelijke activiteit, leeftijd en gewicht. Hoe voorkom je echter dat je ongemerkt aankomt? Waar moet je dan best op letten? Iris Groenenberg, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum en diëtiste Berdien Van Wezel leggen uit. [naar artikel]
De hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft, verschilt per persoon. Het hangt af van geslacht, lichamelijke activiteit, leeftijd en gewicht. Hoe voorkom je echter dat je ongemerkt aankomt? Waar moet je dan best op letten? Iris Groenenberg, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum en diëtiste Berdien Van Wezel leggen uit. [naar artikel]
De hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft, verschilt per persoon. Het hangt af van geslacht, lichamelijke activiteit, leeftijd en gewicht. Hoe voorkom je echter dat je ongemerkt aankomt? Waar moet je dan best op letten? Iris Groenenberg, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum en diëtiste Berdien Van Wezel leggen uit. [naar artikel]
Een hele zomer lang zal ze ons helpen afkicken van diëten en ons gidsen naar een betere relatie met ons lijf én met voeding. Daarom stellen we haar dit nu al even in detail aan jullie voor: antidieet-diëtiste Celien Rombouts. [naar artikel]
Tijdens het telewerken smeren we nog steeds massaal zelf een boterham of broodje voor de lunch, in plaats van er eentje te bestellen. Het populairste beleg hiervoor blijken smeersalades te zijn. Liefst 8 op 10 Belgen haalt er regelmatig in huis. Vooral klassiekers als kip curry, tonijn en krabsalade vallen in de smaak. Maar zijn die ook een gezonde keuze? Diëtiste Sanne Mouha nam de ingrediënten van een aantal merken onder de loep. “Vaak is meer dan de helft van een salade olie, en minder dan de helft dus vlees, vis of groenten.” [naar artikel]
Tijdens een gesprek met een diëtiste haalt Dominique Van Malder in Patiënt Dompi aan wat hij op een willekeurige dinsdag allemaal heeft gegeten en gedronken. Als het gaat over zijn drinkgedrag wordt al snel duidelijk dat de acteur dagelijks alcohol consumeert. “We zien meer en meer alcoholverslavingen bij mensen die een bypass hebben laten steken”, aldus de diëtiste. “Mensen kunnen minder eten en worden dus sneller dronken van een glas.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.