Nu het Europese Parlement zich over een ban op het additief fosfaat in bevrozen kebabvlees buigt, wordt het populaire broodje vlees met de dood bedreigd, zo waarschuwt de Duitse krant Bild. [naar artikel]
Paniek in Duitsland. Het Europees Parlement overweegt de toevoeging van de stof fosfaat in bevroren kebabvlees te verbieden. Als het voorstel wordt... [naar artikel]
En of döner kebab populair is: Limburgers stemden meer dan 18.000 keer op hun favoriete kebabzaak. De top vijf vormt meteen het clubje finalisten: zij krijgen volgende week bezoek van onze vierkoppige jury, die de winnaar kiest. Maar eerst even kennismaken: “Ik eet élke dag kebab”. [naar artikel]
Onze juryleden zijn het er allemaal over eens: het belangrijkste ingrediënt van een lekkere kebab, da’s het vlees. Maar hoe wordt dé smaakbom van je kebab precies gemaakt? En hoe groot kan zo’n kebab-rol worden? [naar artikel]
Een kebab of pita is veel meer dan een hap die je alleen maar eet in het midden van de nacht na een recordpoging om het meeste aantal pinten te drinken. Op zijn best is een goede pita of een kebab een indringend, beklijvend gerecht dat je heel snel meeneemt naar Duizend-en-een-nacht. [naar artikel]
Twee weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Beste Kebab van Limburg. Genkse kebabzaak Saray veroverde het hart van onze jury en ging naar huis met de hoofdprijs. Bekijk op onderstaande kaart wie de beste kebab heeft in jouw gemeente. [naar artikel]
Wordt een broodje döner kebab in je geliefde snackbar straks een flink stuk duurder? Een Turkse producentenvereniging diende alvast een aanvraag in bij de EU om de naam ‘döner’ te beschermen voor vlees dat volgens een traditioneel en gestandaardiseerd recept is klaargemaakt. [naar artikel]
Zaterdag kom je eindelijk te weten waar in Limburg je de allerlekkerste kebab kan eten, al lichten wij nu al een tipje van de sluier op. Onze vierkoppige jury schuimde de vijf finalisten af om te proeven van heerlijk kebabvlees, en noteerden hun bevindingen. Ziehier: het juryrapport van de Beste Kebab van Limburg. [naar artikel]
Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Snack Aydin, een kebabzaak in hartje Hasselt waar massaal op werd gestemd. Zaakvoerder Gokten Aydin (50) krijgt deze week vier hongerige juryleden over de vloer: “Het recept van onze marinade bleef sinds 1985 onveranderd.” [naar artikel]
Heerlijk gemarineerd kebabvlees, voor veel Turken is het recept een goed bewaard familiegeheim. Gelukkig is er Beyhan Agirdag, de Turkse foodblogger en jurylid in de Beste Kebab van Limburg leert ons met plezier hoe je zelf döner kebab kan maken. Het is niet moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. En het resultaat is vies goed! [naar artikel]
Het broodje kebab is gered! Dönerverkopers kunnen probleemloos beperkte hoeveelheden fosfaat gebruiken bij het invriezen van hun vlees. [naar artikel]
Een döner kebab wordt vaak afgeschilderd als een late night snack en een kebabzaak heeft vaak een wankele reputatie, maar dat verandert stilaan. Net zoals met andere soorten fastfood komen er meer ‘haute kebab’-zaken in beeld. Onder andere chefs zoals Sergio Herman pimpen het gerecht, maar wat typeert een écht authentieke kebab? Hoe zit het met het vlees? En kan je het zelf maken? “Het is een ambacht die wij hier nog niet kennen. Die smaak kan je met niks vergelijken.” [naar artikel]
Waar eet je de lekkerste kebab van Limburg? Nog tot en met zondag kan je stemmen op jouw favoriete kebabzaak, daarna krijgen de vijf populairste adresjes een bezoekje van vier professionele lekkerbekken: zij kiezen de Beste Kebab van Limburg. Dit zijn hun do’s en don’ts: “Als ik dit zie in een kebabzaak, maak ik rechtsomkeer.” [naar artikel]
Eén jaar gratis kebab, daar mag Zonhovenaar Raf Hermans (36) zich dankzij HBVL aan tegoed doen. Zijn favoriete kebabzaak haalde de top vijf van De Beste Kebab van Limburg, en daar zal Raf het komende jaar wat vaker gezien worden. “Nu ga ik elke week, met heel het gezin.” [naar artikel]
Een krokant broodje, gevuld met sappig vlees en heerlijke groenten. Na al die feestmaaltijden krijgen heel wat Vlamingen opnieuw zin in ‘gewone’ dingen, zoals een kebab. Maar hoe weet je zeker dat je een kwaliteitsvolle zaak binnenstapt? En welk soort vlees zit er in een authentieke döner kebab? Wij vroegen het aan Pitta & Pizza Izmir, een van de beste kebabzaken van het land mét 34 jaar ervaring. [naar artikel]
De kebab: al jaar en dag een klassieker in het Limburgse fastfoodaanbod. Sappig gekruid lams-, kalfs- of kippenvlees tussen je broodje? Bij één van deze kebabzaken vind je je gading. [naar artikel]
Zowel de vestiging van Ali Baba in de Vennestraat als Ali Baba in de Stalenstraat kroonden zich tijdens de stemming voor de Beste Kebab van Limburg moeiteloos tot finalist. “Mijn vader combineerde zijn job bij Ford Genk een tijdlang met kebab verkopen”, aldus uitbater Ali Ozaktan. [naar artikel]
Elke zondag zijn er gratis frietjes, kebab of pizza voor de bewoners van de serviceflats ’t Kompas in As. Zolang de coronacrisis aanhoudt zijn de uitbaters van Frituur Extrema en Aksu Kebab van plan om deze groep senioren blij te maken met een wekelijkse smulpartij. [naar artikel]
Negentien toeristen, onder wie vijf Nederlanders, zijn in Berlijn erg ziek geworden na het eten van een broodje kebab. De hulpdiensten moesten [naar artikel]
Wie ’s nachts na een avondje uitgaan nog honger heeft, springt al snel ergens binnen om een pak friet of een kebab te verorberen. Maar hoe wordt die laatste snack eigenlijk gemaakt? [naar artikel]
Op dinsdag 7 april, kreeg het gemeentepersoneel een smakelijke verrassing. Ozcan van kebab Huzur trakteerde alle medewerkers namelijk op heerlijke pizza's, frieten en slaatjes. [naar artikel]
De lekkerste döner kebab van Limburg eet je in… trommelgeroffel: Saray in Genk. Dat is het verdict van onze vierkoppige jury, nadat ze ne grote half-pikant bestelden bij de vijf finalisten. [naar artikel]
Waar eet je de beste döner kebab van Limburg? Misschien wel in Has Kebab & Pizza in Genk, een kebabzaak in Genk waar massaal op werd gestemd. Samen met zijn vader Hasan Önder (58) maakt zoon Taha (24) zich op voor een bezoekje van de jury: “De band tussen mijn papa en mij is ons geheime wapen.” [naar artikel]
3 stemmen kwamen de indieners van het voorstel om fosfaten in kebab te verbieden te kort. Een van hen, europarlementslid Bart Staes van Groen, haalt uit naar de parlementsleden van de Europese Volkspartij. Die stemden bijna allemaal tégen een verbod. [naar artikel]
Drie recepten om studenten in ‘de blok’ te verwennen: maak een geweldige kebab in het weekend, en geef de ribollita en vislasagne mee naar hun kot. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.