In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan... [naar artikel]
De ene eet zijn fruit liever keihard, voor de ander mag het wat zachter zijn. Een foto op sociale media zorgt alvast voor een verhitte discussie. Wanneer is een banaan nu perfect rijp? Oordeel vooral zelf. De discussie over de fruitsoort barstte los toen het account fitness_meals met haar twee miljoen volgers een prent van […] Het bericht LIFEHACK. Wanneer is een banaan nu perfect rijp? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Op sociale media gaat een foto viraal van een berg bananen die allemaal apart verpakt zijn in plastic. De meningen over het wel of niet inwikkelen zijn verdeeld. Toen een klant inkopen deed in de Australische supermarkt Woolsworth, kon hij zijn ogen niet geloven toen hij de fruitafdeling passeerde. Elke tros bananen was in plastic […] [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]
De tint van je banaan – groen, geel of al bijna volledig bruin – geeft je een idee van hoe hij zal smaken en of je veel draadjes van je banaan zal moeten plukken. Maar hoe rijp je banaan is, bepaalt ook hoe je lichaam het fruit verwerkt en welk effect het heeft op je gezondheid. Hilde De Geeter van voedingscentrum NICE legt uit hoe dat zit: “Als je yoghurt eet bij een rijpe banaan, is dit gezondheidsvoordeel minder groot.” [naar artikel]
Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen perfect eetbare bananen weg, een verspilling die op jaarbasis 80 miljoen pond (94 miljoen euro) kost. Dat blijkt uit cijfers van de Britse afvaldienst Wrap, die worden gepubliceerd door de supermarktketen Sainsbury’s. Een derde van de consumenten geeft toe een banaan niet te zullen opeten als er zich ook maar een […] The post Britten gooien dagelijks 1,4 miljoen perfect eetbare bananen weg appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Bij een bananenschil denk je waarschijnlijk meteen aan flauwe mopjes en uitglijden. Meer dan dat kan je er niet mee doen, toch? Fout. Blijkbaar kan je de schil gebruiken als vleesvervanger. En dat blijkt nog lekker te zijn ook. Als vegetariër of veganist ben je constant op zoek naar lekkere alternatieven voor dierlijke producten. Havermelk […] Het bericht Bananenschil is de nieuwste vegan vleesvervanger verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
Pancakes met banaan: heerlijk. Maar pancakes met gekarameliseerde banaan: echt wauw. Vervang de melk door plattekaas voor extra fluffly exemplaren... [naar artikel]
01:00 De banaan zoals we die kennen, dreigt door een hardnekkige ziekte te verdwijnen. Met hulp uit Leuven wil de fruitproducent Chiquita binnen acht jaar een gloednieuwe banaan ontwikkelen. ‘De klant mag e... [naar artikel]
Blauwe plekken zijn niet echt flatterend. Een bananenschil zou daarvoor een geneeskrachtige werking hebben, die in een mum van tijd je huid herstelt. Daarnaast zijn bananen ook heel gezond voor je darmwerking. Bananenschillen bevatten flinke hoeveelheden kalium en mineralen die ervoor zorgen dat je huid zich herstelt. Ze worden ook ingezet als middel tegen allergieën, insectenbeten […] Het bericht LIFEHACK. Werk je blauwe plek weg met een bananenschil verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kris Chari reageert beledigd nadat hij op een vlucht van Japan Airlines een banaan met een paar eetstokjes geserveerd kreeg als ontbijt. Voor het opstijgen had de stewardess hem nog bevestigd dat hij een veganistisch menu kreeg, maar een banaan als volwaardige maaltijd had hij niet verwacht. [naar artikel]
Een banaan die met ducttape tegen een muur was geplakt als onderdeel van de kunstbeurs Art Basel Miami Beach is door een bezoeker opgegeten. Waarde van het kunstwerk: 120.000 dollar of 108.000 euro. Liefhebber van moderne kunsten Stijn Van de Voorde weet waarom een banaan aan uw muur nooit evenveel waard zal zijn. [naar artikel]
Ja, we weten dat het wansmakelijk klinkt, wij krijgen zelfs spontaan kokhalsneigingen als we denken aan een kiwi met harige schil opeten. En toch [naar artikel]
Een banaan die met ducttape tegen een muur was geplakt als onderdeel van de kunstbeurs Art Basel Miami Beach is door een bezoeker opgegeten. Waarde van het kunstwerk: 120.000 dollar of 108.000 euro. Liefhebber van moderne kunsten Stijn Van de Voorde weet waarom een banaan aan uw muur nooit evenveel waard zal zijn. [naar artikel]
Het mag dan misschien niet erg aantrekkelijk klinken toch eet je een kiwi beter in zijn geheel op. En dat wil zeggen mét de bruine schil. [naar artikel]
"Ik werkte 5 jaar in een bakkerij. Niemand houdt zoveel van taart als ik. No way dus dat ik gebak ooit zou schrappen van mijn menu. Maar ik ging wel op zoek naar gezonde ingrediënten. Enter olijfolie, pindanoten en bananen. Een guilty pleasure zonder guilt oftewel het perfecte tussendoortje!" [naar artikel]
Af en toe bots je in een recept op zeste van citroen als ingrediënt. Gebruik je om die zeste te maken dan best een schil van een biologische citroen of kan een niet-biologische schil geen kwaad voor ons lichaam? Voedingsexperte Marlies Huysentruyt duidt hoe het zit en legt uit hoe je die zeste met veel smaak in gerechten verwerkt. “Het is een misverstand dat je de schil van biologische citroenen niet moet wassen voor gebruik.” [naar artikel]
Jan Tytgat, de bekendste toxicoloog van ons land, raadt af om een schijfje citroen toe te voegen aan je gin-tonic. “De schil zit vol pesticiden en die kunnen zelfs kankerverwekkend zijn”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.