Frisse visgerechten passen perfect bij zomerse temperaturen. En met zoveel lekkers uit onze eigen Noordzee is dat erg gemakkelijk. Foodie Elise Van de Poele tovert vijf smakelijke recepten uit haar mouw, klaar in minder dan een uur. Van pasta met mosselen tot fish-and-chips met Belgisch bier: zo veelzijdig kan vis zijn. [naar artikel]
Een extreem verrukkelijk slaatje maken is helemaal niet zo moeilijk. Doe net zoals foodblogster Fouett Magic en ga voluit voor seizoensgroenten. Deze maand zijn groene asperges en radijsjes extra knapperig en smaakvol én je kan ze - lekker ecologisch! - recht van het veld halen. Een frisse vinaigrette maakt het helemaal af. [naar artikel]
Een extreem verrukkelijk slaatje maken is helemaal niet zo moeilijk. Doe net zoals foodblogster Fouett Magic en ga voluit voor seizoensgroenten.... [naar artikel]
Een hip ontbijt, een frisse lunch om mee te nemen en drie snelle gezinsgerechten: foodie Elise Van de Poele tipt vijf snelle én duurzame recepten... [naar artikel]
Te laat voor de wintergroenten, te vroeg voor de zomergroenten: voor wie in de keuken liefst met seizoensgebonden producten werkt, is de maand april. Daar willen de ouders van het online magazine Maison Slash iets aan doen: ze dagen je uit om volgende week enkel te koken met de weinige seizoensgroenten die er zijn en bieden de hulp van chef Sofie Dumont aan. [naar artikel]
In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas. [naar artikel]
Heb je nog heel wat inspiratie nodig om al die restjes uit je koelkast op te werken dit weekend? Foodie Sonja Peeters bedacht 3 handige recepten om oud brood, aardappelschillen of overgebleven groenten op te koken én tegelijkertijd verrassende gerechten op tafel te toveren. Geen food waste voor jou deze week! [naar artikel]
Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]
Nog één week en de zomervakantie gaat van start. Als je thuis je kroost moet entertainen, betekent dat straks minder tijd om uitgebreid te koken. Geniet er deze week nog met volle teugen van dankzij de frisse recepten van onze HLN-chefs. Welke zet jij al zeker op het menu? [naar artikel]
Het is guur buiten en het begint in de namiddag al donker te worden. Omdat de dagen kort zijn, verlangen we naar lange avonden binnen met verwarmende maaltijden. Denk aan stevige soepen en rijkelijk gevulde risotto, maar ook aan winterse stoemp met aardappelen en groenten. De winterse keuken heeft genoeg te bieden om samen lekker lang te genieten van het avondeten. [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Altijd honger maar niet altijd inspiratie? Foodie Files to the rescue. Elke maand deelt een bekende food blogger zijn keukengeheimen en elke week krijg je een nieuwe, inspirerende receptvideo. Ellen Kegels, het brein achter de fair knitwear van LN Knits en kookboek #LNFairFood, is dit keer foodie van dienst. De health queen zweert bij superfoods en laat je met vier gemakkelijke recepten ontdekken hoe je ze heerlijk kan klaarmaken. Haal jij je gezondheidsboost uit de groentenquiche, vijgensalade, het rode biet-torentje of de rainbowbowl? Check alle foodies en hun recepten op www.foodiefiles.be! [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Hartig of zoet? Buiten Koken is het basisboek voor outdoor koken. [naar artikel]
Na een lange werkdag heb je waarschijnlijk zelden zin om nog uitgebreid te koken, laat staan om iets gezonds op tafel te toveren. Terwijl je... [naar artikel]
De liefde gaat door de maag, zeker als je een foodie date. En als jouw foodie van zoet houdt, is een zelfgemaakt dessert de ultieme manier om... [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Omdat we àltijd honger hebben maar inspiratie soms ver te zoeken is lanceert Nina in samenwerking met Lidl de Foodie Files. Een jaar lang verklappen 12 bekende food bloggers hun keukengeheimen en delen ze hun favoriete recepten. Elke maand een nieuwe Foodie, elke week een nieuw, creatief recept. [naar artikel]
Een zomerse maaltijdsalade of een frisse side dish bij de barbecue? Met groene sla, aubergine en Griekse yoghurt scoor je elke zomerdag! [naar artikel]
Wat is knalgroen, supergezond en superpopulair? Juist, ja: matcha. Deze gepoederde thee uit Japan verovert wereldwijd harten. Matcha wordt gebruikt in gerechten en drankjes, maar ook beautyfreaks kicken erop. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft drie recepten die je thuis kunt uitproberen. [naar artikel]
Periodiek vasten of intermittent fasting kennen we ondertussen wel. Meer zelfs, heel wat mensen schakelden tijdens de lockdown over op deze nieuwe eetwijze. Dokter en auteur Servaas Bingé schreef erover in zijn boek ‘16:8: Met intermittent fasting naar een gezonder gewicht.’ Hij licht toe hoe intermittent fasting werkt en deelt vijf recepten die binnen de levensstijl passen. Wat je meteen merkt? Gezond hoeft niet saai te zijn. [naar artikel]
Wie niét op vakantie is momenteel kan gelukkig genieten van vakantie in eigen land dankzij de tropische temperaturen die blijven aanhouden. Warm weer vraagt om frisse, lichte gerechten die niet al te zwaar op onze maag liggen én die ons niet doen zweten. Deze 5 recepten van het HLN Eten-weekmenu koelen je af op hete dagen en zijn nog eens betaalbaar ook. Smakelijk! [naar artikel]
Voedzaam, ecologisch, evenwichtig én om van te genieten. Zo omschrijft Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar recepten. “Om plezier aan te beleven.” [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.