Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tip voor de barbecue: zo krijg je vlees altijd perfect gaar

30/07/2019 - 16:42
"Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Leg niet je hele rooster vol, dat werkt niet”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je het perfecte stuk vlees kiest en grilt op de barbecue (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]


2. “Dit vlees is een betaalbaarder alternatief voor een klassieke steak”: topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt 10 lezersvragen over barbecueën (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]


3. Welk vlees past het best op de BBQ en hoe grill je het? Topchef Luc Bellings geeft advies: “Te veel tegelijk bakken is veelgemaakte fout” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]


4. Mag je zilverpapier op de barbecue gebruiken? En hoe voorkom je uitgedroogd vlees? Topslager Hendrik Dierendonck geeft antwoord op 10 lezersvragen (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


5. Hoeveel vlees voorzie je per persoon? En hoe barbecue je een T-bonesteak? Topslager Hendrik Dierendonck beantwoordt lezersvragen (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


6. 10 lezersvragen over barbecue beantwoord door topslager Hendrik Dierendonck: “Een gewone ijskast heeft geen ventilatie, waardoo vlees snel gaat rotten” (07/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]


7. OPROEP. Heb jij een vraag over je barbecue of over hoe je best kunt grillen? Stel ze hier aan onze vleesexpert (26/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Van een gezellige barbecue op een zomerse dag houden we allemaal: maar hoe krijg je dat toestel aan? Waarom krijg je altijd een zwartgeblakerd vleesje? Hoe maak je vlees, vis of groenten het best klaar op de barbecue en wat mag zeker niét? Is dat één van jouw vragen of zit je met iets anders: stel je vraag dan hieronder aan vleesexpert Hendrik Dierendonck en wie weet lees je binnenkort het antwoord op HLN. [naar artikel]


8. Barbecue gepland? Laat je eten zo lang mogelijk in de koelkast en let op met rauw of slecht gebakken vlees (16/06/2023 - VRT NWS)

Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op om voorzichtig te zijn met rauw vlees op de barbecue. "Bij een barbecue staat het vlees vaak warm te worden wanneer het al gebakken is. Dan is de kans groot dat er zich bacteriën op ontwikkelen", waarschuwt de dokter. Hoe slecht is rauw vlees eigenlijk voor onze gezondheid? En hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? [naar artikel]


9. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je ziet wanneer je vlees gaar is (26/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Van varkenskotelet over kippenbout en côte à l’os tot veggieburger: grillmaster Peter De Clercq toont je stap voor stap hoe jij je gasten inpakt met perfect gebakken stukjes vlees. [naar artikel]


10. Barbecue voor veggies: de ultieme tips van groentenchef Seppe Nobels (05/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Barbecue staat nog te vaak synoniem voor vlees, véél vlees. Maar ook met groenten kan je verrassend uitpakken, aldus groentekok en... [naar artikel]


11. Staalborstel? Hoeft niet: zo krijg je je barbecue snel én simpel opnieuw perfect proper (17/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo zalig als een gezellige barbecue onder een stralende zon. Het enige wat je misschien tegenhoudt, is het schoonmaken van je toestel nadien. Dat is een vervelende klus, die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt of zelfs helemaal schrapt. Geen nood: vtwonen.be springt te hulp en voorziet je van een rits slimme tips waarmee jij je barbecue in een handomdraai degelijk schoonmaakt. [naar artikel]


12. “Als je een worst bakt, prik er dan geen gaatjes in.” Topslager Hendrik Dierendonck deelt tien gouden regels voor wie heerlijk vlees wil barbecueën (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


13. Zo bak je de perfecte burger op de barbecue volgens topslager Luc De Laet: “Het vlees mag niet te mager zijn. Dan wordt het droog en taai” (17/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]


14. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft en beoordeelt 12 BBQ-wijnen: “Voor amper 4,49 euro krijg je hier echt goede kwaliteit" (15/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. “Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden.” [naar artikel]


15. Hoe krijg je dat barbecuerooster schoon? En wanneer is het tijd om het vlees om te draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die barbecue-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]


16. Deze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden (30/07/2020 - Metro)

Een barbecue is niet compleet zonder dessert, maar het hoeven niet altijd marshmallows te zijn. De mierzoete sponsjes die krokant worden boven het vuur zijn zonder twijfel de makkelijkste nagerechtoptie voor bij de barbecue. Toch zijn er nog een hoop andere, wellicht iets originelere desserts die je makkelijk bereidt met behulp van een vuurtje. Bij […] Het bericht Deze drie desserts kan je makkelijk op de barbecue bereiden verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


17. Leg eens een originele saté op de barbecue: kookboek Indostok geeft inspiratie, van vlees en vis tot vegetarisch (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Kent u dat, op een zomerse barbecue onderweg van het barbecuestel tot aan de tafel alvast gretig met je tanden een stukje vlees van een satéstok trekken? Vast wel, hoewel dat bij mij meestal een teleurstelling teweegbrengt. Vaker wel dan niet zijn de stukjes varkensvlees of kip droog en aan de taaie kant. [naar artikel]


18. Barbecue – weer…Toon ons hoe u het doet! (26/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Met een heerlijk weekeinde van tropische dagen ( +30 °) en tropische nachten (+ 20 °) voor de boeg, halen we met z’n allen de barbecue boven. Dat gaat op de ene plaats al wat makkelijker dan de andere. Er zijn immers barbecues in alle maten en gewichten. Sommigen smeden hun barbecue zelf, anderen spenderen veel euro’s om de beste barbecue aan te kopen, maar altijd is het met dat éne doel: de gasten verwennen met de lekkerste barbecue. ! [naar artikel]


19. Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? (20/05/2021 - Express)

Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]


20. Kristof uit Haaltert bakt 81 uur aan een stuk en breekt wereldrecord barbecue (29/01/2024 - VRT NWS)

In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. [naar artikel]


21. Geen aanmaakblokjes in huis? Geen probleem: met chips krijg je de barbecue ook in gang (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Je hebt geen aanmaakblokjes meer in huis, maar wil een barbecue in gang steken? Dan kan een zak chips de oplossing zijn. Want wist je dat je met deze snack perfect het vuur in gang kan steken? Zanne uit Technopolis legt uit hoe je het moet doen en waarom het werkt. [naar artikel]


22. Spek met eieren als ontbijt vandaag? Vleeschef tipt hoe je het vlees zo krokant mogelijk bakt: “Dunne lapjes worden sneller gaar” (06/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet soms bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]


23. Topslager deelt 10 gouden regels voor de barbecue: "Als je worst bakt, prik er dan géén gaatjes in” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]


24. Vleesvervangers op de rooster: vegetarisch en barbecue, gaat dat samen? (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, maar in de zomer blijft het verleidelijk om die barbecue vol te stouwen met steak en worst. Toch... [naar artikel]


25. Spek met eieren als ontbijt vandaag? Vleeschef tipt hoe je het vlees zo krokant mogelijk bakt in 1-2-3: “Dunne lapjes worden sneller gaar” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Lang weekend: tijd voor een uitgebreid ontbijt. Staat spek met eieren hoog op jouw favoriete lijstje, maar krijg je dat spek niet krokant genoeg gebakken? Dan tipt het internet tegenwoordig vaak bloem als geheime ingrediënt. Maar is dat écht nodig om het spekreepje krokant te krijgen? En bak je het vlees best in de pan, de oven of de airfryer voor het meest crispy resultaat? Chef Matthias Jacobs van het Antwerpse vleesrestaurant Black Smoke legt het allemaal uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!