In tien jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers met meer dan 14,5 procent gedaald, zo blijkt uit een analyse van zelfstandigenorganisatie NSZ op basis van cijfers van Statbel. “In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen minder dan in 2009”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Dat zijn bijna twee bakkers per week die verdwijnen. [naar artikel]
“Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen. [naar artikel]
“Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen. [naar artikel]
“Elke week doen er gemiddeld twee bakkers de deuren dicht”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. [naar artikel]
Op 10 jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers in ons land met 14,5 procent gedaald. In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen... [naar artikel]
Op 10 jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers in ons land met 14,5 procent gedaald. In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen... [naar artikel]
Onze Belgische voedingsbedrijven verkochten vorig jaar opnieuw minder, stelt de sectorfederatie Fevia vast. Fevia trekt daarom ook aan de alarmbel en kijkt richting de overheid voor concrete maatregelen. [naar artikel]
Hans Kerckhofs uit Westerlo viert zijn dertigste verjaardag als schoenmaker en maakt van de gelegenheid gebruik om de alarmbel te luiden. Schoenmakers vind je minder en minder in het straatbeeld. Waar er dertig jaar geleden nog bijna vierduizend waren in Vlaanderen is dit aantal gedaald tot minder dan 400. Je moet al goed zoeken om er in elke gemeente nog eentje te vinden. [naar artikel]
De federatie van bakkers in Vlaanderen trekt aan de alarmbel. Verschillende bakkers kunnen de enorme energieprijzen én daarbij ook stijgende kosten voor grondstoffen niet meer dragen. Zo werkt bijvoorbeeld 80 procent van de bakkers met gasovens, waar de kosten zelfs vijf tot zes keer hoger liggen dan vorig jaar. Christel van Bakkerij Franssen ziet zelfs geen andere optie meer dan haar deuren te sluiten: “Ik wens alle andere bakkers nog heel veel ‘courage’ toe.” [naar artikel]
Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]
Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]
Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]
Bakkerij Lints is een van de bekendste bakkers van Antwerpen. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komen ook zij in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.” [naar artikel]
Dopingjager Peter Van Eenoo trekt aan de alarmbel. Als gevolg van de coronapandemie zakt het aantal dopingcontroles wereldwijd dit jaar naar... [naar artikel]
Bakkerij Lints is een van Antwerps bekendste bakkers. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komt ook deze bakker in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.” [naar artikel]
Door de coronapandemie zijn vorig jaar 30 procent tot 50 procent minder diagnoses vastgesteld van lepra of melaatsheid. Dat is problematisch want als je zo’n besmetting onmiddellijk behandelt, is de patiënt na zes maanden meestal genezen. Maar als geen behandeling opgestart wordt, dreigen misvormingen van handen, voeten en gezicht, met levenslange handicaps tot gevolg. Damiaanactie trekt aan de alarmbel. [naar artikel]
De stiel van artisanale bakker dreigt verloren te gaan bij gebrek aan opvolging. In LImburg waren er 50 jaar geleden nog 400 bakkers, maar dat aantal is teruggelopen tot 100. In Tongeren bijvoorbeeld houden drie warme bakkers het voor bekeken. [naar artikel]
Het is mogelijk dat er nog meer Antwerpse trams geschrapt of ingekrimpt zullen worden. TreinTramBus trekt aan de alarmbel nadat eerder deze week bekendraakte dat tramlijn 7, die het Eilandje met het centrum van Mortsel verbind, dreigt te verdwijnen. Uit de plannen die de gebruikersorganisatie kon inkijken, zal tram 4 ingekort worden en zal het aanbod van lijn 2 naar Merksem sterk verminderen. [naar artikel]
Naar schatting 18% van de bakkers in Vlaanderen doet de deuren rond de feestdagen dicht. Dat zegt beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “Het is een tendens die al enkele jaren merkbaar is. Ook bakkers snakken wel eens naar rust in deze periode.” [naar artikel]
Elke week gaat meer dan één bakker failliet en dubbel zoveel stoppen ermee. De warme bakkers in Vlaanderen staan duidelijk onder druk. Slechts een kwart haalt een gezonde cashflow van minstens 100.000 euro, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Trends. En toch zijn er bakkers die het wél goed doen. Wij gingen langs bij … The post BEKIJK – Warme bakkers onder druk: hoe houden ze hun zaak rendabel? appeared first on Trends. [naar artikel]
Air Cargo Belgium trekt vandaag aan de alarmbel omwille van de aanhoudende hinder bij de dienstverlening van luchtverkeersleider Skeyes. De... [naar artikel]
In het lager onderwijs zijn de besmettingscijfers nog nooit zo hoog geweest en daarom trekt een directeur van een Tongerse school aan de alarmbel. [naar artikel]
Hoogleraar Rob Lavigne, die aan de KU Leuven het Laboratorium voor Gentechnologie leidt, trekt in een blog van de universiteit aan de alarmbel over... [naar artikel]
De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Zo maken sommige Limburgse bakkers zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van Het Belang van Limburg bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]
De gemiddelde Belg speelt elke dag 35 klontjes suiker naar binnen. De Belgische Cardiologische Liga trekt aan de alarmbel en mikt vooral op jongeren. "Cornflakes, fruityoghurtjes, energiedranken en fruitsap zitten vol ongezonde suikers", zegt cardiologe Catherine De Maeyer op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.