Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Asielzoeker aan de slag bij Limburgse bakker: “Ik eet graag Limburgse vlaai”

17/09/2016 - 18:38
"Bakkerij Van Gronsveld uit Bilzen zocht een extra bakkersgast en vond met de hulp van de VDAB een Syrische asielzoeker. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Wat is volgens u dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Vandaag vieren we Limburgdag en dan mag een stukje Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken. Maar welke vlaai is nu dé Limburgse vlaai? Breng hier uw stem uit. [naar artikel]


2. Straks ook Limburgse vlaai in Marokko, met dank aan deze Nederlandse bakker: “Er zal wel extra suiker nodig zijn” (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Limburgse vlaai, gebakken in Marokko: het klinkt misschien gek, maar de Nederlandse bakker Antoine Bongers uit het Nederlands-Limburgse Heythuysen gaat daar over een paar weken voor zorgen. Al zal er wel wat extra suiker bij moeten, denkt hij. [naar artikel]


3. Dit vinden onze lezers dé Limburgse vlaai (19/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Geen betere manier om Limburgdag te vieren dan met een stukje Limburgse vlaai. Daarom vroegen we onze lezers om dé Limburgse vlaai te verkiezen. Er werd massaal gestemd, en de resultaten zijn duidelijk. Knobbelkesvlaai kreeg bijna de helft van de stemmen en mag dus de titel van dé Limburgse vlaai opeisen. Smakelijk! [naar artikel]


4. Limburgse vlaai eindelijk door Europa erkend als streekproduct (15/01/2024 - De Standaard)

Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai erkend als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). “We hebben uren vergaderd, gelukkig met vlaai erbij.” [naar artikel]


5. Vlaanderen en Nederland vragen Europese bescherming Limburgse vlaai aan (07/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Vlaanderen wil de Limburgse vlaai beschermen. Samen met Nederland wil Vlaams minister van economie Hilde Crevits de traditionele Limburgse lekkernij door Europa laten erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding. [naar artikel]


6. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


7. Ambachtelijke bakker Bart Tomassen: “Om drie uur gaat de wekker om Limburgse vlaaien te bakken” (14/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Zeg nooit meer zomaar vlaai tegen een echte Limburgse vlaai want vanaf nu gaat het om een door Europa erkend streekproduct. “Dit is heel goed nieuws voor de ambachtelijke bakkers”, zegt Bart Tomassen van de gelijknamige bakkerij in Genk. [naar artikel]


8. Limburgse vlaai door Europa officieel erkend als streekproduct (15/01/2024 - VRT NWS)

Limburgse vlaai zal vanaf 22 januari een streekproduct zijn, officieel erkend door Europa. Enkel bakkers binnen Belgisch- en Nederlands-Limburg zullen de vlaai nog mogen bakken. Bovendien moet de vlaai aan een reeks strenge voorwaarden voldoen. Wie die overtreedt, riskeert een boete. [naar artikel]


9. De man achter de erkenning van de Limburgse vlaai: “Uren vergaderd, met vlaai uiteraard” (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijftien jaar lang liep Peter Nulens de benen vanonder het lijf om de Limburgse vlaai door Europa erkend te krijgen. “Dit is niet zomaar een label. Er staan strenge boetes op het misbruik van de naam.” [naar artikel]


10. Ondernemersclub Zonhoven trakteert op Limburgse vlaai (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)

De bestuursleden van ondernemersclub OCZ schenken alle 70 leden een Limburgse vlaai om het werkjaar af te sluiten. Een actie van solidariteit en hartelijkheid. [naar artikel]


11. Bakker Bemong, voor oerbrood en lekkere vlaai (20/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Mieke en Bart Bemong openden zopas hun vierde bakkerszaak in het centrum van Opglabbeek. Met een breed aanbod gaande van stevig oerbrood, gebak en lekkernijen en natuurlijk Limburgse vlaai. [naar artikel]


12. Wordt de Limburgse vlaai eindelijk een streekproduct? Hier moet de populaire taart aan voldoen om het label te krijgen (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na 15 jaar wachten is het eindelijk zover: Vlaanderen en Nederland dienen vandaag bij de Europese Commissie een aanvraag in om de Limburgse vlaai officieel te laten erkennen als streekproduct. Volgens bevoegd minister Jo Brouns is de kans op slagen daarbij heel hoog. Al zal de Limburgse vlaai dan aan enkele heel strenge voorwaarden moeten voldoen. Maar om welke eisen gaat het precies? Wij zochten het uit. [naar artikel]


13. Zo wordt de enige echte Limburgse vlaai gemaakt (08/02/2022 - Het Belang van Limburg)

Wat is een Limburgse vlaai en hoe wordt ze gemaakt? Met die vraag trokken we vanochtend naar bakkerij Vangrootloon in Sint-Truiden. Vlaanderen en Nederland vragen de officiële erkenning van Europa voor de Limburgse lekkernij. Bij de Truiense bakkersfamilie die al meer dan honderd jaar actief is, bakken ze de taart al tientallen jaren. [naar artikel]


14. Binnenkort wordt onze vlaai een streekproduct: "In grootwarenhuizen verkopen ze niet de echte vlaai" (18/04/2018 - Het Belang van Limburg)

De bakkers in Belgisch- en Nederlands-Limburg gaan samen bij Europa een aanvraag indienen om Limburgse vlaai te laten erkennen als streekproduct. Al bijna twee jaar zijn ze aan het werken aan het dossier, dat ervoor moet zorgen dat 'onze vlaai' alleen nog in Limburg mag gebakken worden en enkel volgens de regels van de kunst. “Het belangrijkste: Limburgse vlaai wordt gemaakt van gistdeeg. Geen bladerdeeg of zanddeeg zoals elders vaak”, zegt Jan Kerkhofs, de Limburgse voorzitter van beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “En zeker ook: dun van leer, dik van smeer”, knikt leraar Dominique Boonen van de Hasseltse Hotelschool. [naar artikel]


15. Limburgse vlaai op Pukkelpop: “Dat is beter dan Brusselse wafels” (19/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Zondag is vlaaidag, maar na vier dagen feesten op Pukkelpop raken we onmogelijk nog bij de bomma. Daarom deelden we onze Limburgse vlaai uit aan enkele hongerige Pukkelpoppers. [naar artikel]


16. Limburgse vlaai met Limburgse krieken? “Ik vrees ervoor” (06/11/2017 - Het Belang van Limburg)

“Het gaat razendsnel achteruit met de zure kers. Binnen vijf jaar is ze verdwenen’, zo klinkt het vandaag in dagblad De Limburger. Ook bij ons worden er steeds minder krieken geteeld en dat heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld de Limburgse vlaai. Die blijkt niet zo Limburgs als we vermoeden. Het zijn vooral Poolse, Hongaarse en Amerikaanse kersen die onze vlaaien sieren. [naar artikel]


17. Limburgse vlaai is eindelijk als Europees product beschermd (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijftien jaar na de eerste stappen heeft de Europese Commissie de Limburgse vlaai als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) erkend. Dat wordt eerdaags in Brussel officieel gevierd, in aanwezigheid van de Vlaamse en Nederlandse landbouwminister Jo Brouns en Piet Adema. [naar artikel]


18. Limburgse vlaaien mogen alleen nog in Limburg gebakken worden: “Proces-verbaal voor bakkers die regel overtreden” (16/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Limburgse bakkers zijn zo trots als een pauw, want hun vlaaien zijn door Europa erkend als streekproduct. Voortaan mag de naam ‘Limburgse vlaai’ enkel nog gebruikt worden voor baksels die aan zéér strenge voorwaarden voldoen. Maar wat maakt een Limburgse vlaai nu zo uniek? We vroegen het aan bakkerszoon Peter Nulens uit Hasselt. [naar artikel]


19. Wordt de Limburgse vlaai na 15 jaar eindelijk beschermd door Europa? “Ananas is niet toegelaten, abrikozen mogen wél” (17/11/2022 - Het Nieuwsblad)

Donderdag vragen Vlaanderen en Nederland aan de Europese Commissie om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Het dossier is, vijftien jaar na de eerste stappen, helemaal klaar. “Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een nog ruimere bekendheid van onze heerlijke Limburgse vlaaien.” [naar artikel]


20. Dossier voor bescherming Limburgse vlaaien wordt vandaag ingediend bij Europa (17/11/2022 - VRT NWS)

Vlaanderen en Nederland dienen vandaag in Den Haag bij de Europese Commissie samen een aanvraag in om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Als de Europese Commissie de vraag tot erkenning goedkeurt, moet de Limburgse vlaai voortaan aan strenge voorwaarden voldoen en mag ze enkel in Nederlands Limburg of Belgisch Limburg geproduceerd worden. [naar artikel]


21. Europese Commissie erkent Limburgse vlaai als beschermd product (16/01/2024 - Het Nieuwsblad)

De Europese Commissie heeft dinsdag de inschrijving van de ‘Limburgse vlaai’ in het register van Beschermde Geografische Aanduidingen goedgekeurd. Dat moet het streekproduct uit Belgisch en Nederlands Limburg beter beschermen tegen namaak. [naar artikel]


22. VIDEO. Limburgse vlaai op Genk on Stage: tongtwister zorgt voor hilarische situaties (24/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Ook deze zomer trekt het team van Het Belang van Limburg naar de populairste festivals in Vlaanderen. Met een Limburgse vlaai onder de arm en een meedogenloze tongtwister op zak brachten ze dit weekend een bezoekje aan Genk on Stage. [naar artikel]


23. Maastricht organiseert eerste ‘Nationale Dag van de Vlaai’ (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)

De Dag van de Vlaai is een nieuw initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven. Vandaag konden fans van de Limburgse Vlaai tijdens de allereerste editie verschillende stukken lekkers verzamelen via een speciale wandelroute in Maastricht. [naar artikel]


24. Vlaai op de festivalweide? Daar hoort een pintje bij (21/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Limburgse vlaai smaakt altijd, dat merken we wanneer we onze stoeltjes openklappen op Rock Herk. Voor de gelegenheid laten we de koffie achterwege, we passen ons aan de setting aan en gaan voor vlaai met bier! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!