Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes

21/11/2021 - 13:03
"Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De favoriete adresjes van topchef Michaël Vrijmoed: “Prijs-kwaliteit is dit Gentse restaurant top” (09/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed (**). [naar artikel]


2. Wild is volop in het seizoen, maar hoe maak je dit best klaar? Chef Michaël Vrijmoed legt uit: “Fazant is het ideale instapwild” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van hertensteak tot eendenfilet of everzwijnballetjes: het wildseizoen is weer volop bezig. Als klassiek geschoolde chef zweert Michaël Vrijmoed in zijn gelijknamige tweesterrenrestaurant bij seizoensproducten afkomstig van lokale telers, kleinschalige bedrijven en Belgische ambacht. Hij legt uit hoé je dat wild trotseert in de keuken, waar je op moet letten bij de bereiding ervan én deelt een exclusief recept. “Zoek het niet te ver, maak gewoon eens stoverij van everzwijn.” [naar artikel]


3. De 7 favoriete eetadresjes van Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


4. De 7 favoriete eetadresjes van chef Michaël Vrijmoed: “De klassieke tomaat-garnaal is hier schitterend” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs een chef zoals Michaël Vrijmoed (41) van restaurant Vrijmoed in Gent kan niet aan heerlijke klassiekers zoals koffiekoeken weerstaan. “Ik moet mezelf na vijf koffiekoeken van mijn favoriete bakker echt verplichten om te stoppen met er te eten, zó lekker zijn ze”, klinkt het. Wat is die favoriete bakker dan en waar gaat hij het liefst op restaurant? Aan deze 7 eetadresjes in Gent, Antwerpen, Kruisem, Waarschoot, Nazareth en Knokke-Heist brengt hij graag een bezoekje. [naar artikel]


5. 3 x gerechten vol nostalgie van sterrenchef Michaël Vrijmoed (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Met zijn kookboek ‘Vrijmoed Eenvoud’ grasduint chef Michaël Vrijmoed in zijn jeugdherinneringen. Tegelijk is het een ode aan zijn grote passie:... [naar artikel]


6. Sterrenchef Michaël Vrijmoed: “Dat bakje friet ’s nachts probeer ik af te leren” (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bloemkool, raap of aubergine, Michaël Vrijmoed weet er wel raad mee. Met hernieuwde energie staat de chef achter het fornuis van zijn Gentse tweesterrenrestaurant, dat al vaak werd geroemd om zijn speciale groentemenu. “Acht maanden lockdown hebben me geleerd dat er niks gaat boven mensen te zien genieten.” [naar artikel]


7. Paling in 't groen op 10.000 meter hoogte: Michaël Vrijmoed is nieuwe chef voor Brussels Airlines (04/09/2023 - VRT NWS)

Sterrenchef Michaël Vrijmoed uit Gent kookt vanaf oktober voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Voor de passagiers in 'business class' staat binnenkort paling in 't groen en een dessert met cuberdons op het menu. "Ik gebruik lokale ingrediënten en wil herkenbare gerechten maken." [naar artikel]


8. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je al bij Brussles Airlines sinds 2013. De luchtvaartmaatschappij vraagt elk jaar een Belgische sterrenchef om het menu in de business class te verzorgen. Vanaf oktober is het de beurt aan Gentenaar Michaël Vrijmoed (43), hij volgt Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse op. “Het is een mooie uitdaging. Hopelijk vinden er op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


9. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu voor Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je bij Brussels Airlines al letterlijk en figuurlijk sinds 2013, met elk jaar een andere sterrenchef die hun business class menu verzorgt. Vanaf oktober mag Gentenaar Michaël Vrijmoed (43) die fakkel overnemen van Mario Elias van restaurant ‘Le Cor de Chasse’. “Hopelijk vinden op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


10. Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door” (16/09/2023 - Express)

Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […] [naar artikel]


11. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Michaël en Maarten zijn mijn twee toppers, mijn gastronomische zonen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


12. Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet” (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]


13. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]


14. België scoort hoog in de de top 100 beste groenterestaurants: Michaël Vrijmoed is vierde beste groentechef ter wereld (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]


15. Dit is de top 10 van diëten die het meest effectief zijn: diëtist geeft er advies bij. “We weten al 25 jaar hoe we moeten eten, maar we doen het niet” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je er nu in gelooft of niet: diëten blijven populair. Het Amerikaanse US News & Word Report stelde in samenwerking met diëtisten, wetenschappers, dokters en gezondheidsexperts een top 10 samen van de meest haalbare én effectieve diëten voor 2023. Welke eetpatronen scoren hoog? En hoe haalbaar zijn ze echt? Diëtist Michaël Sels bespreekt de top en deelt advies. [naar artikel]


16. Deze 10 diëten zijn het meest effectief. Diëtist geeft advies: “Intermittent fasting staat er niet bij, maar daar zijn goede redenen voor” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Of je er nu in gelooft of niet: diëten blijven populair. Het Amerikaanse US News & Word Report stelde in samenwerking met diëtisten, wetenschappers, dokters en gezondheidsexperts een top 10 samen van de meest haalbare én effectieve diëten voor 2023. Welke eetpatronen scoren hoog? En hoe haalbaar zijn ze echt? Diëtist Michaël Sels bespreekt de top en deelt advies. [naar artikel]


17. Twee Belgische restaurants in top 10 van beste groenterestaurants ter wereld (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona. [naar artikel]


18. Michaël Vrijmoed vierde beste groentechef ter wereld: deze 19 andere Belgische restaurants scoorden ook een plekje in de top 100 (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We’re Smart® World lanceerde op 8 november zijn jaarlijkse top 100 beste groenterestaurants ter wereld. 20 daarvan zijn Belgisch, dat is eentje meer dan vorig jaar. Restaurant Vrijmoed blijft het beste in België, maar zakt wel één plekje naar de vierde plaats wereldwijd. Restaurant Amaranth in Merelbeke met chef Pieter-Jan Lint krijgt de Discovery award voor beste nieuwkomer. Ontdek hier welke Belgische restaurants verder in de prijzen vielen. [naar artikel]


19. INTERVIEW. Met tweesterrenchefs Vrijmoed en Bouckaert terug naar hun leermeester Peter Goossens: “Al op mijn tweede dag bij Hof van Cleve had ik me overslapen” (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jarenlang vormden ze zijn linker- én rechterhand. Maarten Bouckaert eerst als voorbereider van zijn kookboeken en tv-programma’s, Michaël Vrijmoed als souschef in zijn keuken. Vandaag zijn ze allebei zélf de trotse drager van twee Michelinsterren. Hoogste tijd om eens terug te keren naar hun vroegere driesterrennest, Hof van Cleve van Peter Goossens: “Natuurlijk wist ik dat zij het ver zouden schoppen.” [naar artikel]


20. Zo poepsimpel kan koken met wild zijn: deze stroganoff met hinde maak je in één pan klaar (21/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Misschien denk je bij wild: zulk delicaat vlees, dat is te moeilijk voor mij. Think again in dat geval, want dit eenpansgerecht met hinde (een... [naar artikel]


21. Hoe bak je kip perfect op de barbecue? Topslager Hendrik Dierendonck geeft advies: “Wrijf de kruiden na het marineren grof af, anders gaat het verbranden” (26/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Van kippenboutjes tot kipfilets, ze spelen op menig barbecue de hoofdrol. Maar niets zo lekker als een kip die je op zijn geheel bereidt, weet meestersleger Hendrik Dierendonck. Dat kan op een bierblik, dé barbecuehit van vorig jaar, maar wie het graag puurder en eenvoudiger heeft, slaat deze zomer aan het vlinderen. “Het lijkt ingewikkeld, maar het is echt simpel.” Dierendonck geeft advies hoe je kip het best op de barbecue bakt en verklapt zijn favoriete kiprecept. [naar artikel]


22. Kan je je voorbereiden om je te laten gaan tijdens de feesten zonder extra kilo’s? Het advies van UZA-diëtist Michaël Sels (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)

De eindejaarsperiode staat voor de deur: nog een kleine twee weken en we schuiven weer aan de feesttafel. Van allerlei hapjes en kalkoen tot kroketten en de zoetste desserts: kun je er eigenlijk zonder remmingen van genieten als je preventief dieet? Of bestaat er een manier om je metabolisme te boosten, zodat de extra kilo’s na de feestdis beperkt blijven. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, geeft zijn tips om te genieten. Met volle teugen, maar wel op een slimme manier. [naar artikel]


23. ADVIES. Hoe maak ik mijn haarborstel weer proper? (26/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Hoe wordt je favoriete haarborstel weer als nieuw? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology geeft zijn tips prijs. [naar artikel]


24. 10 Miles-winnaar Michaël Somers (26) had zege bij eerste deelname zelf voorspeld: “Gelukkig maakte ik het waar” (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Kinesist Michaël Somers (26) uit Lint won zondag de AG Antwerp 10 Miles en klopte topfavoriet en olympisch atleet Isaac Kimeli. En dat bij zijn eerste deelname. Een onverwachte overwinning voor velen, maar niet voor Michaël zelf. Hij voorspelde zijn winst vorige week al in een interview met Radio 2. “Dat was vooral een gewaagde uitspraak om op te vallen en mijn goede doel Natuurpunt in de kijker te zetten. Gelukkig heb ik het kunnen waarmaken.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!