“Mama, wat kan ik doen?” De kans dat je kinderen deze vraag tijdens de krokusvakantie aan je stellen, is groot. Duik eens de keuken in met hen en de tips van foodblogger ‘Roeckie’s World’. Als schooldirecteur én vader van drie kinderen weet hij als geen ander hoe je kinderen kunt entertainen met een zelfgemaakte wafel of pannenkoek. Hij deelt 6 recepten voor kleuters, kinderen van de lagere school en kinderen in het middelbaar. Ready? Set? Koken maar! [naar artikel]
Een drukke werkdag en ‘s avonds een maaltijd op tafel toveren: het is voor veel mensen een ware struggle. Foodblogger Helen Verhelst verzamelt in haar kookboek ‘Helen Kookt (Elke Dag) toegankelijke en snelle recepten voor jonge starters. “Ik hou zelf niet van lange ingrediëntenlijsten en als ik overschotjes heb, wil ik die nog kunnen opgebruiken", klinkt het. Ze deelt tips én 3 exclusieve, budgetvriendelijke recepten. [naar artikel]
Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten. [naar artikel]
Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Paasvakantie en slecht weer: dat vraagt om gezellig met de kinderen aan het bakken te slaan. Kruip samen met ons de keuken in met foodblogger Laurence Bemelmans, gekend als As Cooked by Ginger. Ze geeft makkelijke bakrecepten met een paastwist voor kleuters, lagereschoolkinderen én tieners. “Deel de stapjes van het bakken op zodat de kinderen niet te snel afgeleid zijn.” [naar artikel]
Tijdens de krokusvakantie namen 70 kinderen deel aan de sportkampen voor kleuters en lagereschoolkinderen in sportpark De Weyer in Kortessem. De sportkampen werden georganiseerd door de sportdienst van de gemeente. [naar artikel]
Deze week in de wereld op je bord: de Italiaanse keuken. Foodblogger Chloé Lauwers bracht er een heel kookboek over uit en neemt je in 5 frisse recepten mee in de cucina die tijdens het regenweer de zon in je bord brengt; [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]
Hoera, krokusvakantie! Met welke uitstapjes kan u uw kinderen een week lang entertainen? VRT NWS lijst enkele leuke tips voor u op. [naar artikel]
Nu de krokusvakantie weer is gestart, is het voor veel gezinnen zoeken naar leuke activiteiten. De krokusperiode bulkt uiteraard van de carnavalsstoeten, maar er staat nog heel wat meer op de agenda. Wij lijsten 86 uiteenlopende tips op voor een onvergetelijke krokusvakantie in heel Vlaanderen. [naar artikel]
Wanneer je heerlijke koekjes wil bakken heb je natuurlijk een deegrol nodig om het deeg uit te rollen. Maar wat als je geen deegrol in huis hebt?... [naar artikel]
Bij een etentje organiseren komt regelmatig heel wat onnodige stress kijken. “Met een goede voorbereiding hou je die stress buiten en kan je samen met je gasten aan tafel zitten", vertelt foodblogger en styliste Morgane Van Marcke. Hoe pak je dat dan concreet aan? Ze deelt vijf makkelijke stappen, drie budgettips én drie recepten die je makkelijk op voorhand kan klaarzetten. [naar artikel]
Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
Van maaltijdpakketten in de supermarkt tot recepten op sociale media: traybakes duiken plots overal op. “Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint én afwas mee bespaart", duidt foodblogger Stefanie Baert. Kan je alle ingrediënten zomaar op de bakplaat gooien? En op welke temperatuur moet je die oven voorverwarmen? Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, drie beginnersfouten én een recept. “Je moet de groenten niet op voorhand koken.” [naar artikel]
Veganistisch eten? Volgens Annelies Van Mol, bekend van de Antwerpse winkel Tartelies, kan het een feest zijn voor het oog én de smaakpapillen. In haar nieuwe boek Gezond zondigen en hartig genieten reikt ze lezers recepten aan om vaker voor plantaardig te kiezen. Onder meer een twist op de Vlaamse klassieker balletjes in tomatensaus komt aan bod. [naar artikel]
Heb je jezelf voorgenomen om dit jaar vaker zelf te koken, maar is je inspiratie niet altijd wat het moet zijn? HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman presenteren naar goede gewoonte vijf heerlijke recepten om uit te kiezen. Van een veggie groentegratin tot balletjes met noorderkrieken: voor iedere eter wat wils. Smakelijk! [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
De Hasseltse Laurence Bemelmans, beter bekend als foodblogger As cooked by Ginger, is een foodie in hart en nieren. Ze ontwikkelt recepten, schrijft boeken en was te zien op njam.tv. Na een tijd in de VS gewoond te hebben, is ze terug in het land en geniet ze weer volop van de Belgische keuken bij haar favoriete adresjes. Dit zijn ze! [naar artikel]
Zijn je kinderen de vele wandelingen en alle gezelschapsspelletjes ondertussen beu? Kun je niet meer aanzien hoe ze uit verveling naar hun PlayStation graaien? Speuren naar originele en coronaveilige activiteiten is geen makkelijke klus, maar geen nood: met deze tips uit heel Vlaanderen valt er tijdens de krokusvakantie meer dan genoeg te beleven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.