Sterrenchef Roger Van Damme (50), bekend van tv-zender Njam! en z’n restaurant Het Gebaar in Antwerpen, heeft afscheid moeten nemen van z'n vader. “Vriendje, wat gaan we jou missen”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Het zoete huwelijk tussen dessertenkoning Roger van Damme en tearoomketen Désirée is gestrand nog voor het goed en wel is gestart. Maandagmorgen kondigden beide partijen aan dat “sterrenchef Roger van Damme de samenwerking met Désirée beëindigt”. Beide partijen stellen dat ze in goede verstandhouding hebben besloten om de samenwerking stop te zetten. Verder doen ze er het zwijgen toe. Dat er meer dan één haar in de (bak)boter zit, lijdt geen twijfel. [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Roger Van Damme (52) van Het Gebaar (*) in Antwerpen, die ook één exclusief recept deelt met de HLN-lezers. “Asperges met een Aziatische toets? Heerlijk!” [naar artikel]
Tomorrowland, dat is +18. Maar voor Lucca van Damme even niet. De 14-jarige zoon van sterrenchef Roger van Damme maakt vrijdag zijn debuut op het festival. “Tijdens de examens gebruikte ik elke pauze om te oefenen.” [naar artikel]
Hij ziet er goed uit, sterrenchef Roger van Damme (47). Fit, slank en boordevol energie. En da’s een pak van zijn hart, want de voorbije maanden... [naar artikel]
“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]
3D-printing is tegenwoordig overal. Maar op je bord verwacht je het niet direct. Eten uit een printer? Jawel, Roger van Damme, sterrenchef en Beste Patissier ter Wereld, laat figuren voor zijn desserts uit de printer komen. “Zo kunnen we fijner en sneller werken. Bovendien tillen we het niveau van onze gerechten weer een stukje op.” [naar artikel]
Roger van Damme (47) staat dagelijks in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar en hij maakt kookprogramma’s voor Njam. Maar er was ooit een tijd waar de... [naar artikel]
De Antwerpse sterrenchef Roger van Damme (52) komt met een opvallend nieuw drankje op de markt. Zijn ‘tea vinegar’ is een geconcentreerde versie van gefermenteerde thee. Hij noemt het een gezond, zoetzuur, alcoholvrij én suikervrij antwoord op de ongezonde drankjes die hij vroeger met liters per dag naar binnen goot. En stiekem gebruikt hij het zelfs al een tijdje in de desserts van zijn restaurant Het Gebaar. [naar artikel]
Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]
Tot zijn frustratie merkt Roger van Damme, chef van sterrenzaak Het Gebaar, dat de oproep 'Kom niet naar Antwerpen' massaal wordt opgevolgd.... [naar artikel]
14:43 Roger van Damme en Désirée zetten hun samenwerking stop. De sterrenchef en patissier werd in 2018 binnengehaald als het gezicht van de tearoomketen, maar nu gaat Désirée zonder van Damme verder. [naar artikel]
Een paar uur rijzen. En dan een kwartier in de oven. Zo leren ze het in de bakkersschool. Lars Van den Wijngaert doet het helemaal anders. 12 minuutjes bakken en dan de diepvries in. Om ze vlak voor hij ze in zijn winkel legt nog eens 2 minuten af te bakken. Vloeken in de kerk. Maar patissier en sterrenchef Roger Van Damme vond het wel de beste croissant van het land. [naar artikel]
Of ze al goed kunnen koken, weten we niet, maar snel fietsen kunnen de zoontjes van sterrenchef Roger Van Damme wel. [naar artikel]
Fit en gezond, zo zag Roger van Damme (49) er deze week uit in ‘Snackmasters’. De sterrenchef is de afgelopen tijd heel wat kilo’s kwijtgeraakt.... [naar artikel]
Een creatie van sterrenchef en voormalig ‘beste patissier ter wereld’ Roger van Damme prijkt een jaar lang op het menu van het Armani Hotel in de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Vrijdag wordt het voorgesteld tijdens een vierhandig diner samen met vaste chef Giovanni Papi van het Armani/Ristorante in Dubai. [naar artikel]
Na twee jaar laat Roger van Damme het kippenrestaurant Toque-Tok in Schelle los. Hij wil tijd maken om te broeden op iets nieuws zegt hij geheimzinnig. De andere partners, Anke Coeck en Peter Scholiers, blijven de zaak samen met hun team runnen. [naar artikel]
Sterrenchef Roger Van Damme (49) viel na lang vruchteloos diëten bijna 20 kilo af toen bleek dat hij gluten niet goed kon verdragen, vertelt hij... [naar artikel]
Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]
De bekende sterrenchef Roger Van Damme opent volgende week een nieuw restaurant. Geen sterrenzaak met exquise desserts maar een kippenrestaurant met de naam 'Toque Tok'. Maar noblesse oblige: hij gaat niet zomaar kip aan 't spit serveren. Het krijgt toch dat tikkeltje meer. [naar artikel]
Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.