Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is de gezondste? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje, beantwoordt vijf vragen over yoghurt én deelt twee gezonde yoghurtrecepten. “Alleen de 0%-versie van Griekse yoghurt is mager en eiwitrijk.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte basmatirijst van alle mogelijke huismerken. Na het proeven, nam hij ook even de rijst van A-merk Bosto onder de loep. Niet om die punten te geven, wel met één duidelijke vraag: is hét merk wel dat extra geld waard? De conclusie van de test is verrassend én vooral geldbesparend. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone testte hazelnootpasta van alle mogelijke huismerken en stak daarna ook nog eens de lepel in een pot Nutella. Niet om die ook punten te geven, wel om te weten of dat iconische merk nu wel de extra centen waard is. “Vaak wel, want ik heb best wel wat slechte choco geproefd. Maar er is één waardig alternatief dat je wel degelijk minder geld kost.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende acht blikken met tomatenblokjes. Zeven van de huismerken, één van het A-merk Elvea. De vraag? Is dat A-merk het extra geld waard of zitten er bij de huismerken net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven. Het antwoord? “Ik kan blijven proeven, dit blijft altijd de beste.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan voortaan wekelijks op zoek naar Plan B. Beginnen doen we met het ontbijt. En daar lusten we weleens confituur bij. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver deed de test: aardbeienconfituur van alle mogelijke huismerken, en nadien ook de confituur van A-merk Materne. Want is het A-merk wel dat extra geld waard? En zo niet, wat is dan het beste plan B? [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone testte hazelnootpasta van alle mogelijke huismerken en stak daarna ook nog eens de lepel in een pot Nutella. Niet om die ook punten te geven, wel om te weten of dat iconische merk nu wel de extra centen waard is. “Vaak wel, want ik heb best wel wat slechte choco geproefd. Maar er is één waardig alternatief dat je wel degelijk minder geld kost.” [naar artikel]
Is het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele proefde zeven keer tartaarsaus van het huismerk en ging daarna met zijn lepel ook nog eens door die van het A-merk: Devos & Lemmens. [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende acht blikken met tomatenblokjes. Zeven van de huismerken, één van het A-merk Elvea. De vraag? Is dat A-merk het extra geld waard of zitten er bij de huismerken net zo lekkere én veel goedkopere alternatieven. Het antwoord? “Ik kan blijven proeven, dit blijft altijd de beste.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge lepelde in negen potten appelmoes van huismerken. Daarna proefde hij ook van de twee A-merken Hak en Materne. De vraag van de dag: zijn er huismerken net zo lekker of zelfs beter dan de duurdere potten. Het antwoord: “Wie slim is, koopt die ene pot. Drie keer minder geld en net zo goed als het ene merk én zelfs beter dan dat andere.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman in Brugge lepelde in negen potten appelmoes van huismerken. Daarna proefde hij ook van de twee A-merken Hak en Materne. De vraag van de dag: zijn er huismerken net zo lekker of zelfs beter dan de duurdere potten. Het antwoord: “Wie slim is, koopt die ene pot. Drie keer minder geld en net zo goed als het ene merk én zelfs beter dan dat andere.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Chocolatier Julius Persoone proefde tien chocodesserts van de huismerken. Daarna ging hij met de lepel ook nog eens door een potje van het A-merk. Niet om het ook punten te geven, wel om te weten of dat nu het extra geld waard is? “Eerlijk, ik ben geen fan van zo’n dessertjes. Maar voor wie dat wel is, vond ik twee aanraders. Bij eentje betaal je zelfs bijna twee euro minder.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum liet het kind in zich naar boven komen en proefde van elf potjes verse kaas met fruit: tien van een huismerk en nog eentje van hét A-merk Danonino. Telkens proefde hij van een kaasje met aardbeismaak en ging hij op zoek naar de vraag of dat A-merk wel het extra geld waard is. “Deze krijgt van mij een 8,5 op tien. Is het ook de goedkoopste? Straf.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Axel Colonna-Cesari testte sinaasappelsap in brikjes van alle mogelijke huismerken. Hij fronste nu en dan de wenkbrauwen toen hij proefde wat kindjes door dat rietje naar binnen slurpen, maar vond ook het betere werk. “Beter dan het A-merk, zeker.” [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Yoghurt is licht verteerbaar en vetarm, en wordt daarom warm aanbevolen door voedingsexperts. Maar wat is yoghurt precies? [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Tijdens de herfstvakantie bestelt hij pannenkoeken in Gent, Brugge, Brussel, Hasselt en Antwerpen. “Deze pannenkoeken smaken letterlijk naar karton. Hier is geen druppel melk aan te pas gekomen.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Nadat sterrenchef Danny Horseele van het Gentse Restaurant Horseele vorige week de fishsticks testte, gaat hij nu op zoek naar de perfecte tartaarsaus voor erbij. “Is dit het A-merk? Oei, dan vond ik toch een betere die maar een vierde van deze kost.” [naar artikel]
Sterrenchef Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne is beroemd omwille van zijn garnaalkroketten die hij nog steeds maakt volgens het recept van zijn “bomma”. Geen betere persoon dus om de beste verse garnaalkroket te zoeken voor op de feesttafel. “Dit is met voorsprong de beste van allemaal.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum stak elf lasagnes in de oven: tien van huismerken en één van hét A-merk Come a Casa. Met mes en vork ging hij op zoek naar het antwoord op de vraag of dat A-merk het extra geld waard is. “Ik vond er best wel wat die beter zijn. Zeker die ene.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.