Chef Roger van Damme vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat hij vroeger - voor hij op zijn gezondheid lette - gemiddeld zo’n 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag dronk. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit. [naar artikel]
Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]
Chef-kok Roger van Damme volgt een glutenarm dieet. “Ik eet niet helemaal glutenvrij, maar probeer ze wel te vermijden”. Een schril contrast met zijn levensstijl van vroeger: “Dan begon ik mijn dag met cola”, vertelt Van Damme in de HLN Original-videoreeks ‘Mijn Dieet’. “Tot wel twintig blikjes per dag”. Ontdek hieronder hoe Roger Van Damme zijn nieuwe levensstijl combineert met zijn job als chef-kok in de volledige aflevering van ‘Mijn Dieet’. [naar artikel]
De Antwerpse sterrenchef Roger van Damme (52) komt met een opvallend nieuw drankje op de markt. Zijn ‘tea vinegar’ is een geconcentreerde versie van gefermenteerde thee. Hij noemt het een gezond, zoetzuur, alcoholvrij én suikervrij antwoord op de ongezonde drankjes die hij vroeger met liters per dag naar binnen goot. En stiekem gebruikt hij het zelfs al een tijdje in de desserts van zijn restaurant Het Gebaar. [naar artikel]
Ook een toppatissier zoals Roger van Damme wil wel eens ergens anders een taart of koffiekoeken halen om op te smullen in het weekend. “In deze patisserie zijn de smaken van de taarten echt niet te evenaren", vertelt de 50-jarige chef. “Ik heb hier veel aangeklopt voor goede raad vroeger.” Die patisserie is één van de zeven eetadresjes die hij deelt in ‘s-Gravenwezel, Lommel, Damme, Schoten, Waterloo, Antwerpen of Madrid. [naar artikel]
De man en vrouw uit Geel die donderdag onwel werden na het drinken van een blikje cola zijn niet de slachtoffers van een slecht blikje frisdrank. Het parket hield de man aan, en die bekende dat hij Mevinfos, een giftig bestrijdingsmiddel, in het blikje cola had gedaan. Zijn vrouw had ervan gedronken en hij had zelf ook een slokje genomen. Later trok de man zijn bekentenis weer in. Een ongelukje of een originele manier om je vrouw te vermoorden? Het parket van Turnhout verlengt de aanhouding van de man, die vrijdag moest voorkomen bij de raadkamer. [naar artikel]
“Dit is echt wel een zwarte vrijdag voor velen in de horeca en in de evenementensector”, stelt Roger van Damme de dag nadat de federale overheid aankondigde dat de horeca gesloten blijft tot 15 januari. “Waarom kunnen we gasten bij het betreden van het restaurant geen sneltest afnemen”, vraagt Roger van Damme zich af. [naar artikel]
Fit en gezond, zo zag Roger van Damme (49) er deze week uit in ‘Snackmasters’. De sterrenchef is de afgelopen tijd heel wat kilo’s kwijtgeraakt.... [naar artikel]
De impact van de mens op zijn omgeving is bijzonder groot en gaat veel verder dan we zelf beseffen. Getuige daarvan: de vondst van een blikje Coca-Cola op de bodem van de Stille Oceaan, aldus de UGent in een persbericht. [naar artikel]
De Antwerpse politie pakte zaterdagavond een dealer op na een drugsdeal in de Gerard Le Grellelaan. De man bleek zijn drugs en heel wat cash geld verstopt te hebben in een vals blikje cola en een lege sok. [naar artikel]
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is de Zero-variant gezonder dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: “De suiker in cola is niet de suiker die je op je pannenkoeken strooit.” [naar artikel]
Bijna twee maanden nadat Jochem De Neve uit Beernem een insect vond in zijn blikje Coca-Cola Zero, heeft hij van de frisdrankengigant een compensatie gekregen. “Twee waardebonnen van 2 euro. Het voelt alsof ze mij uitlachen in mijn gezicht”, zegt hij. [naar artikel]
Njam!-chef Roger van Damme (47) van sterrenrestaurant Het Gebaar en zijn zakenpartners kondigen groot nieuws aan: vanaf 2019 zal Roger het... [naar artikel]
Anita Lindelauf uit Koersel maakte wel iets eigenaardig mee: toen ze deze zondag in Boorsem reed, ontplofte er een blik Cola Zero in haar auto. “Het was zo’n luide knal, dit had echt fout kunnen lopen. [naar artikel]
Een gekookt eitje bij het paasontbijt, eieren verven of natuurlijk paaseieren zoeken. Op de meeste paastafels zullen ze niet ontbreken. Maar hoe gezond zijn eieren eigenlijk? En kan je er te veel van eten? Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Nederlandse Voedingscentrum, vertelt het ons. [naar artikel]
Feestdagen staan in België gelijk aan een overdaad aan chocolade, zo lijkt het. Kerstmis, Pasen, een verjaardag … we zijn verknocht aan een rijkelijke portie cacao. En zien dat eigenlijk steevast als iets negatiefs. Maar is dat echt zo? Of kan chocolade ook gezond zijn, zoals je wel eens hoort? Wij vroegen raad aan voedingexperts. [naar artikel]
18:17 De Amerikaanse frisdrankgigant Coca-Cola sprong in het eerste kwartaal over de analistenlat. Consumenten kopen meer ondanks de hogere prijzen. [naar artikel]
Groot nieuws in de Antwerpse horeacawereld: Roger van Damme neemt Désiré de Lille over. De iconische zaak bestaat al sinds 1903 en is vooral bekend voor zijn desserts en kermisspecialiteiten zoals oliebollen en lacquemants. Er komt ook een nieuwe naam. [naar artikel]
Hij ziet er goed uit, sterrenchef Roger van Damme (47). Fit, slank en boordevol energie. En da’s een pak van zijn hart, want de voorbije maanden... [naar artikel]
Vandaag viert België de Nationale Feestdag. En om dat gebeuren extra luister bij te zetten, voorzag topchef en meester-patissier Roger Van Damme... [naar artikel]
Deze en volgende week brengen chefs in Gazet van Antwerpen hun favoriete feestmenu op tafel. Onze reporters maken de ronde van de lekkerste adresjes in Antwerpen, Mechelen en de Kempen en praten met de keukentalenten over hun tips, gewoontes en plannen voor de komende feestdagen. Roger Van Damme durfde vroeger wel eens sushi maken voor Kerstmis, maar nu wordt het toch iets anders. [naar artikel]
Met een titel ‘wereldkampioen desserts bereiden’ op zak kom je een eind ver, in het geval van Antwerpse sterrenchef Roger van Damme is dat onder meer tot in Thailand. De meesterkok heeft er zijn hart verloren én doet er heel wat inspiratie op. Wij volgden Roger tot in het Verre Oosten: lees het hele verhaal dit weekend in onze weekendbijlage CittA of hier online. [naar artikel]
Tomorrowland, dat is +18. Maar voor Lucca van Damme even niet. De 14-jarige zoon van sterrenchef Roger van Damme maakt vrijdag zijn debuut op het festival. “Tijdens de examens gebruikte ik elke pauze om te oefenen.” [naar artikel]
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant gezonder dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: “Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.” [naar artikel]
De Antwerpse Lore Janssens had vroeger regelmatig last van “een opvlieging down under”, zoals ze het zelf verwoordt. In de zoektocht naar oplossingen ontdekte ze hoe belangrijk het is om ‘gezond’ ondergoed te dragen. Alleen: de katoenen bommaonderbroeken in de winkel maakten haar niet echt blij. Dus ging ze zelf aan de slag, en ze maakte van ‘haar’ gezond ondergoed een statement. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.