Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Het lijkt op zalm maar is het niet: wat is zalmforel en hoe smaakt het?

15/07/2023 - 16:29
"Zag je ooit al eens zalmforel liggen bij je vishandelaar of in de supermarkt en vroeg je je af wat dat precies is? Een soort zalm of toch een forel? En hoe smaakt die dan? Vishandelaar Maxim Dedeystere legt uit wat het is, van herkomst en prijs tot bereidingswijze: “Wie nog nooit zalmforel gegeten heeft, zeker proberen!”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In het ijssalon Oyya in Brugge kan je vanaf dit weekend sushi-ijs kopen. Gelukkig smaakt het niet naar zalm of rijst, maar ziet het er alleen uit... [naar artikel]


2. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


3. DE GROTE TEST. Sterrenchef Matthieu Beudaert test gerookte Noorse zalm: “Gaf je me dit met een blinddoek, ik wist niet dat het zalm was” (13/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een toastje met gerookte zalm smaakt altijd én al zeker tijdens de feestdagen. Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis in Kortrijk stak zijn vork in zes verschillende plakjes. “Bij kweekzalm zoals deze is een van de grootste uitdagingen dat die niet te vettig mag zijn”, zegt hij. “Die vissen moeten niet vechten voor hun eten en worden makkelijk dik. Daarnaast mag de rooksmaak ook niet te fors zijn. Twee producenten slagen daar wonderwel in. Waar zijn de toastjes?” [naar artikel]


4. Dit salon serveert sushi-ijs (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

In het ijssalon Oyya in Brugge kan je vanaf dit weekend sushi-ijs kopen. Gelukkig smaakt het niet naar zalm of rijst, maar ziet het er alleen uit... [naar artikel]


5. Sterrenchef gaat op zoek naar beste salade van gerookte zalm, maar vindt weinig dat smaakt (24/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

In de koelrekken van de warenhuizen liggen de doosjes salades hoog opgestapeld. De keuze is enorm: van eenvoudige vis- en vleessalades tot de meest exotische combinaties. Gerooktezalmsalade is een van de klassiekers. Sterrenchef Angelo Rosseel van restaurant La Durée in Izegem is op zoek naar de lekkere smaak van gerookte zalm, maar vindt die slechts in twee van de acht potjes.Tine Bral [naar artikel]


6. Nederland brengt eerste ‘zalm’ van soja op de markt (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]


7. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


8. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


9. Nederlands bedrijf brengt eerste ‘zalm’ van soja op de markt (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]


10. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


11. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


12. Van Asbroeck vangt 500 kilogram zalm in Noorwegen (12/08/2016 - Sporza)

Voor Tom Van Asbroeck was het vandaag een vruchtbare dag in de Arctic Race of Norway. Onze landgenoot veroverde niet alleen de bergtrui, maar ook een halve ton zalm. [naar artikel]


13. Zalm niet langer zo gezond als gedacht (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm. [naar artikel]


14. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


15. Industrieel gekweekte zalm leg je maar beter niet te vaak op je bord (29/09/2017 - Knack)

Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]


16. "Een van de betere stukken zalm die ik ooit gegeten heb" (23/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Luc laat de ribbetjes bij TJOP'S liever aan zich voorbij gaan. Maar over de zalm kan hij geen slecht woord zeggen. [naar artikel]


17. Vergeet zalm of tonijn: dit kan je allemaal met vis uit de Noordzee (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Vergeet zalm of tonijn: vanavond eten we een (seizoens)visje uit de Noordzee. Onbekend maakt onbemind, maar daar wil North Sea Chef Kim Devisschere verandering in brengen. “We hebben topproducten vlakbij. Wees niet bang van een vis die je niet kent, maar maak hem eens klaar.” [naar artikel]


18. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


19. Smullen maar: 3 heerlijke recepten met zalm (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

We love zalm, van zijn smaak, zijn sappigheid en textuur. Je kan hem bakken, grillen, roken, stomen, pocheren … Of probeer hem eens rauw, met wat... [naar artikel]


20. Een glaasje champagne smaakt nog beter met dit krokante warme hapje erbij (06/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Voor een fancy aperitief heb je twee dingen nodig: een lekker glaasje champagne en een bijhorend hapje. Volgens foodpairingexperten is zalm het... [naar artikel]


21. Marc Van Ranst bereidt zalm in de vaatwasser: hoe smaakt dat? (09/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Wie dinsdagavond naar ‘Het huis’ keek op Eén, heeft wellicht de wenkbrauwen gefronst. Marc Van Ranst maakte er een zalmpapillot klaar in de vaatwasser. “Lekker, en handig wanneer je veel volk over de vloer krijgt”, zegt de viroloog. Van dat laatste is momenteel geen sprake, maar Van Ranst blijkt niet de enige die op deze manier aan het koken gaat. Er bestaan zelfs vaatwasserkookboeken. [naar artikel]


22. Foie gras en zalm fors duurder in kerstperiode (05/12/2016 - De Tijd)

19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]


23. TGIF! Smullen van een vispannetje met zalm en scampi (24/11/2016 - De Morgen)

Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!