Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Belgische biefstuk wordt almaar minder geserveerd

28/09/2017 - 17:28
"De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Belg eet geen biefstuk meer (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]


2. Belg laat biefstuk steeds meer links liggen (28/09/2017 - Knack)

De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]


3. Biefstuk in België de helft goedkoper dan in Frankrijk l Een biefstuk kost in België maar liefst 55,9 procent minder dan in Frankrijk. Dat blijkt uit een studie van het prijzenobservatorium over de prijsvorming van rundvlees. De Belgische consument prof (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Nooit minder leegstand in Belgische magazijnen (25/02/2022 - De Tijd)

15:35 Minder dan 1 procent van het logistiek vastgoed in België staat leeg. Bedrijven die extra magazijnen willen, moeten almaar vroeger beslissen of almaar verder zoeken. 'De volgende stap is Charleroi.' [naar artikel]


5. Bier gebrouwen in Truiens boerengat wordt in New York geserveerd voor 14 euro (19/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Belgische bieren zijn al jaren hot in de States. Eén van de tien brouwsels van Brouwerij Kerkom wordt zelfs geserveerd in één van de beste restaurants ter wereld. “Een droom die nooit in vervulling zou zijn gegaan zonder Gerty Christoffels”, zegt Marc Limet. [naar artikel]


6. Blijft nieuwbouw betaalbaar in België? Vastgoedsector is pessimistisch (24/10/2019 - VRT NWS)

De Belgische vastgoedsector is niet bijster hoopvol over de betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen, zo blijkt uit een enquête van de bank ING. Bouwgronden worden almaar duurder en de ecologische normen almaar strenger en dat drijft de prijs op. Een belangrijk gevolg, zo denken de vastgoedexperts: almaar minder mensen zullen eigenaar zijn van hun eigen huis. [naar artikel]


7. Lof der inconsequentie (14/10/2017 - De Morgen)

Vroeger was het progressief om het algemene recht op een biefstuk te verdedigen. Vandaag wensen sommige progressieven de biefstuk in de ban te slaan. Een kwestie van ecologische consequentie. Wordt het leven niet bar als we altijd en overal consequent moeten zijn? [naar artikel]


8. Derde minder buitenlanders op Belgische bouwwerven (13/04/2021 - De Tijd)

05:15 In de Belgische bouw werken almaar minder gedetacheerde buitenlanders. Door de coronacrisis raakten ze België moeilijk binnen. [naar artikel]


9. Goedkopere automerken wegen op uitstootverbetering (20/01/2023 - De Tijd)

14:41 Nieuwe wagens in ons land stoten almaar minder CO₂ uit. Wel wordt het verschil tussen de auto's die particulieren kopen en de bedrijfswagen almaar groter. [naar artikel]


10. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


11. Almaar goedkopere biefstuk en ribbekes à volonté zijn enkel mogelijk als grootopkopers de slachthuizen het mes op de keel zetten (14/09/2017 - De Morgen)

Ruben Vande Walle is ambachtelijk slachter/slager in Kluisbergen. [naar artikel]


12. Steeds minder Belgische jongeren halen een rijbewijs (14/03/2019 - Knack)

Almaar minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit. [naar artikel]


13. Binnenkort mogelijk in Vlaamse Lidl: 25 eurocent voor een biefstuk (29/08/2019 - De Morgen)

In de strijd tegen voedselverspilling verkoopt supermarkt Lidl producten die de dag zelf nog vervallen aan dumpingprijzen. Momenteel loopt een proefproject in Luxemburg dat in het najaar wordt geëvalueerd. De kans bestaat dat je daarna ook bij Lidl in Vlaanderen een biefstuk voor amper 25 cent op de kop kan tikken. [naar artikel]


14. Zelfs uw biefstuk is nu plantaardig (27/03/2023 - De Standaard)

Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Ze komt uit een printer. [naar artikel]


15. Deze populaire watermeloen wordt klaargemaakt als een biefstuk (15/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Watermeloen kun je niet enkel rauw eten, in Ducks Eatery in New York roken ze namelijk het stuk fruit en bakken het vervolgens aan als een biefstuk of gebraad. Het klinkt sommigen misschien niet zo appetijtelijk in de oren, maar de Whole Smoked Watermelon is een hit op Instagram. In het restaurant stromen de boekingen ondertussen massaal binnen. [naar artikel]


16. Almaar minder Vlamingen met buitenlandse roots plaatsen geloof boven wet (22/11/2023 - De Tijd)

17:03 Zowat een op de zes gelovigen van Turkse of Marokkaanse origine in Vlaanderen vindt dat hij de Belgische wet mag overtreden als die in strijd is met hun geloof. Dat zijn er aanzienlijk minder dan vijf... [naar artikel]


17. Doorbraak voor Nederlands bedrijf met wereldprimeur vega-steak. Maar hoe boots je biefstuk na? (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de... [naar artikel]


18. "De almaar goedkopere biefstuk in de rekken en de ribbekes à volonté zijn enkel mogelijk als de grootopkopers de slachthuizen het mes op de keel zetten" (14/09/2017 - De Morgen)

Ruben Vande Walle is ambachtelijk slachter/slager in Kluisbergen. [naar artikel]


19. Belgisch bier almaar minder made in Belgium (22/06/2023 - De Tijd)

01:00 De Belgische biersector voert een derde minder bier uit buiten Europa. De export naar Amerika is ingestort. Dat komt doordat AB InBev bieren als Stella Artois en Hoegaarden tegenwoordig in de hele wer... [naar artikel]


20. Originele culinaire hype: vervang je biefstuk eens door een krokante bloemkoolsteak (21/06/2018 - De Morgen)

In het land der vegetariërs blijven ze met originele vleesvervangers op de proppen komen. De nieuwste hype is daar: de bloemkoolsteak! Krokant gebakken en geserveerd met een sausje. Perfect voor vegetariërs die vlees missen of voor steakliefhebbers die een originele twist aan hun favoriete gerecht willen geven. [naar artikel]


21. Slager moet traiteur worden om te overleven (05/04/2017 - Het Belang van Limburg)

De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]


22. Texaf: ‘Het wordt almaar erger met diefstal en plunderingen in Congo’ (24/02/2023 - De Tijd)

14:44 Texaf verhoogt na een sterk jaar zijn dividend met 10 procent. Maar de Belgische Congoholding kampt met almaar zwaardere vormen van pogingen tot diefstal en plunderingen. [naar artikel]


23. Belgische biefstuk is kwart duurder dan Europees gemiddelde (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!