De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
15:35 Minder dan 1 procent van het logistiek vastgoed in België staat leeg. Bedrijven die extra magazijnen willen, moeten almaar vroeger beslissen of almaar verder zoeken. 'De volgende stap is Charleroi.' [naar artikel]
Belgische bieren zijn al jaren hot in de States. Eén van de tien brouwsels van Brouwerij Kerkom wordt zelfs geserveerd in één van de beste restaurants ter wereld. “Een droom die nooit in vervulling zou zijn gegaan zonder Gerty Christoffels”, zegt Marc Limet. [naar artikel]
De Belgische vastgoedsector is niet bijster hoopvol over de betaalbaarheid van nieuwbouwwoningen, zo blijkt uit een enquête van de bank ING. Bouwgronden worden almaar duurder en de ecologische normen almaar strenger en dat drijft de prijs op. Een belangrijk gevolg, zo denken de vastgoedexperts: almaar minder mensen zullen eigenaar zijn van hun eigen huis. [naar artikel]
Vroeger was het progressief om het algemene recht op een biefstuk te verdedigen. Vandaag wensen sommige progressieven de biefstuk in de ban te slaan. Een kwestie van ecologische consequentie. Wordt het leven niet bar als we altijd en overal consequent moeten zijn? [naar artikel]
05:15 In de Belgische bouw werken almaar minder gedetacheerde buitenlanders. Door de coronacrisis raakten ze België moeilijk binnen. [naar artikel]
14:41 Nieuwe wagens in ons land stoten almaar minder CO₂ uit. Wel wordt het verschil tussen de auto's die particulieren kopen en de bedrijfswagen almaar groter. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
Ruben Vande Walle is ambachtelijk slachter/slager in Kluisbergen. [naar artikel]
Almaar minder Belgische jongeren halen een rijbewijs. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Mobiliteit. [naar artikel]
In de strijd tegen voedselverspilling verkoopt supermarkt Lidl producten die de dag zelf nog vervallen aan dumpingprijzen. Momenteel loopt een proefproject in Luxemburg dat in het najaar wordt geëvalueerd. De kans bestaat dat je daarna ook bij Lidl in Vlaanderen een biefstuk voor amper 25 cent op de kop kan tikken. [naar artikel]
Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Ze komt uit een printer. [naar artikel]
Watermeloen kun je niet enkel rauw eten, in Ducks Eatery in New York roken ze namelijk het stuk fruit en bakken het vervolgens aan als een biefstuk of gebraad. Het klinkt sommigen misschien niet zo appetijtelijk in de oren, maar de Whole Smoked Watermelon is een hit op Instagram. In het restaurant stromen de boekingen ondertussen massaal binnen. [naar artikel]
17:03 Zowat een op de zes gelovigen van Turkse of Marokkaanse origine in Vlaanderen vindt dat hij de Belgische wet mag overtreden als die in strijd is met hun geloof. Dat zijn er aanzienlijk minder dan vijf... [naar artikel]
Een doorbraak in de voedselindustrie: de plantaardige biefstuk is gearriveerd. Gemaakt en bedacht in Nederland. "Dit is de heilige graal in de... [naar artikel]
Ruben Vande Walle is ambachtelijk slachter/slager in Kluisbergen. [naar artikel]
01:00 De Belgische biersector voert een derde minder bier uit buiten Europa. De export naar Amerika is ingestort. Dat komt doordat AB InBev bieren als Stella Artois en Hoegaarden tegenwoordig in de hele wer... [naar artikel]
In het land der vegetariërs blijven ze met originele vleesvervangers op de proppen komen. De nieuwste hype is daar: de bloemkoolsteak! Krokant gebakken en geserveerd met een sausje. Perfect voor vegetariërs die vlees missen of voor steakliefhebbers die een originele twist aan hun favoriete gerecht willen geven. [naar artikel]
De tijd dat je bij de slager enkel terecht kon voor biefstuk of kotelet, is definitief voorbij. “We moeten almaar meer inzetten op bereide schotels en vegetarische burgers. Want het eetpatroon van de Vlaming is flink aan het wijzigen”, klinkt het achter de koeltoog. [naar artikel]
14:44 Texaf verhoogt na een sterk jaar zijn dividend met 10 procent. Maar de Belgische Congoholding kampt met almaar zwaardere vormen van pogingen tot diefstal en plunderingen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.