Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Zalm niet langer zo gezond als gedacht

08/10/2016 - 10:21
"Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


2. Gezond duo: asperges en zalm en papillot (25/04/2017 - De Morgen)

Het aspergeseizoen viert hoogtij. Vergeet à la flamande en maak eens een papillot van groene en witte asperges mét zalm en courgette. Heerlijk gezond en lekker op de BBQ. [naar artikel]


3. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


4. Zalm uit kwekerijen: niet zo gezond als een vis. ‘Vaak is het een vuile smeerlapperij’ (23/03/2021 - De Morgen)

Volgens dierenrechtenorganisatie Gaia denkt u beter twee keer na voor u zalm uit een Schotse kwekerij koopt. Undercoverbeelden tonen grote problemen op vlak van dierenwelzijn en milieu. Wat is daarvan aan? [naar artikel]


5. Zalm is minder gezond dan gedacht (07/10/2016 - De Redactie)

Onderzoek aan de universiteit van Stirling in Schotland toont aan dat het niveau van omega-3 vetzuren in kweekzalm de voorbije vijf jaar met de helft gedaald is. Dat heeft alles te maken met het verdwijnen van de ansjovispopulatie. [naar artikel]


6. Waarom diepvriesfrieten gezonder zijn dan eitjes en zalm (03/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]


7. We leven langer, en ook langer gezond (11/04/2019 - De Morgen)

De helft van de pasgeboren meisjes zal honderd jaar of meer worden. Bij jongens is dat een derde. Er is nog beter nieuws: we zullen niet alleen stokoud worden, we blijven ook langer fit en gezond. [naar artikel]


8. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


9. Waarom diepvriesfrieten gezonder zijn dan eitjes en zalm. Toch als we Maggie De Block mogen geloven (03/04/2019 - Het Nieuwsblad)

Diepvriesfrieten scoren een A, gerookte zalm maar een D. Cola Light haalt een B en is dus net zo “gezond” als een eitje (ook B). En pintjes tellen ze niet mee. De ‘Nutri-score’ die minister Maggie De Block (Open VLD) met een grote campagne officieel heeft gelanceerd, maakt rare sprongen. Is het dan wel nuttig? “Ja, want het doet u gezondere producten kopen”, zeggen experts. [naar artikel]


10. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


11. De geallieerden waren al langer op de hoogte van de Holocaust dan eerste gedacht (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

De geallieerden wisten al twee jaar langer van de concentratiekampen dan tot nu gedacht werd. Dat blijkt uit geheime documenten van de Verenigde [naar artikel]


12. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


13. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


14. Van Asbroeck vangt 500 kilogram zalm in Noorwegen (12/08/2016 - Sporza)

Voor Tom Van Asbroeck was het vandaag een vruchtbare dag in de Arctic Race of Norway. Onze landgenoot veroverde niet alleen de bergtrui, maar ook een halve ton zalm. [naar artikel]


15. Foie gras en zalm fors duurder in kerstperiode (05/12/2016 - De Tijd)

19:45 Vogelgriep en een mislukte visvangst zorgen overvoor dat de prijzen van ganzenlever en zalm stijgen. [naar artikel]


16. "Vis eten houdt je langer gezond " (18/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Bepaalde vetzuren in vis helpen je mogelijk om langer gezond te blijven. Dat heeft een studie van de Amerikaanse Tufts University uitgewezen. Vooral bij omega 3-vetzuren in zeevruchten zou het effect het grootst zijn. [naar artikel]


17. Wolf langer in België dan gedacht: eerste exemplaar kwam twee jaar geleden al naar Wallonië (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

In Wallonië is de wolf al langer terug dan gedacht. Vorig jaar werd er in de Hoge Venen een wolf gespot, maar uit DNA-analyses blijkt nu dat er in... [naar artikel]


18. Met deze zeven eenvoudige aanpassingen in je leven kun je vandaag al beginnen om gezond oud te worden (13/11/2019 - De Standaard)

Niet alleen gezond eten en voldoende bewegen zorgen ervoor dat je langer leeft. Ook het vinden van zingeving speelt een grote rol. [naar artikel]


19. Zalm: 'Bankier heeft geen bonus nodig' (26/12/2016 - De Tijd)

12:11 Gerrit Zalm, vertrekkend CEO van de Nederlandse bank ABN Amro, gaf in twee afscheidsinterviews zijn mening over de verloning van ministers en managers. [naar artikel]


20. Nederland brengt eerste ‘zalm’ van soja op de markt (14/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het Nederlandse bedrijf SoFine claimt een 100 procent plantaardige filet te hebben ontwikkeld die lijkt op zalm. De visvervanger is vanaf morgen te... [naar artikel]


21. Boomplanting moet Schotse zalm redden (05/02/2022 - Express)

De aanplanting van miljoenen bomen langsheen de meest afgelegen rivieren en beken van Schotland moet de wilde zalm tegen de ergste effecten van de klimaatverandering beschermen. Dat hebben een aantal natuurorganisaties gezegd. Daarbij wordt opgemerkt dat de rivieren in de Schotse hooglanden tijdens de zomer al te warm zijn geworden voor de wilde Atlantische zalm […] [naar artikel]


22. Maan had langer vulkanische activiteit dan gedacht (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Uit door een Chinese sonde naar onze planeet gebrachte stalen blijkt dat de Maan langer vulkanische activiteit heeft gekend dan gedacht, zo blijkt uit een in het vakblad Nature gepubliceerde studie. [naar artikel]


23. Waarom zalm waarschijnlijk duurder zal worden (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Het zou wel eens kunnen dat je al hebt opgemerkt dat de zalm in de winkelrekken duurder is geworden en het ziet er niet meteen naar uit dat de prijs ervan snel zal dalen. Oorzaak daarvan is een akelig beestje dat de vissoort treft, namelijk de zeeluis. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!