Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Duivels lekker! Deze bakkers serveren hun koffiekoeken, brood of eclairs met een WK-smaak

14/06/2018 - 09:15
"De Rode Duivels zijn geland in Rusland. Bij elk groot kampioenschap tonen de middenstanders zich telkens van hun creatiefste kant. Wij gingen gisteren de WK-gekte al eens opsnuiven bij de bakkers rond Antwerpen. Als de matchen van de Rode Duivels straks even hard om van te smullen zijn, worden we zeker wereldkampioen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bakkers en supermarkten verkopen steeds vaker ‘brood van gisteren’: is het dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? (15/09/2022 - Het Nieuwsblad)

Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]


2. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit? (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]


3. Invriezen en stoom gebruiken: zo wordt oud brood weer lekker (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]


4. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


5. Straffe stunt in Antwerpen: bakkers maken met maar liefst 19.000 eclairs schilderij van James Ensor na (03/06/2023 - Het Belang van Limburg)

In Antwerpen hebben zes bakkers een eetbaar kunstwerk gemaakt. Met maar liefst 19.000 eclairs puzzelden ze het schilderij De Intrige van James Ensor in elkaar. Met de stunt willen de bakkers tonen wat ze in hun mars hebben en extra aandacht vestigen op hun stiel. Onder de naam Proef Ensor krijgen voorbijgangers nu ook de kans om de eclairs te kopen. Het ingezamelde geld gaat naar Kick Cancer, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker. [naar artikel]


6. Fan van zuurdesembrood? Bij deze Limburgse bakkers zit je goed (11/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Mmm… niks zo lekker dan de geur van vers gebakken brood. De krokante korst die kraakt tussen je tanden en een stevig kruim om in te bijten: echt heerlijk. Brood kent vandaag een heropleving. En daar dragen deze zuurdesembakkers, van professionals tot de gepassioneerde thuisbakker, een dikke steen aan bij. [naar artikel]


7. Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist (06/11/2020 - VRT NWS)

Vijf Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist. Het gist wordt blootgesteld aan uv-licht en wordt zo dus verrijkt met vitamine D. "We gebruiken het gist in al onze broden, pistolets, sandwiches en zelfs in onze koffiekoeken", zegt bakker Koen Dilen uit Ravels. [naar artikel]


8. Geen koud kunstje: zes warme bakkers maken werk van James Ensor na met 19.000 (!) eclairs (03/06/2023 - VRT NWS)

Aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen is een eetbaar kunstwerk gemaakt. "De intrige" van de Oostendse kunstenaar James Ensor werd nagemaakt met 19.000 eclairs. Zes warme bakkers uit heel Vlaanderen werkten daarvoor samen. "We willen aandacht voor het knelpuntberoep van warme bakker", vertelt patissier Eddy Van Tittelboom op Radio2. De eclairs worden verkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel. [naar artikel]


9. IN BEELD. Van zoete tot hartige eclairs: deze bakkers halen voor de Week van de Eclair de origineelste smaken uit de kast (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nog tot zondag 26 juni is het de Week van de Eclair. Over heel het land zetten bakkers en patissiers het langwerpige gebakje voor de gelegenheid extra in de kijker. Ze voegen er fruit aan toe, maken het in de vorm van een dier of transformeren het tot een hartige versie: denk aan een broodje, of zelfs een vol-au-vent-versie. Wij zetten 12 opvallende eclairs op een rijtje. Waar passeer jij dit weekend? [naar artikel]


10. Vlaamse bakkers kwaad op Delhaize voor ‘misleidende’ reclame (23/10/2019 - De Morgen)

Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne ‘Brood, maar dan beter’ van de supermarktketen Delhaize. De beroepsvereniging van Vlaamse ambachtelijke bakkers vindt dat de nieuwe campagne doet uitschijnen dat enkel bij Delhaize brood zonder bewaarmiddelen wordt gemaakt. [naar artikel]


11. Bakken verontwaardiging over Panos dat brood en koffiekoeken op Meir dumpt: “Triestig nu armoede zo toeneemt” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder. [naar artikel]


12. Kost een brood straks 3 euro door stijgende graanprijs? “Klanten besparen nu al op koffiekoeken en pistolets” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”. [naar artikel]


13. Chocolade- en Pateekesweken zorgen voor revival van de koffiekoeken: “Een echte bakker maakt ze met de hand” (03/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

De Chocolade- en Pateekesweken staan dit jaar volledig in het teken van koffiekoeken. Organisator Antwerpen Koekenstad kijkt nu ook verder dan de steden Antwerpen en Mortsel, want ook in Lier, Kontich, Herentals, Mechelen en Turnhout springen warme bakkers op de kar. Een aantal onder hen ontwierp zelfs al nieuwe koffiekoeken. [naar artikel]


14. Boete voor bakker die te veel koffiekoeken en brood vervoert (25/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Bij Wodca-controles van de politie Mechelen-Willebroek werden afgelopen weekend twintig bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie hield ook tal van andere controles. Daarbij werd onder andere de bestuurder van een bestelwagen gevuld met brood en koffiekoeken beboet. [naar artikel]


15. Het einde van de ‘witbroodcultuur’ is in zicht: studie tipt tuinbonenbrood als gezond alternatief. Waarom is dit een goed idee? En smaakt het lekker? (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit. [naar artikel]


16. Is het einde van de ‘witbroodcultuur’ in zicht? Studie tipt tuinbonenbrood als gezond alternatief: “Als we de smaak goed krijgen, zien we dit ook in België wel verkopen” (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Brood op basis van tuinbonenmeel: het klinkt als een exotisch idee, maar onderzoekers van de Universiteit van Reading in Engeland roemen het als gezond alternatief voor wit brood. In het Verenigd Koninkrijk denken ze er al over na om het te verplichten, maar hoe staat het in België? Waarom zou dit goed zijn voor de gezondheid? En staan de Belgische bakkers daarvoor open? Diëtiste Hella Van Laer en Eddy Van Damme van Bakkers Vlaanderen leggen uit. [naar artikel]


17. Zuurdesembrood is eeuwenoud en nu razend populair. Hoe het zijn smaak en luchtigheid krijgt, beginnen we pas net te begrijpen (14/08/2021 - De Morgen)

Door de lockdowns is ons land veel bakkers rijker, die thuis brood maken van niets meer dan meel, water en zout. In de fermenterende papjes met desem dat brood luchtig moet maken gaat een wereld schuil die wetenschappers maar net beginnen te ontrafelen. [naar artikel]


18. Duivelse eclairs vliegen als zoete broodjes over de toonbank (10/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Bakker Van Thillo in Essen veroorzaakt met zijn eclairs een hype in Essen. Vandaag gingen er zo'n 900 gepersonaliseerde eclairs de deur uit in zijn bakkerwinkels in Essen, Kalmthout en Hoogstraten. De lekkernij mag dan wel van Franse oorsprong zijn, de Rode Duivels zijn van Belgische makelij. [naar artikel]


19. Bakker Patrick en vrouw Carla verkopen eclairs tegen kanker: “Weten zelf wat het is om zo’n zwaar parcours af te leggen” (14/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Eclairs met chocolade eenhoorns, bloemetjes en ijshoorntjes, die liggen zaterdag in de toonbank bij bakkerij van Gelooven in Hasselt. Samen met 21 Limburgse bakkers verkopen ze eclairs om kinderen met kanker te helpen. “We weten zelf wat het is om zo’n zwaar parcours af te leggen.” [naar artikel]


20. Koffiekoeken en gebak worden duurder (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Koffiekoeken en gebak worden duurder omdat bakkers meer moeten betalen voor hun boter. De groothandelprijs is in een jaar tijd zelfs verdubbeld. [naar artikel]


21. 'Lekker eten voor 3 euro? Onmogelijk' (24/08/2016 - De Standaard)

Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]


22. IN BEELD. Deze eclairs zien er hemels lekker uit (31/08/2017 - Metro)

Anno 2017 staat Instagram er vol mee: desserts zoals donuts of cakes die bedekt zijn met een kosmische print. Nu bestaan er zelfs eclairs met een galactisch laagje glazuur. Een patisserie uit Oekraïne, Musse Confectionery, verkoopt de zoete tussendoortjes. Zoals je op de foto’s kan zien, zijn de eclairs bedekt met een mengeling van blauwe, […] [naar artikel]


23. Hier kneden ze de bakkers van morgen (30/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

“Veel bakkers zijn de vijftig gepasseerd, en ik weet niet of er genoeg jonge gasten klaarstaan om over te pakken.” Dat zei Eddy Van Damme van bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen afgelopen weekend. Maar de voorzitter kan op zijn twee oren slapen. Hier staan ze, die jonge gasten. Ze zwaaien straks af aan de bakkerijschool PIVA in Antwerpen. Met op zak de kunde om de beste baguettes en koffiekoeken te bakken, en de grote goesting om de ambacht levend te houden. [naar artikel]


24. Bakkers Mo en Abdel geven gratis brood en gebak aan mensen die het financieel moeilijk hebben (07/04/2020 - VRT NWS)

Bakkerij Bouakline, een bakker met winkels in Wetteren, Ninove en Nieuwerkerken (Aalst), schenkt brood en gebak aan mensen die het financieel moeilijk hebben. “We vertrouwen de mensen die ons bellen op hun woord. Hopelijk zet ons initiatief ook andere bakkers aan om hetzelfde te doen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!