Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.” [naar artikel]
Het handige hulpmiddel in de keuken de "passe-vite" werd in Brussel bedacht en werd uiteindelijk een miljoenensucces. Maar weet je wie en hoe die "passe-vite" is bedacht? [naar artikel]
De energie- en brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Maar ook producten zoals boter zijn duurder geworden. Hoe houden we het nog enigszins betaalbaar? "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft tips hoe je in de keuken kan besparen. [naar artikel]
Pieter Cauberghs wordt de nieuwe chef van Bistro Richard in het Kasteel van Ordingen. “Ik heb er heel bewust voor gekozen om in loondienst te werken. Daardoor hoef ik me niet meer te bekommeren om het zakelijke en kan ik me volledig concentreren op de keuken”, zegt de vroegere chef en eigenaar van Aldeneikerhof in Maaseik en Sarriette in Peer. [naar artikel]
De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault&Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ... [naar artikel]
Humo laat in een artikel over de interne keuken bij Anderlecht geen spaander heel van Wouter Vandenhaute (60), de niet-uitvoerende voorzitter van paars-wit. Zijn hoge facturen aan de club roepen vragen op, net als de transfer van Jan Vertonghen. En ook van voormalig CEO Peter Verbeke wordt in het artikel geen fraai beeld geschetst. [naar artikel]
Je vinger opsteken wanneer je het antwoord op een vraag weet? Volledig passé. ‘Die stereotiepe vorm van lesgeven groeit er helemaal uit’, zegt topman Lieven Boeve van het katholiek onderwijs. [naar artikel]
Humo laat in een artikel over de interne keuken bij Anderlecht geen spaander heel van Wouter Vandenhaute (60), de niet-uitvoerende voorzitter van paars-wit. Zijn hoge facturen aan de club roepen vragen op, net als de transfer van Jan Vertonghen. En ook van voormalig CEO Peter Verbeke wordt in het artikel geen fraai beeld geschetst. [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
Wie rond de Middellandse Zee leeft, is in het algemeen gezonder dan de Europeanen. “Dat komt door het mediterraanse eetpatroon", vertelt dokter Servaas Bingé. “Noem het geen dieet, want je eet zoals op vakantie in Italië of Griekenland”, beamen chef Maxence Sys en fan Nancy Duyck. De dokter, fan en chef zijn het erover eens: meer dan een dieet is dit een levenswijze. Ze vertellen hoe die zon brengt in je keuken én je lijf. “Het is een zegen voor lichaam en geest.” [naar artikel]
Eind 2018 openden Kuen Wong (35) en zijn vrouw Sara achter het oude stadhuis van Hasselt restaurant Chinous. Zij serveren er de Kantonese keuken. “Zoals papa het me leerde”, zegt de chef. [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
De wijnkaart van het nieuwe Cécilia, vlakbij de Brusselse Grote Markt, mag nog wat verrassender, maar de keuken is al op niveau: delicaat, elegant, bijzonder. De jonge vrouwelijke chef staat haar mannetje. [naar artikel]
Twee sterren heeft Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge, misschien wel dankzij de twee chefs achter het fornuis. Michael Vanderhaeghe – in de keuken chef Michael genoemd – werkt samen met zijn vader Franky, kortweg chef. “Al vanaf mijn eerste werkdag heeft mijn vader mij laten leiden in de keuken”, zegt Michael. [naar artikel]
Een hobbykok die het via een foodtruck schopt tot chef-kok van een restaurant, daarbij een nieuwe keuken voorstelt en ook nog eens geadopteerden tewerkstelt. Die frisse combinatie leert u in Table d’Ho de Koreaanse keuken kennen. [naar artikel]
Ondergebracht in de gewelfde kelders van een middeleeuws pand op de Oude Koornmarkt, is Roji een van de mooiste restaurants van ’t Stad. De keuken wordt er sinds kort geleid door Antwerpenaar Bodi de Munck (22): een piepjonge, beloftevolle chef die experimenteert met kruisbestuivingen tussen de traditionele Japanse gastronomie en de moderne Franse keuken. [naar artikel]
De vier ‘Nooit Meer Diëten’-boeken van Sandra Bekkari gaan vlotjes over de toonbank en zijn een groot succes, maar haar tv-debuut was volgens de kijkers van ‘Open Keuken’ op VTM niet meteen een schot in de roos. De Oostendse relativeert in Dag Allemaal. “Zoals elke tv-chef zal ik moeten groeien”, zegt ze. [naar artikel]
De keuken in als terreurkind om een kapotgereden bromfiets te betalen en eruit komen als sterrenchef van Antwerps toprestaurant The Jane. Het levensverhaal van Nick Bril (38) leest als een exquis negengangenmenu. Kwam daar deze week nog bij: de prijs voor Chef van het Jaar, uitgereikt door Gault & Millau. Het is het resultaat van keihard werken. Van een dag van 24 uur 36 uur maken. Van een pitbull in de keuken te zijn, zoals leermeester Sergio Herman de jonge Nick Bril typeerde. En dan is de Nederlander uit Breskens ook dj en vader van twee. Van verschillende borden in de lucht houden gesproken ... [naar artikel]
Wie een nieuwe pan van Le Creuset of Demeyere in huis wil halen, telt daar heel wat geld voor neer: is het die investering waard of bakt een goedkoper exemplaar even goed? En wat kan je als consument zélf doen om die pan langer te laten meegaan? Chef Filip Claeys van restaurant De Jonkman (**) legt uit waar je op moet letten bij je pankeuze. Daarnaast beoordelen we vijf pannen op vlak van antiaanbaklaag en hittespreiding. “Dit is een goede allrounder voor in de keuken.” [naar artikel]
Stoemp is een klassieker in de Vlaamse keuken: naast frieten is puree het populairste aardappelgerecht. “Bloemkoolstoemp met worst en vleesjus kan zó goed smaken”, doet chef-kok Vadim Vesters van Bistro Monroe (Antwerpen) ons watertanden. Maar hoe maak je een smeuïge en egale puree? [naar artikel]
Chef-kok Seppe Nobels, die onder andere bekend werd door zijn keuken in Graanmarkt 13 en zijn project Instroom.Academy, stopt deze zomer als chef in La Chapelle. De Parijse Gilles Despreaux en de Belgische Jürgen Van Riet nemen de keuken van dit culinair hotelproject in de Vlaamse Ardennen van hem over. Verder zullen er gastkoks langskomen uit België en Venetië. [naar artikel]
Laure Genonceaux van restaurant Brinz’L in Ukkel is dinsdag verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year. Zij volgt Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op. Dat maakt de organisatie dinsdag bekend. De award Lady Chef of the Year, dit jaar aan zijn 27e editie toe, wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.